2009-10-14

FRA. Och en del annat.


FRA-lagen är klubbad. Kablarna kopplas in. Det var kanske väntat. Men jag känner mig ändå väldigt besviken.

Hur som helst kommer det att bli en intressant valrörelse – som kommer att föra Piratpartiet in i riksdagen. Så på sätt och vis kanske man borde vara tacksam. Men, nej. Sakfrågan går naturligtvis före partitaktiken.

Jag undrar just hur kul det kommer att vara att vara moderat, folkpartistisk, centerpartistisk eller kristdemokratisk kandidat i riksdagsvalet 2010. Fattar de inte att varenda torgmöte, varenda skolpresentation och varenda debatt kommer att glida in på integritets- och övervakningsfrågorna?

Och att en borgerlig regering rullar ut övervakningsstaten, det är direkt oanständigt. Nu är borgerligheten slut. Reinfeldts avideologisering av moderaterna och alliansen är nu slutligen genomförd. Nu handlar gammelpolitiken bara om vilken färg vakterna skall ha på uniformen. För sossarna är ju inte heller att lita på, även om de skall ha en guldstjärna för att ha röstat rätt just i dag.

Att det skall vara så förbannat svårt att hitta mer än en borgerlig politiker med lite principer. Eller principfasta politiker över huvud taget. I Europaparlamentet har även mycket av denna dag ägnats åt telekompaketet. Och även där tycks det vara omöjligt att få folk att fatta det där med principer. Vid ett tillfälle försökte jag förklara tanken om att ett straff måste föregås av en rättvis domstolsprövning, för en politisk funktionär. Svaret jag fick var att han ville veta i vilket EU-papper det slås fast... Vilket i och för sig har ett bra svar. Det finns en europeisk konvention om sådant. Men att folk som sysslar med politik inte har fattat själva principen och dess värde gör mig en smula... frustrerad.

Så är det. Full fart mot avgrunden, med en obekymrad min... Detta kräver mer än bara politiskt finlir för att komma till rätta med. Nu är det hög tid att ta tag i de stora frågorna på allvar.

72 kommentarer:

 1. Iom att man ska kunna kolla om man blivit kontrollerad så är det la lika bra att skicka ett mail per dag och be dem kolla :) Hur man nu gör detta är ju en annan sak så det får du gärna ta och kolla upp :D

  SvaraRadera
 2. För sista gången HAX se filmen END GAME, OBAMA DECEPTION och gör din fakta analys över dessa filmer.

  Vi går emot en NEW WORLD ORDER. Så är det bara. Kan du inte offra en dag i ditt liv och se över detta spår. En dag.

  SvaraRadera
 3. Anonym 17:39:

  Men för helvete, sluta kufa!

  Det finns ingen ond plan. Det är helt enkelt inbyggt i makten som sådan att expandera denna makt, övervaka och styra.

  Varje kris, varje tänkbart hot, varje oförutsedd händelse blir en ursäkt för detta.

  Nu har vi kommit till den punkt där demokratin måste skyddas mot sig själv, innan den dör sotdöden.

  Nu är det dags att begränsa politikens makt som sådan - till förmån för medborgarnas egna val.

  SvaraRadera
 4. I övrigt så leder väl alliansen i opinionsmätningarna. Deras arrogans och aggressivitet kommer få rädda/trötta väljare (dvs majoriteten)att rösta på dem.

  PP är fortfarnade en liten sekt i dessa sammanhang. Starta radio HAX och uppmärksamma NEW WORLD ORDER. TOM din norske vän har varnat för den nya ekonomiska världsordningen som gäst på din blogg.

  SvaraRadera
 5. Och nu är det dags att ta strid för våra grundläggande medborgerliga fri- och rättigheter.

  SvaraRadera
 6. @HAX

  Du beter dig precis som gammelmedierna. Ge mig fakta varför det är kufande. Varför vill du lura människor?

  Det finns hur många dokument som helst att läsa. Om allt jag bara säger är skit. Bra visa det då. Se filmen Obama Deception, se END GAME, visa varför fakta som finns där uppbyggt på dokument och artiklar, visa mig varför det är kufande. Du är avslöjad HAX vi vet att din ÅSA NISSE förklaring inte håller.

  Allt detta kan inte ske på global nivå samtidigt över hela världen utan en agenda.

  SvaraRadera
 7. Jomen, skräm bort människor från en kommentarstråd som skulle kunna handla om *verkliga* problem bara...

  Suck!

  SvaraRadera
 8. @HAX

  Så din norska vän som prata om den nya ekonomiska världsordningen, som är en anhängare av RON PAUL är en kuf han också?

