2009-10-19

TPB: Man tackar!

The Pirate Bay-målet skjuts upp. Kanske ända fram till sommaren.

Sommaren valåret 2010. Man tackar!

SR - DN - Aftonbladet

24 kommentarer:

  1. Du är verkligen naiv HAX. Det ligger politik bakom det här. Det är uppenbart att Pirate bay målet kommer att skjutas fram så att det tas upp efter valet 2010.

    Det ska vi inte tacka för.

    9/11 was an inside job

    SvaraRadera
  2. Kul o vara först o kommentera nån gång.

    Det är bara att tacka för hur klantigt de skött det där målet. Det lär ju bli Hot stuff nästa år.

    SvaraRadera
  3. Nu skall vi inte ropa hej förrän vi är i bäckenet, möjligheten finns ju faktiskt att detta innebär att TPB kommer att frias lagom till valrörelsen rullar igång på allvar.

    Eftersom sajten redan är under avveckling så spelar en sådan utgång inte längre så stor roll för mediabolagen, de har ju dessutom redan fått IPRED och FRA och kan attackera med större styrka om någon klon dyker upp. Dock är ju trots allt fildelningsfrågan den största röstmagneten och medlemsmagneten så ett friande av TPB kan få motsatt effekt för PP, vi kan tappa stort på det.

    SvaraRadera
  4. @LD

    Nej du är och förblir ständig 2:A

    Eftersom det är Hot stuff kommer man skjuta upp målet så att det sker efter valet. Det är så uppenbart att det gör ont i mig att se hur lättlurade ni är.

    9/11 was an inside job

    SvaraRadera
  5. Ja antingen kommer man fria Pirate bay killarna eller skjuta upp det så att målet sker efter valet. Allt för att se till att PP inte kommer in i riksdagen, samtidigt som DS kommer in.

    SvaraRadera
  6. Rättelse: Samtidigt som SD kommer in

    SvaraRadera
  7. Det är väl bara bra om det skjuts så länge som möjligt. Det går ju inte för anti-piraterna att hänvisa till en som som ej vunnit laga kraft, så det är bara för TPB att stanna kvar i sverige om bara ISP:erna vågade stå upp för det svenska rättssytemet.

    SvaraRadera
  8. Visst, jätte bra. Efter valet så döms Pirate Bay och ingen kan göra något åt det. Valet 2010 i Sverige är avgörande för vårt lands framtid. Valet 2012 i USA är avgörande för världen. Efter detta blir det svårt att bekämpa makten om vi inte får politiker in i makten som är på folkets sida.

    SvaraRadera
  9. Jag tänkte också att det var positivt när jag såg det men som påpekats så kanske det inte får så stor effekt för PP om de frias. Fast det kommer ju ändå att leda till debatt och uppmärksamhet i fildelningsfrågan vilket ändå borde gynna PP även om de skulle bli frikända. Så oavsett utgång borde det vara positivt. Låt oss hoppas på en fällande dom innan valet och sedan en friande i HD ;)

    // anon5

    SvaraRadera
  10. Vi får väl se vad som händer...

    Första reaktionen när jag såg att rättegången skjuts upp var att anta att den skulle hållas efter valet, men... Man kan väl hoppas.

    SvaraRadera
  11. Anonym: Du skrev fel, här blir det mer korrekt:

    9/11 was an outside job

    SvaraRadera
  12. @Ssargon

    Nej 9/11 was an inside job.

    Makten har alltid fungerat så under historien för att få ökade befogenheter. Läs på historien.

    Starwarsfilmerna varnar om detta och handlar om just hur flera stycken inside jobs som 9/11 leder till att republiken avskaffas och blir en diktatur.
    Historien var skriven redan innan de skedde. 9/11 skedde under inspelningen av näst sista filmen. Anledningen att jag tar upp starwars är för att det kan få dagens tröttjärnor att vakna.

