2009-09-14

Batonger mot argument

I lördags ordnades som bekant en internationell aktionsdag för demokrati, integritet, mänskliga fri- och rättigheter, press- och yttrandefrihet samt religionsfrihet – Freedom Not Fear.

Fredrik tipsar om hur det såg ut när den tyska polisen mötte några demonstranter.

Vad jag kan se från videon fanns det knappast något skäl att gå fram på det här sättet. Naturligtvis är polisen som alltid nervös. Gissningsvis fanns det bråkstakar även i FnF-demonstrationen, som vid de flesta demonstrationer. Men det här är faktiskt osnyggt. Inte minst på en demonstration för demokrati och medborgerliga fri- och rättigheter. De inblandade civilisterna verkar ju varken farliga eller speciellt provokativa. Videon förtjänar att spridas. (Naturligtvis med brasklappen att vi inte vet vad som skedde utanför bild och innan kameran slogs på.)

7 kommentarer:

  1. "This video or group may contain content that is inappropriate for some users, as flagged by YouTube's user community.
    To view this video or group, please verify you are 18 or older by signing in or signing up."

    Bäääh.

    SvaraRadera
  2. Hittade en film som visar förloppet strax innan (dom överlappar varandra om man kollar noggrant).

    http://www.youtube.com/watch?v=JNSW8KaAZ-U

    SvaraRadera
  3. Jag tyckte att en av poliserna påminde om Arnold Schwarzenegger.

    SvaraRadera
  4. Inte för att jag misstänker att följande metod användes av tyska polisen i detta fall, utan för att informera om förkastliga polisiära metoder vid demonstrationer.

    I HAX bloggpost "War on terror fortsätter" rekommenderade jag filmen "Uncostitutional". Se den! Tre fjärdedelar in i den filmen kan man se hur polisen i en demonstrationssituation använder sig av "agent provocaturs".

    Undercover-poliser skickas in bland fredliga demonstranter för att provocera fram lagbrott eller våldsamheter, som ger de uniformerade poliserna anledning att ingripa och upplösa demonstrationen.

    Ett nyhetsinslag från Kanada: Quebec police admit going undercover at montebello protests

    SvaraRadera
  5. "“Polizei-Brutalität bei der Freiheit-Statt-Angst Demo 2009”
    Den här videon eller gruppen kan innehålla innehåll som är olämpligt för vissa användare, enligt flaggning av YouTubes-användare.
    Om du vill visa det här videoklippet eller den här gruppen måste du verifiera att du är 18 eller äldre genom att logga in eller registrera dig."
    Ehem? Varför ska jag inte få se politisk information?

    SvaraRadera
  6. Det är som det är sagt, Socialism är Nazism och den är totalitär.

    Den kommer alltid att agera och verka för sin egen skull.

    Kejsarens nya kläder är att den verkar för folkets skull.


    /LD

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.