  Du har aldrig svarat på vad du tycker om Ron Paul. Han har skrivit boken END THE FED. Han har lagt upp hr1207 för att granska Federal Reserve och han visar upp bevis efter bevis att Federal Reserve ligger bakom finansiering av krig och kontrollsamhället.

  Så sluta kufa själv. Är dui ett luftslott HAX. VA? Om du inte tar upp the New World Order när Kissinger, Obama, Blair Bush har sagt det öppet. JA då undrar man ju vem du är HAX.

  SvaraRadera
 9. Jag tillhör det ljusskygga rådet på 13 personer som styr världen. Har du inte fattat det ännu?

  SvaraRadera
 10. Nu är borgerligheten slut. Reinfeldts avideologisering av moderaterna och alliansen är nu slutligen genomförd.

  Nu? Borgerligheten har varit slut länge. Problemet är att folk vägrar inse det. Liberaler är som de fruar som blir slagna av sina män om och om igen. De vägrar bryta upp och de hittar ständigt på ursäkter för dem.

  Folk får vad de röstar på. Själv röstade jag på Liberala Partiet 2006 och jag har därför ingen delaktighet i framröstandet av det värsta rättighetsövergreppet på årtionden, det känns skönt. Jag gjorde det rätta. Kommer rösta på LP 2010 också.

  SvaraRadera
 11. Hax: Jomen, skräm bort människor från en kommentarstråd som skulle kunna handla om *verkliga* problem bara...

  @Hax

  jag tror inte folk kan bli mer skrämda våra politiker har skrämt klart nu. Svininfluensan, Gobal Warming, kriget emot terrorn, kriget emot narkotikan Lissabonfördraget, Stockhpolmsprogrammet...

  Det är ta mig fan ett under att jorden inte gått under än, men om vi bara låter regeringen ta hand om allt så blir allt bra.

  Det finns ingen som helst logik alls i dig HAx. Du trodde på att denna FRA omröstning gick att vinna. Alla visste att det var rent skitsnack. Du vill inte tro på en New World Order. Men din norske vän tror på detta, alla vet att detta är på gång. Du sysslar med totalt ologiska argument.

  Du försöker skrämma bort kommentarer som pekar i rätt riktning utan att undersöka en millimeter.

  Infowars.com Alex Jones Show, Obama Deception, End game. Ja det finns mycket att läsa där och om ma n kan avfärda allt som står där, ja då är det du som är stollen och kufen HAX.

  SvaraRadera
 12. HAX:Jag tillhör det ljusskygga rådet på 13 personer som styr världen. Har du inte fattat det ännu?

  @Hax

  ännu ett patetiskt försök att förlöjliga vad jag skriver om. Detta är ditt automatsvar som du skriver. Kom igen kom med något bättre din fegis.

  Alla vet att det handlar om mycket mer personer bakom denna agenda.

  organisationer som Bilderberggruppen CFR är bara några. Men du hax har aldrig kommit med relevant kritik emot detta, bara att det är tokerier precis som massmedia.

  Återigen, vad tycker du om Ron Paul är din norske vän en kuf som tror på en ny ekonomisk världsordning.

  Vad är det med dig HAX, ljuger du eller är du efterbliven?

  SvaraRadera
 13. Det är uppenbart att Federal Reserve, den privata centralbanken i USA har en oerhörd makt och att de ligger bakom problemen med övervakninfgssamhället. Har man läst någon historia så vet man detta.

  Jag utmanar dig hax. Läs RON PAUL, END THE FED.

  Ron Paul är libertarian och om han är en stolle enligt dig hax då ifrågasätter jag om du är en libertarian över huvudtaget.

  Varför vågar du inte ens kommentera, prata om Ron Paul, vad är du rädd för?

  SvaraRadera
 14. Jag är så sällsynt trött på dessa konspirationsteoretiker. Deras standardrecept är att ta fragment av verkligheten och behandla dem på ett sätt som får Michael Moore att framstå som seriös.

  Sedan kryddar de med valfri mix av religion, nationalism, bögskräck, new age och en massa annat trams. Allt binds ihop av att de hänvisar till varandra i sin jakt på referenser. Och finns det inga bevis, då ser de det som ett bevis på någon stor cover up.

  Detta, som ingen normal människa kan ta på allvar, smetar sedan ner oss som arbetar med de verkliga problemen med saker som Lissabonfördraget, klimatalarmismen och Stockholmsprogrammet. Vilket gör allt mycket svårare för oss.

  SvaraRadera
 15. Detta om något borde ju ge piratpartiet de röster de behöver för att nå riksdagen, även om det tyvärr blir i ett rött tecken. Hur snabbt går det att avveckla ett sådant beslut? jag är tyvärr inte insatt alls i reglerna gällande sådant, kan en riksdagsledamot lämna in ett förslag om avskaffandet varje dag?


