2009-09-09

Västgötaklimax

Så har socialdemokraterna gjort sitt stora höstutspel.

Hur vill de få ordning på den krisande ekonomin? Hur tänker (s) få fart på Sverige? Vilka nya, djärva grepp har Sahlin att erbjuda? Vilken är den socialdemokratiska Visionen för Sverige?

Trumvirvel... Höjda skatter!

Alltså, finns det verkligen inte en enda ny, spännande eller originell tanke i det partiet?

DN - SvD

33 kommentarer:

 1. Om Piratpartiet kommer in i riksdagen och PP satsar på de Röd-Gröna, på grund av skrotning av FRA och nya direktiv till den pågående Rosénska upphovsrättsutredeningen.
  Ja då är det lycka att se en riksdagsledamot Rick Falkvinge(PP) rösta ja till Förmögenhetsskatt, Arvsskatt, Gåvoskatt och Fastighetsskatt.

  SvaraRadera
 2. Halva befolkningen är så djävla korkad att den köper höjda skatter-konceptet "för det är ju dom rika som skall betala" eller hur? Såg i DI att Skypemiljardären köpt sig ett sommarställe. En hel ö i Stockholms södra skärgård för 75 mille. Och gissa vem som sålde jo Hyresgästföreningen. Denna socialdemokratiska institution vars huvuduppgift är att hindra folk att bo har alltså i decennier varit ägare till något så fantastiskt. Hur går det till i styrelsen med de här "kursgårdarna" (alla har ju sådana eller hur?) och hur många fler sådana här smultronställen sitter socialdemokratiska arbetarpartiet på? Dom har väl specialfastighetstaxeringar kan jag tro nu när fastighetsskatten skall återställas? När skall dom "fattiga" äntligen inse att det är dom som betalar hela kalaset?

  SvaraRadera
 3. Jag har en känsla av att det här utspelet var riktat till medlemmarna och funktionärerna i partiet för att få igång dem inför valrörelsen. De gillar den här typen av retorik och förslag.

  "Höj skatten för de rika"... "Ett rättvisare samhälle..." "En fördelningspolitik som inte gynnar Rajnfält och hans förmögna kompisar..." und so weiter. Inte för att jag tror att Mona Sahlin är emot höjda skatter, men så snart valarbetarna är mobiliserade kommer partiet inte betona kravet på höjda skatter lika mycket.

  Fast det är klart; Mona Sahlin är faktiskt en politiker som kan förvåna. Och det är inte sagt som en komplimang...

  SvaraRadera
 4. Rent konkret, vad skulle PP göra för att förbättra sjuk och äldreomsorgen, skolor, arbetsmarknaden, kommunikationer, sänka de totala kostnaderna för de svagaste i samhället och ge den som slitit hårt i hela sitt liv en dräglig tillvaro på ålderns höst.

  Trumvirvel ..... Förmodligen ingenting

  77 tyckare

  SvaraRadera
 5. En stor del av befolkningen vill ha nån som byter blöjor på dom så länge den godmodiga, moraliskt högre stående, människovänliga Robin Hood-staten tar från dom rika och på så sätt delfinansieras deras blöjinköp.

  Folk utan verklighetskompass eller dåligt underhållen nutidsorientering är mer mottagliga för geschäftet som bjuds ut på marknaden vid mynttorget.

  Godisbutikslogik. Mums!

  Take me to your leader!

  /LD

  SvaraRadera
 6. Den debattartikeln framkallar kräkkänslor.

  När förnuftet återvänder så inser man att det inte är mycket pengar det handlar om. Det är skattehöjning för skattehöjningens egen skull.

  Det är inte socialdemokrati. Det är kommunism.

  SvaraRadera
 7. En sak som jag inte har klar för mig är om moderaterna räknar arbetslöshet på samma sätt som dom gjorde innan valet då arbetslösheten var mer än 30 procent?

  Hur stor är den nu?

  28 procent?

  SvaraRadera
 8. När förnuftet återvänder så inser man att det inte är mycket pengar det handlar om. Det är skattehöjning för skattehöjningens egen skull.


  Varför skulle inte sossarna göra som moderaterna och blåsa väljarna lite i taget?

  SvaraRadera
 9. HEJ MICKE
  Jobba på så kanske du kan bli ambassadör i Brasilien,
  eller ta över efter Ola Rask ute på Lidingö.
  Lycka till med bloggeriet, i sämsta fall blir du bloggerilärare i Borås,
  alltid något, eler inte

  SvaraRadera
 10. Jävla gnäll om skatt. Man kan tro att ni lever ur hand i mun allihop. Tänker inte ge sossarna min röst men ärligt talat om en hundralapp extra i månaden i skatt sanerar finanserna så varför inte?

  SvaraRadera
 11. Detta skulle jag ärligt vilja veta.

  Hur vill Piratpartiet få ordning på den krisande ekonomin? Hur tänker Piratpartiet få fart på Sverige? Vilka nya, djärva grepp har Piratpartiet att erbjuda? Vilken är Piratpartiets vision för Sverige?