    Få gör kopplingen. Se filmerna om vad starwars handlar om ide två tidigare inläggen som berör just starwarsfilmerna.

    SvaraRadera
  13. Ynkryggar som HAX som inte vågar debattera False flags attack är ynkligt. Se dokumentärfilmen Terrorstorm, lär av historien. Se Starwars analysera vad filmen handlar om, se dokumentären Starwars Legacy Revealed. Lär er historien om ni ska förstå vad som händer i er nutid era historie-analfabeter.

    9/11 WAS AN INSIDE JOB

    SvaraRadera
  14. "Alla som inte tycker som jag måste vara hjärntvättade."

    Från din lokala konspirationist.

    PS. Jag har sett Terrorstorm, Loose Change, The Obama Deception, Painful Deceptions, The Illuminazi, m fl.

    SvaraRadera
  15. Om HD finner att domarna är jäviga, då måste man ifrågasätta tingsrättens dom.

    SvaraRadera
  16. HAx här får du en kul Starwarskomedi angående 9/11. Hur kul som helst.

    Stormtroopers' 9/11


    Mr T

    SvaraRadera
  17. @Johan:

    Ja, hur blir det då egentligen? Om HD skulle komma fram till att Ihrfelt är jävig för att hon har varit med i SFU, kan det ha någon effekt på hovrättens bedömning att tingsrättsdomaren _inte_ är det fast han fortfarande är med där, och i andra upphovsrättsmaximerande föreningar?

    Skulle försvaret då kunna kräva att jävsprövningen för tingsrättsdomaren görs om, och skulle det kunna leda till att alltihop börjar om från början i Stockholms tingsrätt?

    SvaraRadera
  18. Det är spännande som en thriller med domstolsprocesserna kring bukten. Hovrätten sköt upp på obestämd tid, alltså troligtvis maj om HD inte prövar eller kommer fram till att Ihrfelt inte är jävig.

    Bedömer HD Ihrfelt varandes jävig, så lär inte någon rättegång komma igång innan valet, om försvaret vill se en förnyad prövning av tingsrättsdomarens jävighet. Klart dom vill det.

    Om hovrätten finner Norström jävig, ja då måste det göras om i tingsrätten. När Respectrial väl kommer igång är det år 2011.

    SvaraRadera
  19. @Lars

    Tingsrättsdomen står fast. Har tingsrätten dömt fel så kan ju hovrätten alltid rätta till det.

    HD kommer ju inte att pröva tingsrättsdomarens jäv, så det blir på sin höjd en skugga över den domen.

    Fast det kanske är nog så talande.

    SvaraRadera
  20. Intressant att se hur snabbt du föll in i pp-ledet. Innan partiinträdet skrev du medkännade om artister och upphovsrättsinnehavare, idag är det ett minne blott.

    Var det partipiska eller självbevarelsedrift?

    Johan

    SvaraRadera
  21. Johan: En stilla fråga till dig är att man tydligen inte, i ditt sinne, kan ha medkänsla med både artister och upphovsrättsinnehavare samtidigt som man faktiskt tycker att rättssamhället inte får luckras upp för ett fåtal?

    I ditt sinne så verkar det ju som om ändamålet helgar medlen.

    SvaraRadera
  22. @Johan:

    Nu råkar det vara så att artister och upphovsrättsinnehavare skulle vara väl betjänta av att släppa kampen mot fildelning så fort som möjligt, och i stället fokusera på hur man kan utnyttja den nya tekniken till sin fördel.

    SvaraRadera
  23. Bra rutet Johan Tjäder!

    Riktiga artister horar inte för storbolagen! Kultur är konst och har inget med kommersialism att göra!

    Vilka lagliga alternativ till fildelning har storbolagen kommit upp med hittills? Inget!!! Det är ju bra jobbat på alla dessa år som Internet har funnists och se bara hur de motarbetar de lagliga alternativen till TPB som exempelvis Spotify som snart är ett minne blott.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.