  //Per

  SvaraRadera
 16. Ska du läsa boken END THE FED hax?
  Läs boken End the fed, få upp ögonen för agendan bakom kontrollsamhället. Se även intervjun mellan Ron paul och Jon Stewart. Mycket bra Intervju.

  http://www.thedailyshow.com/watch/tue-september-29-2009/ron-paul

  http://www.amazon.com/End-Fed-Ron-Paul/dp/0446549193

  SvaraRadera
 17. Men jag har ju sett massor av de där filmerna som du har hänvisat till i evigheter. Det vänligaste man kan säga om dem är att de är slöseri med tid.

  Jag tänker ägna mig åt verkliga problem här och nu.

  SvaraRadera
 18. Återigen Hax. Vad har Ron Paul med detta att göra?

  Anser du att Federal Reserve är bra? Finns det ingen koppling mellan Federal Reserve och övervakningssamhället?

  Vad vet du om detta?

  I filmen End Game och Obama deception finns ingenting om bögskräck eller liknande som du försöker ljuga ihop HAX.

  kul att du angriper New Age, så du menar att dagens sjukvård med över medicinering är okej.

  Hur kan en människa med så synbar taskig hälsa som du ens ha en åsikt, visa lite mer ödmjukhet tack.

  Återigen. Varför vill du inte granska Federal Reserve. Menar du att Ron Paul sysslar med bögskräck?

  Du är en oärlig människa Hax som försöker få människor att inte titta åt alla håll.

  Människor som Ron Paul prata om övervakningssamhället innan du var en spermie.

  SvaraRadera
 19. Ärligt talat....ta teorierna i ett mail istället...

  SvaraRadera
 20. Nu ljög du igen HAX.

  först och främst, så din vän Hans-Jörgen Lysglimt är en kuf?

  Har du läst Ron Pauls bok END THE FED?

  Har du sett filmen END GAME?
  Obama Deception? Har du undersökt dess fakta, källor?

  För sista gången, vad anser du om Ron Paul, vad anser du om din norska vän Hans-Jörgen Lysglimt som just talar om vad Ron Paul talar om på din blogg HAX! se länk nedan.

  http://henrikalexandersson.blogspot.com/2009/02/videokommentar-om-varldsekonomin.html

  SvaraRadera
 21. Jag tyckte nog han från centern kom med det klokaste beskedet: man kan inte ha brevhemlighet på nätet om man ska kunna avlyssna.

  Alltså kan man inte ha brevhemlighet på nätet.

  Nu försvinner allt bakom hemligstämpelns dimridåer.

  Frågan är om en enskild på allmän grund kan föra talan mot Sverige i europadomstolen, eller om man måste visa konkret att man har blivit avlyssnad. Det kommer man inte att kunna göra.

  SvaraRadera
 22. Allt hör ihop. den ekonomiska krisen fick irländarna att rösta ja till lissabonfördraget. 9/11 fick amrikanarna att rösta igenom patriot act, det gav oss FRA i Sverige etc.

  Om amn inte kan se att det finns agendor ocgh att Federal Reserve, som är en privat bank ligger bakom tyranneriet i vår värld, ja då är man historielös.

  Svara på frågan hax, vad anser du om Ron Paul, är han en böghatare? En kuf? Skulle va mycket märkligt om du tyckte det hax, eftersom han är den största libertarianen i USA:

  Det är nog bäst att du svarar hax, för just nu har du anklagat hela Ron Paul rörelsen i USA för att stå för detta.

  SvaraRadera
 23. Du gör ett bra och viktigt jobb Henrik. Mitt förakt mot många av de borgerliga riksdagsledamöterna är monumentalt. De måste bort. Även EU behöver få in mer friskt blod (om det alls ska vara kvar). Amelia blir ett tillskott om det trista inträffar att Lissabonfördraget går igenom. /Anders

  SvaraRadera
 24. Jag glömde en ingrediens: Straw Men.

  SvaraRadera
 25. libertarianen Alex jones som talar om New world order dagligen tillhör öven Ron Paul rörelsen, så återigen är Ron paul en kuf?

  Är din norska vän Hans-Jörgen Lysglimt som stöttar Ron Paul en kuf när han talar om den nya ekonomiska världsordningen på din blogg?

  http://henrikalexandersson.blogspot.com/2009/02/videokommentar-om-varldsekonomin.html

  SvaraRadera
 26. Ju mer jag funderar ju mer gillar jag Illers ide, för att hålla igång frågan och för att markera att amn bryr sig borde man kanske skicka in frågor varje dag om utifall man är under kontroll? vad tror ni resultatet av det skulle bli?
  Mer uppmärksamhet? onödigt användande av resurserna? En ny omröstning om huruvida man ska kunna begära ut uppgifterna?

