2009-11-20

Bank förbereder sig för dubbel-dip

Den franska banken Société Générale förbereder sig för en global ekonomisk kollaps.

Banken menar, som så många andra, att den verkliga ekonomiska krisen kan komma att drabba oss när alla stimulanspengar som politikerna har pytsat ut skall betalas. Vilket bland annat kommer att ske genom höjda skatter, besparingar och indragna offentliga investeringar.

5 kommentarer:

  1. Old news, misleading news. Rapporten är daterad 13 oktober. Och vad den redovisar är ett konträrt katastrofscenario från SG Research, inte ett scenario som banken "förbereder sig för". I alla fall inte än.

    På försättsbladet står This document is based on an extreme worst-case scenario and does not reflect SG’s central scenario. Bankens huvudscenario är en långsam ekonomisk återhämtning som hålls tillbaka av svällande statsskulder. Det finns dessutom ett tredje, mer positivt scenario med förhållandevis snabb BNP-tillväxt och hög inflation.

    SvaraRadera
  2. Köp Guld och Silver, det ända som står sig i alla lägen!

    SvaraRadera
  3. Lars Jonsson, Jämtland20 november, 2009 17:23

    Den gyllene regeln...
    Den som har guldet bestämmer reglerna.

    Per Sandström här ovan behöver vakna upp; tillväxten han ser är ju inflationen!

    Man har återigen med skatteverkets hjälp rånat medborgarna samtidigt som bankerna och dess ägare behåller miljardbelopp och dessutom kan beslagta reella tillgångar för skuldsatta som inte klarat av tex bolån. Dessa avyttras sedan till fullt marknadsvärde naturligtvis!

    Kolla på skuldsättningen i Sverige och hela världen! Vi har blåst upp pengavärdet ytterligare med bankgarantier. Under en sk borgerlig regering, nota bene!

    Mitt förakt för månglarna i banktemplen växer sig stadigt starkare. Världens människor måste se vad som försigår kring dem!

    Follow the money trail!

    SvaraRadera
  4. @ Lars Jonsson

    Sover jag? Jag korrigerade bara massmedievinkeln på SG:s rapport. Vad jag själv tycker och tror vet du inget om. Dessutom har jag läst rapporten, och det har inte du... :)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.