2009-10-24

Telekompaketet - Oenighet i ministerrådet?

I går, fredag, var det Coreper-möte (EU:s ministerråds ledning). En av punkterna var telekompaketet.

Mötet drog ut på tiden rätt ordentligt. Och det var, enligt min källa, telekompaketet som var upphov till den utdragna diskussionen. Det finns alltså anledning att tro att det finns delade meningar i frågan i ministerrådet.

Detta stämmer väl överens med tidigare uppgifter som jag fått. Det sägs också att britterna nu är de drivande vad gäller möjligheten att stänga av folk från internet. Till och med mer än fransmännen.

Fortsättning följer.

[In English]

7 kommentarer:

 1. Nu finns det tre hållbara argument för att fälla telekompaketet om man inte får det exakt som man vill.

  1. Man ska inte straffas utan domstolsprövning
  2. Censur, i form av att stänga av bloggare, anonyma skribenter och andra från internet, är inte acceptabelt i ett demokratiskt samhälle
  3. Det här är ett utmärkt tillfälle för Parlamentet och sätta en fot i röven på Rådet.

  Förhoppningsvis kan en majoritet i förlikningskommittén, eller sist och slutligen i parlamentet vinnas för den rätta linjen.

  SvaraRadera
 2. HAX, jag är så orolig för att min genuskritiska verksamhet kommer att leda till att jag stängs av, så jag har bestämt mig för att liera mig med genusetablissemanget i ren desperation. Jag har sökt jobb som infiltratör, eller förlåt - jag menar INFORMATÖR, åt Genusmaffian som du kan se på min blogg: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/10/22/informator-at-genusmaffian/

  Får jag det jobbet lär jag åka ner till Bryssel för att lobba för genusvaninnet och då kanske vi ses! :-)

  Under tiden får genusvetarna hålla i de tre mattekurser jag ansvarar för vid insitutionen, vilket inte borde vara något större problem eftersom ju alla siffror ändå är sociala konstruktioner och alla svara är lika mycket värda och därmed lika sanna och lika godtyckliga som svensk vansinnespolitik.

  Jag hatar att behöva spela genusvetare - men kampen kräver det...

  SvaraRadera
 3. Min tur att fråga något utanför ordinarie programmet nu Hax. Finns det en chans att du har koll på detta?

  http://kol14.com/slaggtippen/cannabislakemedel-import-och-eg-ratt/

  SvaraRadera
 4. Jag tror att vi EU-medborgare borde pressa ministerrådet lite...

  Just nu leds det av Sveriges regering med bl.a. Åsa Torstensson (C) (ansvarig för telekompaketfrågan) och Fredrik Reinfeldt.

  Med den senaste månadens FRA-debatt har vi precis påminnt dem om att övervakningssamhället inte går att införa utan att det blir ett jävla liv i bloggvärlden, på gator och torg, i media och i riksdagen. Och om knappt ett år är det val och regeringen ligger rätt kasst till i opinionsmätningarna.

  Så det finns nog möjlighet att övertala Sveriges regering om 138:an. Det luriga är väl hur de i sin tur ska kunna övertyga Frankrikes och Storbrittaniens regeringar.

  Men som ordförande borde Sverige ändå kunna sätta ner foten i procedurfrågorna och se till att rådet åtminstone slutar fuska, bluffa och mörka.

  Och vägrar regeringen så har ju riksdagsledamöter vissa möjlighet att ställa dem till svars, t.ex. genom interpellationer, EU-nämnden och konstitutionsutskottet.

  SvaraRadera
 5. Ssargon: Intressant. Skall försöka rota lite i det där.

  SvaraRadera
 6. Efter Storbritanniens val kommer de, tvärtom, att vara några av de mest piratvänliga i Europa. Ta det som inside info.

  Lord Mandelson är däremot inte klok. Fördelen är att EXAKT INGEN tycker det, och att tidningarna lyfter fram PPUK som -- citat -- "voice of reason". :)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.