  //Per

  SvaraRadera
 27. Och vad HJL säger är helt enkelt att politiker använder finanskrisen för att öka sin makt och sin kontroll - vilket, som jag skrev ovan, är en helt naturlig reaktion sett ur politikernas perspektiv. Men väldigt dålig. Därför bör man försöka minimera den politiska makten.

  Guldmyntfot är för övrigt ett rätt vanligt liberalt samtalsämne, med många bra poänger.

  Däremellan och yrande om Bilderbergare och annat är avståndet enormt.

  SvaraRadera
 28. Jesus, om killen säger END GAME en gång till då jävlar. VI ORKAR INTE. Om du ska argumentera för en konspiration, gör då detta på ett smart sätt. Börja inte prata som en conspriracy-nut.

  SvaraRadera
 29. För guds skull, stäng av möjligheten att vara anonym.

  Anonym

  SvaraRadera
 30. hax skriver: Straw Men

  @hax

  bra hax fortsätt att undvika frågorna. så din kompis libertarianen Hans-Jörgen Lysglimt är en kuf. Ron Paul den största libertarianen i USA är en kuf. Alex jones den största libertarianska median i USA är en kuf.

  Fantastiskt alla stora libertarianer inklusive dina vänner är kufar. Samtidigt påstår du HAX att du är en libertarian, innebär det att du är en kuf?

  Återigen så undviker du att svara på ämnet. Du HAX har pekat ut den största libertarianska rörelsen i världen som kufar. Samtidigt ser man dig göra reklam för timbro, som stöttar statlig kontrollerad skit som filminstitutet.

  hax återigen menar du allvar när du pekar ut den största libertarianerna i världen som kufar?

  Menar du allvar att bankerna inte har haft en enorm makt och har en enorm makt som går ut över våra politiker när det handlar om frihets frågor?

  Se Alex Jones Channel, ja Alex jones driver den största Libertarianska median i USA.

  http://www.youtube.com/user/thealexjoneschannel

  SvaraRadera
 31. I rest my case.

  Där gick ännu en timma som borde använts till bättre saker.

  SvaraRadera
 32. Till den där politiske funktionären, som undrade i vilket EU-papper det där stod, borde du ha svarat med klassikern från "På heder och samvete": I vilket EU-papper står det var matsalen ligger?

  SvaraRadera
 33. det din norska kompis säger är exakt det samma som Ron Paul säger och Alex Jones säger. Det finns ingen skillnad. Steget är inte långt alls. Bilderberggruppen består av medlemmar i Federal Reserve, så ge dig för tusan. Du måste se sambandet.

  SvaraRadera
 34. Vill bara påpeka att PAX och Anonym 17:39 är en del av konspirationen.

  De är betalda av de som vill genomföra 'THE NEW WORLD ORDER'.

  Genom sitt gapande och postande av långa inlägg hjälper de till att misstänkliggöra och dränka den riktiga kritiken.

  ;)

  -----

  Till trådens verkliga ämne. Alliansen kan nu glömma min röst 2010. De fick den inte i EU valet, och de kommer inte få den i nästa års val heller.

  SvaraRadera
 35. Jag skulle vilja be om lite censur.
  Jag börjar tröttna på konspirationsteoretikerna som spammar sönder viktiga diskussioner.

  Börja rensa kommentarerna. (Borde räcker med att ta bort alla inlägg som säger exakt samma sak. finns många sådana i den här tråden.

  SvaraRadera
 36. En annan sak som kännetecknar konspirationskufar är att de gör sig ovänner med alla de försöker övertala.

  SvaraRadera
 37. HAX: I REST MY CASE

  @Hax

  Så vad menar du med det. Menar du att det inte finns medlemmar ur Federal Reserve som ingår i CFR, Bilderberggruppen etc? Är Ron Paul en idiot, har du läst hans bok END THE FED?

  Inget av vad jag skriver har du kunnat argumenterat emot i sak. Du undviker att svara och vägrar ta upp vad som är fel i rapporteringen. Samtidigt som du nu har erkänt att The New World Order existerar.

  Du sysslar med dubbelparat hela tiden. Vakna upp ur kuvösen!

  SvaraRadera
 38. Hoffa:

  Jag har ingen chans att moderera allt som skrivs i kommentarerna. Alternativet är att stänga möjligheten att vara anonym. Och vi är väldigt, väldigt nära den punkten just nu.

  SvaraRadera
 39. @PAX: Det du skriver påminner om time-cube-snubbens långa osammanhängande rabblande. Varför inte använda tiden till att göra något vettigt istället?

  Vad är mest produktivt, att försöka bygga opinion mot FRA eller övertyga alla om att det ligger nån slags jättekonspiration bakom?

