2009-09-17

Engström in i tredjebehandlingen av telekompaketet


Piratpartiets ledamot i Europaparlamentet, Christian Engström, blir en av den gröna gruppens två representanter i den förlikningskommitté som skall försöka reda ut låsningen om EU:s telekompaket mellan parlamentet och ministerrådet.

Europaparlamentet har, som bekant, tre gånger i rad uttalat att fildelare inte skall få stängas av från internet med mindre än föregående domstolsprövning. Ministerrådet vägrar att köpa detta. Argumenten mot har varit många och spretiga. En inte allt för vågad gissning är att länder som Frankrike och England tagit strid för en hårdare, mindre rättssäker linje i rådet.

Men någon egentlig vettig, offentlig förklaring har ministerrådet inte presenterat. Kanske kommer en sådan nu, inför tredjebehandlingen. Men bara kanske.

Läs mer på Christian Engströms blogg!

3 kommentarer:

 1. OT men kan du svarade inte på det jag skrev i kommentarerna till "Nytt spel, nya insatser!". Vad jag undrar kan du se där, jag förstår om du inte hinner läsa alla kommentarer, men jag hoppas du tar dig den lilla tid som krävs.

  // iii

  SvaraRadera
 2. ja, först får toppen direktiv om doktrinen i partitoppen och vad som ska silas ned till botten från.. bilderbe.. host host.. sedan
  är det inte mycket att sätta emot för övrig partigrupp.
  konstiga regler, slingriga svar..

  bilderbe.. host host..
  stäng kommentarer, nu drar kufarna in
  som gastar igen.

  ps: om nu dessa partitoppar umgås med bilderbe.. host host.. som består av marknadskrafter och så gör dom ju vad som är bäst för
  marknaden, dom får ju fö tusan sin pengar i från privata intressen.
  så även i sverige.

  SvaraRadera
 3. Är det inte i fiskeriutskottet han egentligen borde sitta i med tanke på var en hel del av dom viktigaste besluten oss medborgare verkar tas?


  A ja, det är i alla fall väldigt bra att han kom med i den processen, så han inte bara skyfflades undan, med tanke på varför man röstade på honom och PP.


  //ST

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.