2009-10-14

I all enkelhet...


Några ord vid slutet av en stökig dag.

Lämna oss i fred!

Jag vill ge mina medmänniskor största möjliga frihet, så länge de inte skadar eller tvingar någon annan. De får ha sina fixa idéer, nojor, hangups, principer, trossatser, turn ons och glädjeämnen om jag får ha mina.

Jag vill att människor skall ta ansvar för och konsekvenserna av sina handlingar. En trevlig bonus vore om fler kunde avstå från att medvetet irritera eller uppröra sina medmänniskor i syfte att jävlas med dem. Men det är inget krav.

Jag anser att alla människor skall ha lika rättigheter. Det är när man gör avsteg från den principen som det kan bli riktigt stökigt i ett samhälle. Och jag vill att överheten skall respektera våra medborgerliga och mänskliga fri- och rättigheter.

Jag vill att staten skall vara till för medborgarna. För att hantera vissa, tunga gemensamma saker som det är för stökigt att ordna på egen hand. Yttre försvar till exempel.

Jag vill att staten skall göra mindre för att skydda oss mot oss själva och mer för att skydda oss mot andra. Färre pekpinnar. Lagarna skall vara få, tydliga och begripliga. Färre lagar, men mer ordning, typ.

Jag vill leva i en rättsstat, där brott, rättegång och straff är den gällande tågordningen och inte bara betraktas som postmodern, förhandlingsbar tempuslära. En rättsstat där envar som är misstänkt för något har förmånen att betraktas som oskyldig till dess skuld har bevisats i domstol. En stat där bara de som är misstänkta för allvarliga brott utsätts för övervakning, avlyssning och andra tvångsmedel. En stat som utgår från att man bör lita på medborgarna och som lämnar vanligt folk i fred.

Jag vill leva i ett Europa med öppna gränser och fri rörlighet – med många olika, oberoende länder, med en fantastisk mångfald och med institutionell konkurrens. För vad skall vi med den fria rörligheten till om allt ändå är likadant överallt?

Jag vill leva lugn och ro, i ett anständigt samhälle. Men det mesta jag kan se runt mig är ivriga politiker, moraltanter, byråkrater, predikanter, lynchmobbar, skvallerkärringar, besserwissers, eurokrater och lobbyister för koroprativism.

Man får väl läsa en bok istället...

25 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. OK. That´s it. Anonyma kommentarer stängs nu ner. Det är min blogg. Inget klotterplank för maniska troll.

  SvaraRadera
 3. Fin bild! Och man kan sitta två tre stycken på den där bänken :-)

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. EU - the New Soviet Union?

  http://www.youtube.com/watch?v=bM2Ql3wOGcU&feature=player_embedded

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. Jag blev så glad av ditt inlägg!

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 10. Det är ju lätt att instämma i detta. Problemet är väl att det finns 349 riksdagsledamöter som också håller med, fast sen blir det inte alltid så.

  Man får helt enkelt kämpa vidare en annan dag.

  SvaraRadera
 11. Jag kan även börja moderera inläggen...

  Men då kommer alla kommentarer att komma i en eller två klumpar per dygn. Och det kommer att ta mig timmar i onödan.

  "PAX", respektera nu att jag har tröttnat på ditt konspiratoriska, repeterande malande. Du förstör för alla.

  SvaraRadera
 12. Inte fan blev vi av med trollet.

  Anonyma kommentarer slås på igen - av hänsyn till alla er andra.

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 15. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 16. HAX, om det går, outsårsa modereringen. Bara en tanke. Man måste inte göra allt själv.

  KPAX, ta din medicin.

  SvaraRadera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 18. Nu stänger vi ner kommentarerna ett tag. Obalanserade människor som försöker tvinga sig på andra får starta egna bloggar.

  SvaraRadera
 19. Jag vill veta vad PAX skrev. Blir ju lite nyfiken ;-)

  I övrigt håller jag med dig. Det är en sorglig dag för demokratin.

  SvaraRadera
 20. Blir också nyfiken på vad PAX skrivit... kan du inte bjuda in honom och gästblogga ett inlägg, så kan han få säga vad han vill och sen vara tyst.

  SvaraRadera
 21. läs boken END THE FED av RON PAUL.

  Hax är en nolla!

  SvaraRadera
 22. HAX har gjort så jävla mycket mer för liberala värden i sverige än vad du, pax, någonsin kommer att göra genom att osa svavel i kommentarsfälten. Eller har du drabbats av existensiell panik? Alla måste informeras/läxas upp NU, NU, NU om de hemska ödlorna i USA... typ.

  Så, de flesta här vet att the fed och USA är fucked up... Vad ska vi göra i sverige åt det? Rösta på Ron Paul?!

  Inse att HAX är sveriges Ron Paul (fast bättre, med åsikter anpassade för sverige).
  Debatten handlar om sverige och EU. Så, vad kan ron paul göra åt det?
  Hax jobbar från insidan, springer inte runt med megafon utanför regeringsbyggnader - det är förvisso en hedervärd sysselsättning - men genererar inte så mycket resultat.

  Men ibland undrar man om det inte är nåt nervöst tjänstehjon som ligger bakom en del märkliga utspel i bloggkommentarerna, för lite skit fastnar alltid om man är ihärdig med bajs-kastandet. Det är ju typ det första man får lära sig som politiker verkar det som...

  SvaraRadera
 23. Parasiterna tror att världen håller på bli ett enda stort kollektiv dem kan suga musten ur; jag tycker mig se raka motsatsen. Världen håller på att bli 7 miljarder individer som fullständigt skiter i vilket land dem av ren slump har fötts i och vad deras styrande parasiter vill att dem ska och inte ska göra.

  Det är hjärtevärmande att se att exakt dem delar av den indiska ekonomin som "utvecklingsekonomer" och Indiska politiker inte har uppmärksammat och försökt reglera eller subventionera är dem som har haft starkast tillväxt.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.