  SvaraRadera
 40. Hm? hur hjälper det att stänga av möjligheten att vara anonym? det tar dem 2 sec att starta ett konto, sedan är de tillbaka..

  SvaraRadera
 41. Alla som kallar det jag skriver för konspirations teorier. Vad exakt är fel? Hax har redan erkänt att den nya ekonomiska världsordningen är på gång.

  Idiot argumentet att man gör sig ovänner med alla, ja vad annat kan man göra när ingen talar i sak.

  Återigen. Ingen har nämnt Federal Reserve. Ingen. Varför, för ni vet inget om Federal Reserve era stackars lurade stackare.

  Ni blir lurade hela tiden. Oj FRA gick igenom igen, hur kunde det ske. Enkelt politikerna följer en agenda de är tvungna att följa, alla är inte medvetna om den, men de manipuleras av starka krafter att följa den. Vad är det som är så svårt att se?

  SvaraRadera
 42. Alternativt så jobbar PAX på Försvarets radioanstalt och är betald för att spamma.

  Skulle inte förvåna mig.

  SvaraRadera
 43. Nu krävs handling. Fy fan vad jag blir trött på sådana där som PAX som bara vill tala om problemen, precis som kärringar som i oändlighet vill tala om problemen och titta på film om det men aldrig gör något åt det. Handling!

  Sätt igång grupparbete som tar reda på var kablarna finns så att vi handgripligen kan kapa dem!

  Vägra att betala fakturan till er internetoperatör med motiveringen att ni inte skall behöva betala lika mycket för en bevisligen sämre tjänst där er integritet inte längre kan utlovas. Gör det allihop, i morgon! Gå inte på en massa snack, gör det.

  Knalla hem till politiker som rösta för detta, skit om de är hemma eller inte, det funkar nog tom. bättre om det bara är fru och barn som är hemma och skäll ut dem. Skrik vråla och för ett djävla väsen så att deras grannar inte kan undvika att höra. Lägg brev i alla deras grannars brevlådor. Måla "Diktaturens kreatur" med stora bokstäver på gatan utanör deras hus. Tryck upp lämpliga dekaler att klistra på deras bilar. Stå utanför riksdagen och låt bu-ropen hagla, varje dag, i veckor eller månader. Sätt upp lämpliga skyltar på stan. Skicka elaka brev, riktigt elaka, bajsa i kuverten eller vad som. Var inte så djävla mesigsa, tiden är över för det. Nu har sveriges riksdag gjort brottslingar av några mycket intelligenta, resursfulla och driftiga medborgare som tidigare varit laglydigheten själv, låt oss andra inte vara sämre. Det de har gjort nu är så vidrigt att snart alla spärrar brustit fullständigt. Nu är det krig, politikens tid är över. --

  SvaraRadera
 44. Säger profetian när demokratins sista bastionen rämner måntro?

  // Skeptisk mot alla former av idoldyrkan

  SvaraRadera
 45. Det finns inget svammel i det jag skriver. Men ni vägrar sätta er in i det jag skriver.

  Federal Reserve är USA:S privata centralbank. De låg bakom den ekonomiska krisen, de har finansierat kriget i Irak och Afganistan. De ligger bakom påtryckningar att få igenom politiska beslut som innebär övervakning. Allt spåras till Federal Reserve. Vill man veta mer om detta, utan att säga att jag svamlar, ja då kan man se filmerna End game, Obama deception, eller läsa boken End the fed av Ron Paul.

  Det är ytterst märkligt att ingen av er ställer er frågan om varför ni aldrig lyckas stoppa någonting. Saken är enkel ni talar aldrig om krafterna bakom politikerna, istället försöker ni påverka maktens tråd-dockor dvs politikerna.

  All kritik emot mig har däremot varit svammel. Svammla på bara. Men hax har fortfarande inte givit ett ärligt underbyggt svar.

  SvaraRadera
 46. Jag fatatr inte varför kufar ´verkar tyvka att det är trevligt att skräpa ner din blogg med nonsens. Jag menar att Flashback har ju ett bra underforum för konspirationer där man kan prata av sig men att böraj spamma ner seriösa debattörer med lösryckta fragment är värdelöst. Tyvärr är kufarna av samam typ som ser jesus i rostade bröd och tror att deras tolkning är ett bevis på den ENDA sanningen.

  det kan vara bra att känna igen mänster för att hålal koll på ansiktena på dem man känner men när man tillämpar samma hjärnfunktion på geopolitik och vetenskap så blir det ett misslyckande av pyramidala mått.

  SvaraRadera
 47. Tror du faktiskt har för höga tankar om folk i genmen HAX. Om PP kan motivera folk att verkligen vara som en finne i röven på borgarna (och de rödgröna som ingen riktigt vet vad de vill) under valrörelsen så är det ju kanon.

