2009-09-16

Dagens citat

"Jag tycker att det är lite läskigt att man får så mycket mer kvar i plånboken."

Det utbrast den socialdemokratiska chefredaktören Nisha Besara när hon i söndags diskuterade jobbskatteavdraget i P1:s God morgon, Världen!

Från SvD:s ledarsida (via Dick Erixon).

18 kommentarer:

 1. Synnerligen otäckt och rått övergrepp av alliansregeringen!

  SvaraRadera
 2. i vilket sammanhang uttalade hon det då?

  SvaraRadera
 3. Jaha ja...bara jag som inte får så mycket mer pengar i plånboken? woot?

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. i vilket sammanhang uttalade hon det då?


  Troligen så konstaterade hon att hon som höginkomsttaggare får mycket mer kvar som en konsekvens av höginkomsttagarnas advokaters politik än vad andra får och då är ju lätt för politrukerna att ändra innebörden i vad som är sagt genom uteslutning av sammanhang så att det dels framstår som personen i fråga är en idiot och att den politik denne företräder är absurd.

  Dick Erixon har dock hävdat att halva Sveriges röstberättigade vill att Israel ska utplånas så jag utgår från att inget han säger eller vidarebefodrar stämmer.

  SvaraRadera
 6. Haverist-Micke ...

  Har du ens funderat på hur dina många kommentarer uppfattas (av folk som inte vet hur det ligger till med dig)?

  Läs den första långa meningen igen ..

  Eller läs för all del den andra ...

  Och jämför gärna med vad Nisha Besara själv faktiskt sa (börjar ~43 minuter in, frasen kommer efter ~54 min), vilket ju vem som helst kan göra ...

  SvaraRadera
 7. Och Nisha har själv replikerat på SvD-ledarsticket:

  http://www.dagensarena.se/redaktionsbloggen/2009/09/replik-till-svd

  Jag tycker nästan att hennes svar är än mer dråpligt än vad hon sa i P1. Hon framhäver att 'dessa pengar ramlar inte ner från Reinfeldts hiimmel, de kommer ju från någon annan som betalt in dem'

  (Nåja, nästan så säger hon iaf :-)

  SvaraRadera
 8. Jonas: det går att klippa och klistra ;p

  Människor måste ju fråga sig var alla nya tusenlappar att konsumera eller spara kommer ifrån. De ramlar inte ner från Reinfeldts himmel. De tas från någon annans plånbok och i alliansens fall alltid från de som har det sämst till de som har det bäst. Jag vill inte ha pengarna från skattesänkningar om 50 000 människor nu utförsäkras från sjukförsäkringen och tvingas leva på socialbidrag i stället. Jag vill inte ha en så mycket fetare plånbok om mina arbetslösa vänner får väldigt mycket mindre av den a-kassa som de har betalat till som en försäkring under sitt aktiva arbetsliv i hopp om att den var ett rejält skyddsnät. Jag vill inte vara med och skapa det samhället, i tron om att min "frihet" ökar genom att jag har tvåtusen kronor till att handla för. Därför tycker jag att det är bra att de rödgröna är öppna med att de kommer att höja skatterna för de som tjänar allra mest. Människor vet att välfärd kostar. Och pengar ramlar inte ner från himlen.

  Vad hon ville få sagt

  SvaraRadera
 9. Manen, jovisst ..

  Men framför allt handlar hennes tillrättaläggande dels inte alls om vad hon sa i P1, utan är bara sedvanlig sosse-retorik.

  Dessutom har hon ju total fel om var pengarna kommer ifrån. På det sättet som bara sossar och socialister kan ha ... alltså att man tar från dom fattiga, typ.

  Men det kan vara värt att även läsa kommenterarna till hennes tillrättaläggande

  SvaraRadera
 10. Synd Jonas.

  Det räckte inte med att peka den här gången heller.

  SvaraRadera
 11. Ville du ha något sagt?

  Om inte, varför inte bara skriva ett antal ord som dyker upp i din skalle när du är uppjagad ...

  Ja just ja. Förlåt. Det var ju det du gjorde!

  SvaraRadera
 12. Just Besaras problem kan jag lösa. Ta hit pengarna bara.

  SvaraRadera
 13. Som jag skrev här om dagen "Mickes förfall går allt snabbare nu".

  Och till en del andra "Allt är inte nollsummespel att det skall vara så svårfattligt".

  SvaraRadera
 14. Nishas citat, "Jag vill inte ha pengarna från skattesänkningar om 50 000 människor nu utförsäkras från sjukförsäkringen och tvingas leva på socialbidrag i stället. "


  Är väl ,est talande för hur även socialdemokrater tror på sin egen skrämselpropaganda.


  Dom som riskerar att bli utförsäkrade är dom som har tidsbegränsad sjukersättning, och inte får beviljat max 18 månader till, eller dom som fortfarande inte får en ny period enligt de gamla reglerna vilka kan användas fram till och med december 2012. Eller blir beviljade icke-tidsbegränsad sjukersättning, aka förtidspension. Eller inte är under 30 för dom har rätt till aktivitetsersättning.

  Även om folk blir utförsäkrade från 100% så har dom ändå rätt till 50% om dom kan jobba 50%. Och dom som har en arbetsgivare, har en arbetsgivare att gå tillbaka till. Av dom som inte har det har både en och annan rätt till a-kassa, etc, under tiden dom letar jobb.


  Så det blir nog inte allt för många som "tvingas" till socialbidrag.


  Det är egentligen inte mer konstigt än det varit tidigare för alla som har, eller haft, _tidsbegränsad_ sjukersättning.


  //ST

  SvaraRadera
 15. Jonas N sa...
  Ville du ha något sagt?


  Var det för enkelt formulerat?

  Om du ska tala om för världen att jag är en idiot så är det bra om du dels klarar av att visa att det jag säger är fel vilket du inte gör och att du inte svamlar en massa nonsens

  När du sedan går vidare i tråden så är det bra om du antränger dig och förstår att signaturen "manen" inte befinner sig på din planhalva så du slipper framstå som den idiotdu är när du säger "Jovisst" ....

  SvaraRadera
 16. Anonym sa...
  Som jag skrev här om dagen "Mickes förfall går allt snabbare nu".


  Ja vi såg det då och ditt svammel är inte mer begåvat idag.
  Har du inga krav alls på dig själv?

  SvaraRadera
 17. Micke, jag har inga ambitioner att visa för världen att du är en idiot. Men ibland undrar jag om du har det ...

  SvaraRadera
 18. Suck, ännu en gång har en diskussion spårat ut och iväg till ett ordbajsande fram och tillbaka mellan Micke och Jonas N.

  Blir ni två aldrig trötta på varandra? Ta in på ett hotell över en helg eller något.

  Ursäkta för att min kommentar var OT och inte tillförde något till diskussionen, men jag är lite less då man sällan ser något vettigt yttras mellan dessa två individer.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.