  Mvh/johan

  SvaraRadera
 12. Jag kan svara på hur Piratpartiet kommer att agera vid intåg till riksdagen 2010.
  Eftersom Piratpartiet kommer att samarbeta med de röd-gröna partierna (samarbete sker på EU-nivå med de Gröna, FRA-lagen skrotas, nya direktiv i upphovsrättslagutredningen)får vi se Rick Falkvinge(PP) och hans partikamrater rösta på Förmögenhetsskatt, Arvsskatt, Gåvoskatt och Fastighetsskatt.
  Om Henrik Alexandersson svarar vågmästarstrategi så är det ovan som gäller.

  SvaraRadera
 13. There is nothing that says that PP will join RödGrönna, they might as well join Alliansen. The side that gives the best conditions for PP politics will have PP's vote on other issues. Simple as that. In EU that happened to be the Green group.

  One thing that speaks against PP and S together is Bodström. I think that most Pirates thinks exactly opposite from him on most subjects.

  Common to Pirates is that democracy is more important than the current economy, and employment situation. Yet we respect that most people don't feel that way.

  SvaraRadera
 14. PP kommer inte in i riksdagen, utan slutar på 2.2%.

  Om de mot förmodan kommer över 4% spärren, så kommer de inte i vågmästarställning.

  Och, även om de vid det i totalt osannolika fallet gör det med, så kommer PP få två ruttna bud att välja mellan. Typ: mildra FRA lite och skriv om IPRED från alliansen mot ta bort FRA helt från sossarna.

  Och även då kommer inte den nya regeringen genomföra sina löften. Istället kommer det att förhalas tills mandatperioden är över, och folket glömt allt vad PP heter.

  I valet 2014 är PP lika ihågkommet som Ny Demokrati eller Junilistan.

  Kasta inte bort rösten på PP. Välj inom rödgrönt eller alliansen istället, så rösten räknas.

  -Realist

  SvaraRadera
 15. Ser att det är flera som fortfarande inte fattat PPs valstrategi kvar. Tja, får väl anta att dom antingen inte är läskunniga eller att dom bara är troll. Jag vet inte vilket som är värsta skällsordet men jag vet inte heller vad annars man ska kalla er...

  SvaraRadera
 16. @ -Realist
  Nej just det! Vill bara modifiera ditt budskap från "Kasta inte bort rösten på PP" till Kasta inte bort rösten på något existerande parti. Gör som jag rösta blankt.

  // tyckare

  SvaraRadera
 17. Jag HATAR arvskatten, det är inget annat än statlig likplundring. Finns ingen som helst logik med den skatten. Först och främst, omoraliskt av staten att likplundra ens anhöriga, det andra, det är redan SKATTADE pengar, som ska skattas IGEN. Jävla idioter som vill införa sånt skit, blir arg bara jag tänker på det.

  SvaraRadera
 18. Hax du kallar dig själv för libertarian. Vad anser du i så fall om libertarianen Ron Paul som ställde upp i Presidentvalet 2008 i USA för Republikanerna.

  SvaraRadera
 19. ...Med tanke på spännande idéer, undrar jag vad du tycker om Ron Paul och vad han vill göra i USA. Vem skulle du ha röstat på i det amerikanska presidentvalet? Både i kandidatvalet för president, samt i presidentvalet.

  SvaraRadera
 20. Det pratas alltid om att höja skatter.

  Vad hände med begreppet sänka kostnader?

  Varför måste vi ha en stat som behöver mer än hälften av BNP:n?

  SvaraRadera
 21. Lycka är att Rick Falkvinge(PP) röstar ja till Förmögenhetsskatten, Arvsskatten, Gåvoskatten och Fastighetsskatten.
  Vad får han från de Röd-Gröna.
  Jo att Polisen tar hand om avlyssningen och använder FRA som utförare. Och att Jan Rosén utreder om skyddstiden för upphovsrätt skall sänkas från 70 år till 50 år. År 2013 kommer Roséns svar: Nej. Och då har de Röd-Gröna tillsammans Piratpartiet infört Förmögenhetsskatten, Arvcsskatten, Gåvoskatten och Fastighetsskatten.

  SvaraRadera
 22. Kära "Realist"!

  Du skriver att man inte ska kasta bort rösten genom att rösta på PP. Du skriver vidare "Välj inom rödgrönt eller alliansen istället, så rösten räknas." Du tar inte ställning till vilket av alternativen "rödgrönt" eller "alliansen" som är det bästa alternativet.

  Detta innebär att du anser att vad som helst, som inte är Piratpartiet, är bättre än Piratpartiet är.

  Det är tydligen då så att du anser de frågor som Piratpartiet arbetar för inte är värda att arbeta för.

  Jag har glädjande nyheter för dig !

  De personer som är aktiva i Piratpartiet återfinns över hela skalan av andra åsikter. Det finns såväl tidigare moderater som tidigare kommunister där, liksom centerpartister, liberaler och andra. Det är en regnbågskoalition !

  Jag skulle vilja gå så långt som att säga att åsikterna i Piratpartiet i andra frågor än de som Piratpartiet kämpar för är fördelade helt i enlighet med resultatet i allmänna val!