  Men jag är rädd att folk i gemen kommer att tappa lust, intresse och fokus på FRA till valet. Det kommer diskuteras skattesänkningar, bidrag, sjukvård, äldreomsorg, skola, etc. De vanliga sakerna. (Som iofs inte på något sätt är oviktiga)

  Jag hoppas dock att du orkar fortsätta att "elda massorna". Jag kommer försöka dra mitt strå till stacken...

  SvaraRadera
 48. @per

  det är du som står för attackerna och konspirationsteorierna via rena ryktesspridningen. Helt ologiskt att jag skulle arbeta för FRA. Men visst visa mig på vilket sätt mitt uppmärksammande av Federal Reserve skulle gynna FRA?

  Frågar du/tar du upp det jag tar upp inför politikerna eller massmedia, blir de livrädda, ingen vågar tala öppet om det här, ändå ger medierna er bevisen på att detta är sant varje dag i dess artiklar.

  Tyvärr är Sverige det sista land i världen som kommer att vakna. Svensken är trög.

  beviset fick vi återigen. Åh nej FRA gick igenom, vad ska vi göra. Inse, ert sett att arbeta misslyckas gång på gång. För ni attackerar inte den riktiga makten utan slåsss med deras rökridå.

  SvaraRadera
 49. HAX,

  Kolla om det inte finns möjlighet att hitta en blogglösning där du användare kan sätta betyg på kommentarer, typ som på slashdot eller youtube. Det skulle kanske kunna hjälpa dig att rensa ut trollen.

  SvaraRadera
 50. @hama

  inte en enda gång debattera du mig i sak. Inte en enda gång sa du ett ord om Federal Reserve.

  Men visst ingenting sker nu...Lycka till hama sov vidare

  SvaraRadera
 51. @Ante

  Även du nämner inte Federal reserve. Svårt att debattera när du inte förstår. Så det är enklare att gå på häxjakt istället. Stackare.

  SvaraRadera
 52. Före omröstningen skrevs det en massa brev till riksdagsledamöterna. Detta hade ingen effekt. FRA-lagen klubbades. Inte för att skillnaden är så stor, kablarna kopplades in 1/1-09, allt enligt en faktisk läsning av lagförslaget och vad som lades till i lagen om elektronisk kommunikation. December, alt oktober som de ville ha det tidigare, är ett villospår.

  Men.

  Nu har vi argument och "ammunition". Om någon frågar varför vi tjatar, kan vi alltid säga "kablarna kopplades in". Därför skulle jag vilja föreslå en ny brevkampanj till våra riksdagsledamöter, där vi tydligt förklarar för dem vad de gjort, och varför vi föraktar dem för det, och vad vi tror konsekvenserna kommer att bli för det svenska samhället. Där vi är tydliga med att de har misslyckats som våra representanter. Där vi talar om att ett förnyat förtroende endast kan komma efter ett upprivande av FRA-lagen, inklusive sanningskommission och öppnande av arkiven. Där de som sålt våra personliga uppgifter till utlandet straffas som landsförrädare, tillsammans med de som drivit igenom detta sanslösa förslag.

  Låt dem få veta att de borde ha lyssnat till alla de gånger vi försökte få dem att fatta. Det hjälper inte nu om det gör det, men för framtiden kanske det kan vara viktigt.

  SvaraRadera
 53. Om dom vill övervaka varenda steg vi tar och kränka våran integritet föreslår jag att vi gör detsamma med våra politiker!
  Förslagsvis tar man den politiker man tycker minst om,och följer denna med en filmkamera i högsta hugg, dygnet runt naturligtvis!

  Allt mtrl som blir det lägger man upp på nätet, så alla kan ta del av det, det optimala är ju förstås om man kommer på sin lilla politiker att göra nåt som inte är helt ok, typ otrohet eller liknande!

  Min röst gick till PP i förra valet och kommer att göra det den här gången också!

  SvaraRadera
 54. @hama

  jag har aldrig talat om tolkningar, du får tycka om det som händer om du vill, jag bara förklarar enkelt hur det händer. Sluta lev mellan två paranteser

  SvaraRadera
 55. @Richard

  Förföljer du en politiker med kamera kommer du att bli kastad i fängelse eller bli enormt hotad. Men visst gör det, så får du se. Men jag föreslår att du sänder live via skype/internet, så att filmen inte kan bli stulen när de tar din kamera ifrån dig.


  @ Hax

  Du fegar ur som vanligt. Inte ett ord Om Federal Reserve eller Ron Paul, Alex Jones. Du är en feg stackare

  SvaraRadera
 56. Det finns en dag som denna ändå anledning att påminna om att kampen går vidare.

