2009-08-20

Vit libertariansk man

Axel tipsar om att passpolisen i hela Schengenområdet skall räkna och kategorisera alla passagerare som passerar in och ut under tiden 31 augusti till 6 september.

Man räknar med att detta kommer att orsaka längre köer vid passkontrollerna och försenade avgångar för flygplan till länder utanför Schengen.

Irriterande, förvisso. Men vad menas med "kategorisera"? Vad är det för fack vi skall stoppas in i? Kön? Ålder? Ras? Religion? Politisk åskådning? Något annat?

Och vad är denna information sedan tänkt att användas till?

Länk»

11 kommentarer:

 1. Vad man skall ha den till? Det är lättare att bestämma sådant när man har informationen.

  Vi lär nog få veta det sinom tid.

  SvaraRadera
 2. Detta skall vi inte bry våra små huvuden med.


  /LD

  SvaraRadera
 3. Istället för att spekulera kan ju intresserad ringa och fråga. Kontaktuppgifter står ju där på sidan.

  "För ytterligare information kontakta:
  LFV Airport Duty Officer (ADO), tel. 0708-91 60 20
  Charlotta Bengtsson, LFV Airport Services, tel. 0708-91 61 14"

  SvaraRadera
 4. Förmodligen vill något generaldirektorat ha statistik över resandet, och gör ett stickprov en slumpmässigt vald sensommarvecka.

  För att undvika köerna och underlätta för statistikinsamlarna uppmanas därför alla resenärer att överväga att tidigare- eller senarelägga sin resa till utanför den aktuella veckan. Uppmaningen riktas särskilt till gravida kvinnor, män med skägg, religiösa ledare, utomeuropeiska länders medborgare samt förut straffade personer.

  Gäller undersökningen enbart flygplatser, eller även landgränsstationer? I det senare fallet föreslås i gränstrakterna bosatta homosexuella, fildelare, fotografer samt rullstolsburna personer att ägna någon dag den aktuella veckan åt att turista i grannlandet, till fots eller per lämpligt fortskaffningsmedel.

  Distribuerad flashmobb.

  Alla: Glöm för övrigt inte bort att skaffa en apdräkt att uppträda i när Christer Fuglesang kommer tillbaka till jorden efter nästa veckas rymdfärd. Men säg inget till Christer; det skall bli en överraskning!

  SvaraRadera
 5. jag tycker dom ska sälja informationen och rikta reklam till alla som reser över gränsen.
  sedan ska man förståss föra statestik över onormala pasagerare efter datumet.
  alltså, överstiger man normen homo eller man med skägg så tas man automatiskt in på förhör.
  - jasså? så NU passar det minsan att lämna EU, varför då? är herrn "x"
  jag betalar gärna skatt för att få en pratstund. det är såfå som pratar med varndra nuförtiden, och gott med kaffe sådär spontant, i ansiktet eller armen som hot om man inte erkänner vad man nu kan tänkar anklagas för, nackelryckning är också roligt.

  SvaraRadera
 6. Ursäktar stavfel och undertecknar ovanstående med
  /X

  SvaraRadera
 7. "I fredags reste tre standardnegrer, fyra feta spaggar, tre fula svennar och en illaluktande japan till borlänge"

  SvaraRadera
 8. I går kväll rådde en anomali på Arlanda. Inte en enda mörkhyad person visiterades i tullfiltret - vilket jag förvånad påtalade. (Jag brukar sticka in huvudet och konstatera att frekvensen vita medelålders män med liten chick rullväska är väldigt, väldigt låg.)

  SvaraRadera
 9. Henrik - varför ska dom ta in massa medelålders vita män? Dom är varken dumma eller har order om att göra ett ineffektivt jobb. Förstår du innebörden av ordet överrepresentation? Verkligen?

  SvaraRadera
 10. Markus, med risk för att inte förstå ironi:

  Om man bara tog in medelålders vita män skulle även dessa väldigt snart vara överrepresenterade i statistiken. När man för bok över hur en smugglare ser ut så sätter man denna i relation till samtliga passagerare, inte till det urval man tar in. Jag är fullständigt övertygad om att medelålders vita män är fullständigt dominerande i gruppen ”folk som fick sina väskor genomsökta och faktiskt hade smuggelgods med sig” Detta för att mörka skäggiga män vet bättre än att smuggla saker. De vet ju om att de kommer att bli genomsökta.

  Skulle jag smuggla saker skulle jag be min medelålders vita kompis ta sakerna med sig och sedan skulle jag själv gå strax före honom och se skyldig ut. När sedan tulltjänstemännen är upptagna så kan han gå förbi ostört.

  SvaraRadera
 11. och varför bara passagerare?

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.