2009-10-29

Därför älskar jag kontinenten

Vi befinner oss i månadsskiftet oktober-november. Och det går fortfarande att äta lunch på uteserveringarna vid Europaparlamentet här i Bryssel utan att frysa.

7 kommentarer:

  1. Jo tack, jag vet. Förra veckan var jag söder om Alicante där det var bättre än svensk högsommar.
    Dock har jag inte emot att vara i Sverige just denna vecka.

    SvaraRadera
  2. I Sverige blir det mörkt kl 16.00 och politikerna omyndigföklarar medborgarna.
    Förstår inte vad som är så bra på kontinenten.

    SvaraRadera
  3. Det här verkar vara tiden på året då det känns som tyngst att vara i Sverige, inte så konstigt kanske. Sen finns ju mars april också förstås. Och regniga somrar.

    SvaraRadera
  4. Det är väl ingen som bor i Sverige för vädrets skull? Problemet är snarare att de anledningar som finns att bo kvar i Sverige, så som öppenhet och säkerhet, ständigt minskar.

    /Paul W

    SvaraRadera
  5. Ha, ha, det där med uteserveringar och svenskar är ett intressant område!

    Svenskarna börjar sitta och äta utomhus på våren i Stockholm vid ca 8 grader om bordet ligger mot solsidan och det är lä. Jag har själv sett detta.

    Restaurangerna i Sverige har ofta extrakuddar och extraplädar till gästerna för att de skall kunna sitta ute under de mest outhärdliga (för mig) förhållanden.

    Det är också rätt vanligt att serveringar har infravärmare, och då kan ju vi svenskar sitta ute, hur f-rb-nn-t kallt det än är.

    Jag har även arbetat utomlands i varmare länder och då är det intressant att se när svenska affärsresenärer kommer på besök, under perioden okt-mars. Då skall det sittas ute under lunchen även om det det är en ovanligt kall dag med bara 17 grader.

    För min egen del så äter jag inte utomhus om det inte är 22 eller varmare. Jag har väl uppenbart alldeles för litet av Lutheranskt självplågeri inom mig, även fast jag kommer från de mest köldslagna platserna i landet.

    /a laplander and a swede, but with some sense :-)

    SvaraRadera
  6. Någonting att skriva om i Det goda i livet.se, kanske? Du har väl inte lagt ner den helt och hållet, hoppas jag? Har haft nytta av dina tips för Berlin, ska dit igen över nyår.

    /Jacques

    SvaraRadera
  7. Bryssel när det är som bäst. 18 grader den 31 oktober, inte illa. Vaknade dock upp idag med 8 myggbett...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.