2009-08-13

Gott om folk att sparka i IOK

Juan Antonio Samaranch var en gång sportminister i Francos Spanien. Sedan blev han ordförande för Internationella Olympiska Kommittén (IOK).

Nu har bland andra The Times och Aftonbladet artiklar som visar hur Samaranch gör fascisthälsning under sin tid som spansk sportminister. Som ett brev på posten kommer nu kravet på att han ska avsättas som hedersordförande för IOK.

Här kan man reflektera över ett par saker...

För det första är detta en 30-40 år gammal nyhet. Och hur tror folk att Francos sportminister hälsade sin ledare? Genom att dansa fågeldansen?

För det andra visste man mycket väl vilken skurk man valde när Samaranch en gång blev IOK-ordförande. Det är där och då som den verkliga skandalen står att finna. Men det är klart, sådan kritik skulle smeta på fint folk och på länder som i dag inte längre vill kännas vid detta beslut.

För det tredje kan man konstatera att IOK fortfarande befolkas av diktaturens kreatur från till exempel Nordkorea, Kina, Iran, Syrien och Kuba. Borde inte detta på något sätt vara värre än att en gammal fascist, som alla visste var en gammal fascist nu har avslöjats som en gammal fascist?

Jag har inget till övers för fascister. Sparka gärna Samaranch från hans post som hedersordförande i IOK. Men passa då samtidigt på att rensa bort de ledamöter som representerar diktaturer som – nu, i dag – är minst lika förfärliga som Francos Spanien var på 70-talet!

Jag stör mig på att media inte tycks klara att tänka i mer än ett led.

Och jag stör mig på att röda förtryckare nästan aldrig ställs till svars för sina gärningar på samma sätt som bruna. (Det röda laget har ju faktiskt haft ihjäl fler människor för att försöka uppnå sina politiska mål än det bruna. Därmed inte en stavelse sagd till försvar för de bruna och deras illdåd.)

Länk»

34 kommentarer:

  1. Det röda laget har ju faktiskt haft ihjäl fler människor för att försöka uppnå sina politiska mål än det bruna.

    Det beror på hur man definierar brunt och hur lång man föreställer sig att historien är.Den började i alla fall inte 1917.

    Enklast är att dela upp mänskligheten i dom som ägt och dom son ägts.

    Vilka av dom som slaktat fler under historien är onekligen något att fundera över.

    SvaraRadera
  2. http://www.olympic.org/uk/organisation/ioc/members/index_uk.asp

    SvaraRadera
  3. Micke, du kan efter din logik med de som ägts börja räkna några tusen år före Kristi födelse då slaveriet var utbrett och vanligt förekommande och fri marknadsekonomi inte existerade. Frågan blir bara, vad har det med vår samtid att göra och VARFÖR försvarar det kommunismens alla illdåd under 1900-talet?

    Var sak i sitt eget historiska perspektiv. Varför skall detta vara så förtvivlat svårt att förstå på yttersta vänsterkanten?

    SvaraRadera
  4. När dessutom de röda och de bruna är såpåss nära släkt.

    SvaraRadera
  5. Hugo

    På vilket sätt FÖRSVARAR Micke kommunismens illdåd?

    SvaraRadera
  6. @ ClaesW

    han fördömde inte dom.

    vilket i många debatter verkar automatiskt tolkas som man är för det av övriga i debatten.


    Därmed inte en stavelse sagd till försvar för Micke och hans illdåd.

    SvaraRadera
  7. Petrus

    Ja, det är klassisk nät-debatt. Jag tänkte bara se om Hugo själv inser hur han saboterar.

    SvaraRadera
  8. En av alla Anders13 augusti, 2009 16:10

    "Jag stör mig på att media inte tycks klara att tänka i mer än ett led."

    Ja, men orkar deras läsare tänka så mycket längre? Det finns ju ingen mening med att skriva en djupare analys om inte läsarna vill ha det?

    Jag är övertygad om att det politiska landskapet hade sett annorlunda ut i Sverige om folk i allmänhet tänkte lite länge.

    SvaraRadera
  9. Men hela poängen med Olympiska spelen är trots allt att det ska handla om sport och vänskap, och inte om politik.

    Därmed är det ytterst kontraproduktivt att avsätta honom, eller någon annan, pga deras politiska förflutna. Då försvinner hela poängen med Olympiska spelen. Sedan kan man så klart diskutera huruvida det är något dåligt, men även om jag inte själv tittar på det så ser jag inget direkt negativt i sig att ha lite öppna linjer. Särskilt åt det hålla som världen går just nu.

    SvaraRadera
  10. Mickoiden o hans schizoide alter ego ClaesW!

    NÄr det gäller antal döda - rent numeriskt - så vinner Mao framför både Stalin o Hitler som god trea.
    Det torde vara etablerad fakta som alla numera kan omfattta. Även Du/Ni!

    Eftersom vi här talar om kommunism/socialism kontra fascism bör vi nog hålla oss till det århundrade som givit upphov till begreppen resp. givit oss konsekvenserna av dem.

    Allt annat är att blanda ihop korten.

