2009-11-02

Rättvisans lotteri

Nu visar det sig att även Migrationsdomstolarna är ett lotteri.

Borde inte regeringen eller någon ta sig en ordentlig funderare över hur det egentligen står till med rättsstaten i Sverige i dag?

12 kommentarer:

  1. Det kanske handlar om kvotering av antalet sökande. Då får Sverige (läs politiker) inte stämpeln av att vara främlingsfientligt. Samtidigt så hålls kostnaden för socialbidrag nere.

    SvaraRadera
  2. Sedan kan man ju fråga sig vad det är som gör att Irakier idag skulle beviljas asyl. Diktatorn är ju borta sedan länge. Om det är inre trubbel med folk som inte kommer överens i landet, så måste dom lösa detta själva. Lite diffust och känns mer som om det handlar om invandring i syfte att få bättre ekonomi. Om det skulle vara fallet, så må det vara okej i ett land där ingen har möjlighet att gå på bidrag. Men att komma upp sig ekonomisk på andra skattebetalares bekostnad, känns rätt så fel. Skyddsnätet är till för de som normalt kan försörja sig, men har tillfälligt hamnat lite fel. Eller för de som lider av fysiska eller psykiska handikapp. Men att bara vara fattig i ett u-land, borde inte vara skäl nog för asyl.

    SvaraRadera
  3. Bra länk, Micke.

    Du vet lika bra som alla andra att det är socialisternas från början etaberade flyktingpolitk som borgarna styr vidare med.

    Du sätter ofta vargakläder på fåren och fårakläder på ulven. Vad du vill uppnå med dessa förvirrande överdrifter vet jag inte. Vet du själv?


    /LD

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Du har uppenbarligen inte förstått artikeln trots att du förespeglar att så är fallet.

    SvaraRadera
  6. Givetvis är det så. Det är det ju alltid när du blir kritiserad.

    ;-)


    /LD

    SvaraRadera
  7. Skit samma om jag har förstått nåt, enligt dig. Vem har förstått nåt överhuvudtaget nånsin, enligt dig?

    Det är aldrig socialisternas fel. Det är alltid "fascisternas" fel. Hmmm, borgare är fascister? Fjant.

    Det är bara mickes fantastiska fascistradar som ser fascismen överallt (där det inte finns socialister där är det per se alltid fascister).

    Takes one to know one, I say!

    Hade du skrivit: "Invandringspolitiken fungerar precis som politikerna vill att den ska fungera", hade jag inte reagerat, mer förvånats över att du kunnat producera en så neutral och insiktsfull bloggkommentar.


    /LD

    SvaraRadera
  8. Du har fortfarande inte förstått artikeln.

    Ingenting i artikeln eller jag säger att borgare är fascister.

    Artikeln säger däremot att den invandrings politik som förts av både socialdemokrater och alliansen styrts av att tillfredställa fascisternas krav och att densamma som en konsekvens av detta inte ens uppfyller grundläggande krav på humanitet.


    Resten av ditt skitsvammel få du inget svar på.

    SvaraRadera
  9. Konspirationsteorier är annars ganska vanliga i bloggarna. I bl.a den här bloggen gjordes det gällande (för inte alls länge sedan) att SJ ev. skulle vara inblandat i "övervakningssamhället" i.o.m införandet av personliga biljetter.
    Men den mest seglivade konspirationsteorin är nog ändå att FRA-lagen tillkommit för att staten skall kunna ägna sig åt att skapa sociogram och övervaka alldeles vanliga medborgare.

    Johan

    SvaraRadera
  10. "I det andra fallet där den asylsökande fick uppehållstillstånd hänvisar domstolen till hans tidigare arbete som polis och att han riskerar förföljelse i Irak. Andra sökande berättar också att de varit förföljda och blivit dödshotade på grund sitt tidigare arbete i Irak men får avslag."

    Irakisk polis... låter mer som ett korrekt beslut att sparka ut en person som med största sannolikhet torterat personer.

    SvaraRadera
  11. En svammlare vet "alltid" när han ser svammel. ;-)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.