2009-09-14

Black Internet-domen överklagas

SR P3 Nyheter: Nätleverantören Black Internet överklagar beslutet från Stockholms tingsrätt som tvingade leverantören att stänga av The Pirate Bay från nätet nyligen.

4 kommentarer:

 1. Himla bra helt enkelt. Det är var för besynnerligt för att få stanna i tingsrätten.

  SvaraRadera
 2. Tja. De är väl tvungna, för att visa upp någon som helst ryggrad.
  Jag undrar vilket förtroende "Black Internet" har i dag hos sina kunder. Man är mer lojal mot Skivindustrin och man har så dålig säkerhet att man klarar inte av en hackerattak.

  SvaraRadera
 3. "Tja. De är väl tvungna, för att visa upp någon som helst ryggrad.
  Jag undrar vilket förtroende "Black Internet" har i dag hos sina kunder. Man är mer lojal mot Skivindustrin och man har så dålig säkerhet att man klarar inte av en hackerattak."

  Vad sägs om att komma igen när du själv är beredd att satsa 100.000-tals kronor på att slåss mot skivindustrin i ett ärende som egentligen inte ger dig någon uppsida som företag om du vinner?

  Hackerattacken visar att man som företag bör hålla sig borta från att göra affärer med företag som Piratebay. Inte för att Piratebay skulle vara ett dåligt företag eller ha en omoralisk affärsidé utan för att de har en bortskämd svans av gökungar till användare som kan ställa till problem för en.

  /Byggaren

  SvaraRadera
 4. Det återstår att se om överklagandet är i klass med det som juristerna på Wistrands Advokatbyrå presterade gällande 'Perfect Communication Sweden AB' (ePhone).

  Det överklagandet var riktigt, riktigt, bra:

  http://www.ephone.se/pdf/overklagande_av_slutligt_beslut.pdf

  Det som överklagades då var Solna tingsrätts beslut att meddela ePhone ett informationsföreläggande för att få reda på vem som hade ett visst IP-nummer vid en viss tidpunkt. Det första IPRED-målet.

  Kan 'Black Internet' (BI) prestera en lika kraftfull överklagan så kanske vansinnet kan börja rullas tillbaka. Vi får hoppas att BI inte har andra intressen än frihet på Internet...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.