  FRA-frågan får vila nu tills dess det finns en majoritet i riksdagen som vill annat.

  Den 15 december kommer regeringens förslag till en reformerad grundlag. Däribland väntas flera viktiga förslag från integritetsskyddskommittén att bli inbakade.

  Mycket är förstås redan uppgjort, men man skulle kunna få in vissa element för att förhindra att sådant här sker i framtiden.

  T.ex. att en lag måste ha 175 ledamöter bakom sig för att få inskränka våra grundläggande fri- och rättigheter. Det är en skam att man bara lyckades samla 158 och att resten smet.

  T.ex. att 1/3 av ledamöterna ska kunna skicka en sådan lag till folkomröstning. Samma regler som för grundlagsändring.

  Detta är helt rimliga krav, menar ajg, till skydd för våra grundläggande fri- och rättigheter.

  SvaraRadera
 57. @Johan tjäder

  Gissa vad. du kommer inte få igenom dina förslag förrens man har arresterat bankirerna från Federal Reserve.

  Det spelar ingen roll vad du säger gör. Däremot borde liberaler börja rösta på det liberala partiet. Människor måste rösta på det de tror på inte taktikrösta.

  SvaraRadera
 58. Det har alltid varit svårt att stå för sina principer mot maktens män. Orsaken till att de borgerliga riksdagsmännen nu röstat igenom FRA-lagen (och andra vidriga beslut som att ratificera Lissabonfördraget) mot sitt eget samvete beror inte på en konspiration. Istället är det grundläggande problemet att vår elit tillägnat sig ett post-modernt synsätt. (Notera att för de flesta är förändring inte bara ett redskap utan en grundläggande perspektivförskjutning i deras världsbild. Något de faktiskt tror på.)

  Med post-modernismens inträde har det blivit ännu svårare att stå upp mot makten eftersom principer den enskilda individen [/riksdagsledamoten] hävdar inte anses ha någon grund i verkligheten. Det är bara egna tolkningar och tankemönster. Och, eftersom ingen uppsättning tolkningar och tankemönster hade större värde än vilken som helst annan ansamling föreställningar, kan individen lika gärna foga sig (och då slippa betala priset för motstånd). På detta sätt har en tankeströmning som sa sig vilja undergräva maktens tolkningsföreträde blivit ett synsätt som gynnar överheten. De principer som tidigare kunde begränsa maktens utövning tolkas nu bara så de passar det ändamål man vill uppnå.

  De Nya Moderaterna blixtbelyser förändringen mot ett post-modernt synsätt som alla partier har genomgått. Orsaken till att medborgarna känner sig allt mer alienerade beror inte på vad några teaterregissörer skriver på DN:s kultursida, utan att man i allt högre utsträckning lever i en värld där principer som sägs driva en beslutsprocess bär allt mindre likheter med de lagar och regler som stiftas.

  De som kommit att kallas för Verklighetens Folk delar sällan denna syn och tror fortfarande på absoluta värden och principer. Problemet är att bara att eliten har rätt. Den som vill kan faktiskt tolka principer lite hur som helst. Det finns inga absoluta värden eller objektiva sanningar.

  Även om man anser att elitens synsätt är korrekt betyder inte att man anser att de har rätt att göra vad som helst. Men vad man ska göra åt driften mot den post-moderna demokratin vet jag inte. (Men det hjälper med säkerhet inte att rösta på den del av eliten som har ett (KD) efter sitt namn.)

  //JK

  SvaraRadera
 59. @jk

  sluta flumma. Så man kan debattera vem som låg bakom den ekonomiska krisen då det var inte Federal reserve?

  man kan inte veta vad som är sanningen om FRA lagen gick igenom idag, det är en fråga om hur man ser på det?

  Du vet ju inte vad du snackar om.

  Godnatt idioter. Hax är en dum tjockis och nu skiter jag på er. Adios!

  SvaraRadera
 60. Har funderat över nuläget - och framtiden.

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2009/10/kan-fra-omrostningen-bidra-till-en-ny.html

  SvaraRadera
 61. Om det ändå vore så att konspirationsnötterna var iväggångna för gott...

  Jag fattar inte varför knasbollen inte skaffar sig en egne blogg istället. Troligtvis inser h*n att det som h*n skriver är så totalt ointressant för 99.9% av alla som råkar läsa det att det inte är lönt.

  Om inte... upp till bevis kära konspirationsforskare!

  SvaraRadera
 62. Det behövs ett nytt parti i Sverige, ett parti som verkligen är liberalt. Alla allianspartierna har bränt sig, och besvikna liberaler har ingenstans att gå.