    SvaraRadera
  11. Ett alternativt sätt till Mickes uppdelning av mänskligheten skulle ju kunna vara att dela upp oss i män och kvinnor och se vilken grupp som slaktat flest.

    Drar du några slutsatser av en sådan uppdelning Micke?

    SvaraRadera
  12. "Jag stör mig på att media inte tycks klara att tänka i mer än ett led."

    Det är inte bara media som inte klarar det. Ähum, ähum! ;-)


    /LD

    SvaraRadera
  13. ...för en viss ökänd kommentator på den här bloggen anser ju att den här bloggen och dess kommentatörer är fascister.

    /LD

    SvaraRadera
  14. Hugo med tanke på att din logik säger dig att du är liberal och att du därför bör rösta på Sverigedemokraterna vet jag ärligt talat inte hur jag ska nå frtam till dig.

    SvaraRadera
  15. När dessutom de röda och de bruna är såpåss nära släkt.



    Dont get me started......

    Varför gav hela den tyska högern Hitler möjlighet i fria val att göra Tyskland till en nazistisk diktatur?

    För att nazism är socialism?

    SvaraRadera
  16. för en viss ökänd kommentator på den här bloggen anser ju att den här bloggen och dess kommentatörer är fascister.


    har jag aldrig påstått.
    Du är ett troll.
    Inget annat.Alla tycker det i hela världen och vi ska indignerat mailbomba bloggens ägare och gråtande be att du blir bannad för att du har fel.Annars kommer ingen av oss att rösta på Folkpartiet för att säkra majoritetsdiktaturen


    Ett alternativt sätt till Mickes uppdelning av mänskligheten skulle ju kunna vara att dela upp oss i män och kvinnor och se vilken grupp som slaktat flest.


    Nu var det ju tyvärr Hax och inte jag som började med matamatiken.




    Eftersom vi här talar om kommunism/socialism kontra fascism bör vi nog hålla oss till det århundrade som givit upphov till begreppen resp. givit oss konsekvenserna av dem.

    Yes det är mest praktiskt att tidsmässigt begränsa möjligheten att skuldbelägga på sånt sätt att man själv och dom man tjänar går vinnande ur matchen.
    Tyvärr får du inte bestämma reglerna åt mig så det funkar inte.Det var ett bra försök .

    SvaraRadera
  17. Micke:

    Henrik gör en helt korrekt analys när han säger att det bruna och röda gänget är nära släkt.

    Man skall inte låta sig lura av att de röda "kallade sig" kommunister. Stalin beundrade Hitler stort.

    Båda agerade enligt mallen för en sann diktatur, oavsett vad de kallade sig!

    SvaraRadera
  18. Du, Micke, du har snackat så mycket röd dynga på den här bloggen o kallat folk än det ena och än det andra genom åren.

    Förvånar mig inte att du inte kommer ihåg allt korkat du sagt.

    Du är en relativist, rödingar är relativister eftersom dom tror det är progressivt och samhällsutvecklande och rättvist och jämlikt...på nåt logiskt inverterat vis.

    Ni/du verkar tro att bara man håller bolen rullande och aldrig ger sig i en argumentation, hur korkat och relativistiskt synsätt man än har och hur mycket sansade mothugg man än får så vinner åtminstone inte fascistlaget (allt till höger om mitten, förmodar jag) argumentationen.

    Men Gu' bevars, det är ju progressivt och allt är ju relativt.

    Det är inte tack vare utan trots vänstern och dess progressiva postmodernism som mänskligheten likväl fortsätter nå nya höjder, tänk på det. Det föder dom också ska man tänka på. Det finns alltid nåt att gnälla på för dom.


    /LD

    SvaraRadera
  19. "Det röda laget har ju faktiskt haft ihjäl fler människor för att försöka uppnå sina politiska mål än det bruna."
    Kom igen, HAX, detta är inte en tävling i vilkas ideologi som färst gånger åberopats som giltigt skäl för att mörda människor. Mördare är mördare, och att på något vis försöka fläcka ned "det röda laget" med vad vissa personer gjort i den röda ideologins namn, det är guilt by association (precis som det vore att försöka fläcka ned "det blåa laget" med vad vissa personer gjort i den blåa ideologins namn).

    SvaraRadera
  20. Micke är en idiot, det är onekligen något att fundera på.

    Micke, tragiskt att allt du vill är att försvara en diktatur.

    SvaraRadera
  21. Jag har aldrig hört någon liberal försvara en diktatur (möjligen Israel, vilket är förkastligt) oavsett var däremot hör jag ofta att röda vänster folk aldrig kan erkänna att Stalin gjorde något fel. Detta då USA är så mycket värre.
    Micke, alla diktaturer oavsett färg är avskyvärda att försvara dem med att någon annan har gjort mer fel är lite sandlådelogik. Inte förvånande att höra det från en rödstrumpa dock.

    SvaraRadera
  22. Micke, jag tänker inte slänga invektiv omkring mig, ej heller klistra etikett på dig i linje med ditt svart-vita betraktelsesätt om meningsmotståndare. Allt till höger om rättrogna Stalinister verkar vara brunhöger för din del. Det är den fåkunniges sätt att bemöta någon som helst form av kritik-diskussion och hör enbart drängpöpeln till.

