2009-09-27

FRA: (S)kenmanöver?

Något är väldigt, väldigt skumt...

3 kommentarer:

 1. Socialdemokraternas valspråk är Politik är att vilja. Socialdemokraterna tänker bara på att regera om ett år. Då tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet. FRA-problematiken är löst i och med trepartimotionen. Sossarna är större än Miljöpartiet och Vänsterpartiet tillsammans. Diskussionen är slutförd.

  Det blir en FRA-utredning oktober 2010. Proposition oktober 2012.

  SvaraRadera
 2. Ja, du Minata. Du har säkert rätt. Av någon anledning är jag inte överraskad.

  Men Socialdemokraterna kan nog glömma möjligheten att få vågmästarstöd av Piratpartiet om inte FRA-lagen rivs upp och kabelspaning uttryckligen förbjuds.

  Skiljelinjerna i den här frågan har blivit glasklara. Och det är alldeles utmärkt att illusionerna krossas i god tid före valet.

  SvaraRadera
 3. Det är ändå en helt vanlig formulering och jag tycker det är tänkbart att man helt enkelt har missat nyansskillnaden. Vanligtvis finns det också skäl för att förslag till lagändringar får beredas av regeringskansliet innan riksdagen tar ställning till dem.

  Men ur valtaktisk synpunkt så spelar det ju ingen roll. Om regeringen driver igenom FRA2 kan man skälla på den för det. Om man får majoritet för motionen så kan man skälla på regeringen för att den inte river upp FRA1. Ev. borgerliga ledamöter skulle ju aldrig sparka Reinfeldt för riksdagstrots så här mindre än ett år före valet.

  Hur som helst så är det ett sätt att hålla frågan levande fram till valet.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.