  Det innebär...
  ... att du och alla andra lugnt kan rösta på Piratpartiet då det på inget sätt alls påverkar fördelningen mellan blocken i övrigt. Det är enbart ett sätt att stärka skyddet för personlig integritet och delandet av kultur och fri kunskap!

  Jag är Pirat!

  SvaraRadera
 23. citat(Hans J)
  "Det är enbart ett sätt att stärka skyddet för personlig integritet och delandet av kultur och fri kunskap!" slut på citat.

  En lektion för alla Piratpartister.
  I riksdagen stiftas lag. Vilka lagförslag vill ni ha genomförda och som utbyte röst på rödgröna(eller Alliansen) i resten av frågorna. Denna tråd handlar om skatter. Ingen blir mätt på personlig intigritet, delandet av kultur eller fri kunskap. Fri kunska - vad är er skolpolitik? Delad kultur - er kulturpolitik. Personlig integrite - er rättspolitik.
  Politik är att vilja(Olof Palme) och inte ordbajsa.

  SvaraRadera
 24. @ minata
  Håller med dig när du säger "Ingen blir mätt på personlig intigritet, delandet av kultur eller fri kunskap.

  PP's framgångar beror uteslutet på att sittande och tidigare politiska partier inte skött sitt jobb och sörjt för sina väljare, därför skall de bort. PP kan inte ensamt sköta Sverige så därför är de heller inget realistiskt alternativ.

  // tyckare

  SvaraRadera
 25. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 26. Vad jobbigt det blev att hoppas på PP nu när så många som aldrig gillat PP verkar veta att utfallet för PP aldrig kommer bli till deras anhängares favör... Lika bra att ge upp med en gång eller? :D Eller är det meningen att vi ska psyka tillbaka på samma sandlådenivå?

  SvaraRadera
 27. @Minata:

  Vad jag beskrev var att ingen förlorar någonting alls på att rösta på Piratpartiet...

  ...så länge de vill ha ÖKAT SKYDD för integriteten!

  SvaraRadera
 28. 77 tyckare:

  nä men dom kommer skapa en friare och behagliare miljö för alla krafter som strävar efter lycka, trygghet, eller vad fan människor strävar efter.

  SvaraRadera
 29. Hans J:

  det spelar ingen roll vad piratpartisterna tycker i övriga frågor, de kommer ju inte till tals ändå. Ifall de trots allt kommer in i riksdagen så hamnar de antagligen i opposition, får lägga ner sina röster i 98% av frågorna, ledamöterna börjar skolka från riksdagen... vilket ger dålig publicitet och partiet går Unika Partiets öde till mötes.

  Det är mer konstruktivt att försöka med sin röst styra maktbalansen inom sitt favoritblock än att slänga bort den.
  Tex att rösta på KD eller C för att ingen allianspartner trillar ut, eller tex på MP för att balansera upp röran.

  Skulle nästan vara bra för Pirater att rösta på KD eller C - ifall en av dem åker ut så blir det ingen förhandling för att Måna & Co har majoritet.

  -Realist

  SvaraRadera
 30. Kära "Realist"!

  Jag ber om ursäkt om jag förklarar dåligt!

  Det är lite som dragkamp med ett långt rep.

  Om de är ungefär lika starka och om det står tio man på vardera sidan och drar allt de orkar så händer ingenting... Mittpunkten ligger kvar på samma ställe!

  Om de istället är tusen man på vardera sidan så händer ju samma sak... Mittpunkten ligger kvar på samma ställe!

  Då är det ju bättre om ettusenniohundraåttio man lämnar repet lika många på vardera sidan och istället gör någonting nyttigt...

  ... som att fixa så vi får vår integritet skyddad. Repet sköter ju de 20 man som är kvar där utmärkt själva!

  Dvs så länge som "maktbalansen" mellan eller inom blocken är oförändrad så är det ju samma sak. Om en miljon röstar på ett parti eller tiotusen så spelar det ju ingen roll så länge som procentsiffran i valet är samma.

  Därför kan du lugnt rösta på Piratpartiet - Vi tjänar ju ökat skydd för vår integritet på detta sätt - "utan extra kostnad" !

  Jag är pirat!

  SvaraRadera
 31. instämmer...

  å andra sidan, med tanke på att moderaternas politik är ungefär lika värdelös så är jag inte förvånad.

  Istället för att lätta trycket både på kommuner och företag väljer man att slänga bort 10 miljarder till kommunerna.

  Man fortsätter att låta kommunerna slösa utan att straffas, min kommun är nog fan den mest uppenbara där moderaterna(!) lånar upp till en massa lyxprojekt samt slänger miljoner på "kultur" (fula statyer och annan skit). Nu när det visar sig att pengarna inte räcker längre så får staten och gå in med ännu mer, inte någonstans försöker vi begränsa framtida satsningar. Får moderaterna som de vill i min kommun kommer vi gå från 200 miljoner SEK i skulder till nära 700 miljoner SEK.

  Dessvärre är inte det röda blocket mycket bättre och hoppet står snarare till ett litet parti som försöker bromsa utgiftsökningen.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.