    1. Vad ger dig saklig grund att dra slutsatsen jag är liberal och därför bör rösta på SD?
    2. Vem gav genom Ribbentroff-Molotov avtalet Adolf fritt spelrum i delar av forna öst?
    3. Hax har inte påbörjat någon mattematik om du nu är läs och skrivkunnig. Läs hans inlägg och kommentar en gång till, där finns i motsats till dig ingen direkt eller indirekt ursäkt för Hitlers övergrepp. Tvärtom.
    4. Vem skall ha gått vinnande ur kollektivismens konvulsioner under kampen mellan nationalsocialism och kommunism? Ingendera. Barbariet har förlorat och enbart den enögde ser en framtid i ideologiskt förtvinad kommunism.

    SvaraRadera
  23. Skillnaden mellan kommuniststater och faschiststater är 30 grader celsius.

    SvaraRadera
  24. Vad synd! Jag tänkte för första gången rosa Micke för hans första kommentar i denna bloggpost, men sen föll han som en panna i perrongen. Varför blir det alltid så?

    / Kenny

    SvaraRadera
  25. Anonym 18:13 - Israel är ingen diktatur!!

    Israel är en demokrati. Pucko!!! Lär ni er inget i skolan nu för tiden?


    /LD

    SvaraRadera
  26. Hellre död en röd.
    Kan du tala om för mig varför hela den tyska högern frivilligt i fria val skapade demokratisk majoritet för att ge Hitler och nazistpartiet möjlighet att montera ner demokratin och göra Tyskland till en nazistisk diktatur 1933 om Nazism var socialism?

    Detta samtidigt som hela den kvarvarande aktiva vänstern (socialdemokraterna primärt) röstade nej?

    Menar du i så fall också att höger inte är höger?

    I så fall går teorierna på den revisionistsite du länkar till ihop.

    Annars gör dom TYVÄRR inte det.

    SvaraRadera
  27. Vad synd! Jag tänkte för första gången rosa Micke för hans första kommentar i denna bloggpost, men sen föll han som en panna i perrongen. Varför blir det alltid så?

    / Kenny






    Kenny Jag blir tvungen att citera dig EN GÅNG TILL och samtidigt konstatera att om du din önskan om att jag som liberal ska nå upp till dina höjder när det gäller att misskreditera högern inte kommer att uppfyllas.


    Wow, är Bulten redan på permission?! (Ja just det, vi är ju i Sverige, även balkongutkastare måste få ha lov). Får jag föreslå Mohamed Omars blogg för dig, där kan du kravla med kommunister, nazister och islamister. Du kan till och med få runka ikapp med Mohamed Omar och Ali Esbati till bilder av en döende Neda.

    /Kenny

    SvaraRadera
  28. Det finns en del liberaler som hyllar Kina. Det finns många liberaler som tycker att barnarbete är helt ok. Det var liberaler som mördade indianer och bedrev slavhandel.

    SvaraRadera
  29. daniel: "Det var liberaler som mördade indianer och bedrev slavhandel."

    Det var liberalt sinnade individer som såg till att avskaffa slaveriet, även om en del betecknade sig som konservativa. Socialister återinförde slaveri på 1900-talet. Det existerar än i dag, hur tror du att dina konserverade kinesiska svampar producerats. Och kalla nu inte Kina för liberalt.

    SvaraRadera
  30. Anonym 18:13 - Israel är ingen diktatur!!

    Israel är en demokrati. Pucko!!! Lär ni er inget i skolan nu för tiden?




    La den kommentaren så att Micke inte skulle gå igång på fel spår som vanligt. Israel är som du säger en demokrati, tycker dock att de beter sig som en diktatur gentemot andra folk i sitt/deras(palestinierna) land. Nog om det.

    SvaraRadera
  31. Varför tjafsar Micke om vem som har dödat flest? Berättigar det Stalins förtryck? Nej.

    Micke, kan du inte bara erkänna att Stalin var för jävlig????
    Å andra sidan är det alltid lätt att romantisera om samhällen man inte själv levt i.

    SvaraRadera
  32. Varför tjafsar Micke om vem som har dödat flest?



    Av den enkla anledningen att det inte går att hävda att socialistiskt tänkande dödat fler människor än något annat idesystem men jag förstår att det passar fint att föreställa sig att högerns egen historia började 1917.

    SvaraRadera
  33. Det var samma historia på 1980-talet, när FN:s tidigare generalsekreterare Kurt Waldheim valdes till Österrikes president, och man då drog fram hans roll i Wehrmacht under andra världskriget. Om man inte brydde sig om det 1972, när han valdes till FN-chef, varför motiverade det att han 15 år senare behandlades som internationell paria? 1972 var hans bakgrund kanske okänd hos allmänheten, men knappast bland FN-medlemmarnas säkerhetstjänster. Han hade trots allt överlämnat sig till brittiska trupper 1945. - "Oj då, våra väljare gillar inte att vi beblandar oss med folk som har smutsig byk, bäst att vi tar på oss en extra stor helgongloria resten av mandatperioden."

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.