  SvaraRadera
 63. Hej Henrik,
  Ett av de problem jag oftast stöter på är att personer som är lite äldre (utan att definiera exakt vad det innebär) inte riktigt förstår - i tekniska termer - vad det innebär med t.ex. signalspaning i kabel. När jag insisterar på att integriteten måste upp ordentligt på dagordningen får jag ofta höra att integritetsfrågorna inte kommer komma upp inför valet 2010.. Sedan kan den generationen (oavsett partifärg) stå där med mössan i hand och undra vart väljarna tog vägen. MiNi saxade ur ett Björklund-tal i oktober 2008, ska låna citat ur det framgent när jag propagerar för varför liberaler ska försvara friheter, inte inskränka dem. Europadomstolen, någon?
  Hälsningar
  Annika

  SvaraRadera
 64. Frågan är om inte FRA-lagen är Reinfeldts sätt att skilja agnarna från vetet inom det egna partiet.

  Välj en fråga som får de principfasta att gå i taket så att dessa antingen lämnar partiet eller gör sig omöjliga för framtida uppdrag genom att bråka internt. Kvar får man nymoderata opportunister som bara är intresserade av makt och som alltid kommer att sitta still i båten. Och för de övriga aktiva är signalen tydlig. Huka, håll käften och lyd partiledningen blint.

  SvaraRadera
 65. Annika Beijbom:

  Det är möjligt att det finns äldre som inte förstår. Men de unga borgerliga ledamöterna i riksdagen borde förstå, men de viker ju sig - alla utom en.

  Hur ska du kunna bevisa i Europadomstolen att dina rättigheter kränks? Alla bevis är ju hemliga.

  SvaraRadera
 66. Hax: "Nu handlar gammelpolitiken bara om vilken färg vakterna skall ha på uniformen."

  Och nypolitiken handlar om vad? Så länge vakterna inte ger sig på internet har väl piratpartiet inga synpunkter. Som i alla andra frågor...

  SvaraRadera
 67. Man skulle allt ta och skala av en bit på sin skatt i nästa deklaration för att demonstrativt visa att man inte ställer upp på dessa fasoner.

  Vi får helt enkelt rita dit en ruta märkt FRAvdraget i våra deklarationer.

  *gnisslar tänder*

  SvaraRadera
 68. Men Hax, hur tusan kan du ge sossarna och deras lakejer en guldstjärna idag när deras enda syfte med att riva upp FRA-lagen är att byta ut den mot en egen version? De borde väl enligt ditt resonemang vara lika goda kålsupare de?

  Förövrigt förefaller ju de rödgrönas alternativ vara MER övervakning, eftersom de vill att FLER myndigheter ska få tillgång till kablarna.

  Föredrar du verkligen en Bodströmistisk version av lagen framför den som röstades igenom idag? Och, nej, du får inte välja "alternativ nummer tre" ;)

  SvaraRadera
 69. Albin, raring,

  jag litar inte en sekund på sossarna i integritetsfrågor och det vet du.

  Men idag röstade de rätt.

  Om man hade rivit upp och gjort om, då hade det det som skulle komma istället inte kunnat tas fram med mindre än full öppenhet och insyn, i lugn och ro och under prövningen av saklig kritik i förväg.

  SvaraRadera
 70. Dessutom vet du mycket väl att 2.0 och riv upp var två olika beslutspunkter.

  SvaraRadera
 71. Självklart har du rätt i sak Henrik, men det stör mig något fruktansvärt att de rödgröna får credd i denna fråga när de profilerat sig som FRA-motståndare (vilket de ju inte är - oaktat vad några vilsna maskrosor och vänsterflöjtare ville ge sken av idag!) först när opinionen är gynnsam.

  Det var deras ursprungliga förslag som låg till grund för den första proppen. Det tog åtta år för dem att bereda frågan och då hade de all möjlighet i världen att genomföra de parlamentariska utredningar som de nu skriker om - men icke! Det passar sig visst inte när man själv är i regeringsställning...

  Även om ett "riv upp, gör om, gör rätt"-scenario skulle ha blivit fallet, tror du ändå inte att det finns en risk att det blir sämre än den lag som röstades igenom idag? De rödgröna är ju i motionerna inte speciellt tydliga med vad de vill göra, mer än att utöka antalet myndigheter...

  Ska jag förresten tolka din kommentar som att du köper existensen av signalspaning? Jag får nämligen det intrycket, och tycker att det är ganska intressant eftersom jag själv är tämligen kluven i frågan.

  Hälsa Bryssel - har du tid bjuder jag på en bärs i december när vi kommer ner på besök ;)

  SvaraRadera
 72. Jag har allmänt svårt för avlyssning av människor som inte är misstänkta för brott. Det borde inte vara omöjligt att hitta en lösning.

  Ledsen för att behöva hugga av kommentarerna här ett tag, men jag har ett troll som löper amok på bloggen i dag.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.