2009-09-02

En ur kommentarerna

Tobias tipsar om att det holländska partiet ChristenUnie vill införa lastbilsförbud i hela EU på söndagar. Enligt nu.nl sägs – om min flamländska inte är allt för rostig – EU:s ordförandeskap, representerat av infrastrukturminister Åsa Torstensson, vara positiv till förslaget. Länk»

2009 – och politiska partier föreslår på fullt allvar stolligheter som går ut på att vi skall lyda och glädja ett påhittat kringsvävande andeväsen.

11 kommentarer:

  1. Inte nog med att det är nästan helt omöjligt att köra lagligt med nuvarande lagstiftning, de vill alltså göra det ännu svårare..

    SvaraRadera
  2. Fick en belgisk polare att översätta, och du verkar ha rätt.

    Hans svar var:
    it says he introduced his suggestion to the minister and that the reaction was positive ... according to van dalen anyway

    Man får väl hoppas att hon bara verkade vara positiv av artighetsskäl men mitt förtroende för henne är inte direkt grundmurat.

    SvaraRadera
  3. Inte vara negativ nu...

    Vi borde väl i reciprocitetens namn ha som motförslag att vårt vinterdäckspåbud också "harmoniseras" till att gälla över hela EU!

    Dels kan det vara skönt att inte kunna köra flyttlass på söndagar. Det är ju ändå vilodagen? Dels så tycker jag att det låter så mustigt när spanjorer och greker svär riktigt saftigt.

    SvaraRadera
  4. För muslimer är fredagen helig och för judarna lördagen. Lastbilar dessa dagar måste naturligtvis också förbjudas.

    Tisdagen är helgad åt Tyr, onsdagen åt Oden och torsdagen åt Tor och därför måste trafik förbjudas även dessa dagar. Då återstår bara måndagen. När trafiken stoppats även denna dag är målet uppnått...!

    SvaraRadera
  5. ChristenUnie är ett litet kristet parti i Holland. Det stora kristna partiet CDA, som också har premiärministerposten, säger ju längre ner i texten att i Holland bestämmer verksamheterna själva vilka dagar dom ska löra lastbil.

    SvaraRadera
  6. Om de där kristna själva inte vill köra lastbil på sin "vilodag" är det väl bara för dom att låta bli att göra det.

    Att _förbjuda_andra_ att göra så är en helt annan sak. Helt förkastligt.

    SvaraRadera
  7. Anonym: Därtill är ju Tyr krigets gud så vi bör nog lagstadga att länder endast får starta krig på Tisdagar. Allt annat vore ju helgerån...

    SvaraRadera
  8. Ja, ChristenUnie är ett litet parti med 4/6 säten, men de sitter i regeringsställning. CDA, det stora kristna partiet, gör allt de kan för att affärer inte skall få ha öppet på söndagar. Som det är nu har alla affärer stängt på söndagar med endast vissa undantag.

    Sen finns det ett tredje kristet parti, SGP, som vill införa teokrati. De har 2/2 säten.

    SvaraRadera
  9. Det är väl redan idag förbjudet med lastbilstrafik på autobahn under vissa tider (dagtid helger?)

    SvaraRadera
  10. Som vanligt visar de kristna vilka fascister de är. Hur de ska styra och ställa över oss andra genom att vi andra ska följa deras fantasi. Jag menar ska man inte jobba på söndagar så ska man inte.

    SvaraRadera
  11. Nu tror jag ni är ute och snöar hela hopen här. Lastbilsförbudet är för att spara liv. De mest peronbilstäta dagarna är Lördag och Söndag och därför vill man minimera den tunga trafiken så långt möjligt dessa dagar (vissa transporter med tung trafik är dock tillåten då den anses samhällsnödvändig)
    Hans

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.