2009-11-01

Samhällsklimatet

Trenderna tycks vara hat och konspirationsteorier.

Däremot förefaller upprördheten över verkliga problem – som den överstatliga kontrollstat som EU nu rullar ut – vara rätt måttlig.

17 kommentarer:

 1. Antar att det är enklare att gnälla på de små istället för politikerna. Fega journalister antar jag...

  SvaraRadera
 2. Annars har ju stora delar av dagens extremhöger svängt till att se judarna som allierade i kampen mot muslimer. Bara man har någon att skylla på...

  SvaraRadera
 3. Jag som misstänkte att Muslimer skulle få bära en del av hundhuvudet denna gång, men ingen kris utan Judar i fokus tycks det. Dock annorlunda i UK där det råder ren upploppstämning på sina håll mot Muslimer, och eftersom de radikala elementen i UK bland Islamister etc. är bra mycket grövre, så är det inte helt oförtjänt heller.

  Kommer bli smått underhållande att se vad som händer när Ekonomin kraschar igen om några månader. Om vi mixar det med något terroristdåd så kommer nog nya internetlagar klubbas snabbare än parlamentariker öppnar champagneflaskor. Det ena utesluter inte det andra, som Henrik lite granna antyder.

  När det gäller 9/11 är det ju bara att hålla med. Inte för att inte Bush och Co skulle kunna göra något dylikt, det tror jag säkert de skulle, utan därför att rätt många hundra personer skulle vara inblandade och det vore omöjligt att hålla hemligt samt faktumet att bevisen talar sitt eget språk. Däremot har man ju från Federal myndigheter vägrat svara på vissa frågor och utreda ett och annat, så till viss del bör man nog beskylla myndigheter för att skapa konspirationsmänniskorna i det här fallet.

  SvaraRadera
 4. Man får önska kalla fakta lycka till, med den volym av galenskaper truthers producerar lär det bli tufft att slå hål på ens en bråkdel. Dags att lägga till kritiskt tänkande i läroplanen..

  SvaraRadera
 5. "Annars har ju stora delar av dagens extremhöger svängt till att se judarna som allierade i kampen mot muslimer. Bara man har någon att skylla på..."

  Nä riktigt så är det inte. Den växande muslimska andelen i Sverige är naturligtvis en del i the grand master plan of den förenade judendomen. Jag har följt detta länge och ett citat från Flashback sammanfattar väl ganska bra hur stollehögern ser på detta:

  "Samtliga ledande figurer inom Frankfurtskolan som Horkheimer, Adorno och Marcuse var judar, precis som Marx och Freud som de inspirerades av också var judar. De ledande figurerna inom feminismen, HBT-rörelsen, anti-rasism-grejen, osv, osv, var och är judar. PK, liksom mångkultur, "jämlikhet", "anti-rasism", icke-vit massinvandring, rasblandningspropaganda, ja nästan allt som i grunden har förändrat, vänt upp och ner på och förstört de vita västerländska samhällena är påhittat och genomdrivet av judar. Judar dominerar dessutom merparten av alla tidningar, TV-kanaler, filmbolag, bokförlag och andra mediakanaler i Västvärlden. Det ni kallar "vänster" är egentligen bara en judisk strategi och agenda för att försvaga och förstöra de vita folkens samhällen, vilket gynnar judarna som då kan söndra och härska och på sikt ta över helt."

  Försök inte applicera logik i den analys över detta då din hjärna kan begå självmord och självantända i ren självbevarelsedrift. Men så ser resonemanget ut hos den mer extrema högerflanken. Behövde jag nämna att den också har en närmast religiös syn på "sanningen" i t.ex. Loose Change. Kom ihåg: bakom allt står judarna. Där förenas både extrem höger och som vänster i sin analys.

  HAX ska ha cred för att han försöker få fokus på vad som egentligen hotar det som utgör rättssäkerhet och öppet samhälle. Våga vägra foliehatt!

  SvaraRadera
 6. Håkan, det beror på om du tänker på den lilla gruppen ren tokhöger eller de större grupperna typ Sverigedemokraterna. Åkesson hade inget att säga om judar i sin famösa debattartikel:
  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article5978707.ab

  Däremot så har antagligen judiska församlingen rätt:
  "De pekar ut muslimerna nu, i morgon är det judarna, sedan är det alla andra grupper. De tongångarna känner vi igen alltför väl."
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3674869.svd

  Jag har alltid förvånat mig över att Israel gjort sig så beroende av stöd från högerkristna i USA som trots att de är israelvänliga idag har starka antisemitiska drag. Israel ses bara som en nödvändighet för Jesus återkomst, sen skall judarna sopas bort.

  SvaraRadera
 7. Vaccinet mot svininfluensan som blev JK-anmäld...

  Ansvariga politiker kommer få avgå efter att sanningen om detta läckt ut till Svenska folket. Detta är något som kommer utkavla sig i media inom kort.

  http://byfanenfrandalarna.wordpress.com

  MVH

  SvaraRadera
 8. Konspirationsteorier en trend?? Med länk till en AB-artikel om 11 september-attentaten.

  Att Usama bin Laden konspirerade med minst 19 Al Qaida-anhängare för att begå illdåd i USA är en konspirationsteori som varit livskraftig sedan 2001.

  Japp, den officiella storyn kring 11 september-attentaten är per definition en konspirationsteori.

  SvaraRadera
 9. Den överstatliga kontrollstaten som du nämner har ju sitt ursprung i 9/11 attackerna. Allting startade det datumet. Att få till en oberoende utredning av vad som verkligen hände borde ligga i vårat intresse eftersom attackerna används för att motivera kontrollstaten.

  SvaraRadera
 10. @ Magnus
  Jomenvisst, men kommer du att acceptera att utredningen är oberoende om den inte kommer fram till det du tror? Eller inlemmar du och andra truthers inte då bara utredningens "felaktiga" resultat i teroin som bevis för er tes?

  SvaraRadera
 11. Om mindre än 1% av alla konspirationsteorier är sanna så är det mer än för mycket och det är nog dags att ta bort skygglapparna och dra ut öronpropparna. Men det kanske är bekvämare att fortsätta låtsas att inga konspirationer finns så slipper man förändra både sig själv och samhället.

  "The show must go on"

  SvaraRadera
 12. Det är bra att nazzarna går i allians med radikala islamister. Misstron mot islam bland unga lågutbildade män med auktoritära värderingar är stor och detta gör nazzarna till förrädare i deras
  världsbild. Nazzarna gör bort sig rejält. Så även de radikala islamisterna. Bra.

  SvaraRadera
 13. @Anonym, självklart accepterar jag en oberoende utredning, om den är oberoende. Men inte om det är ett beställningsjobb med dikterade resultat. Visar en oberoende utredning, med folk från länder både innanför och utanför NATO, att Al-Qaeda låg bakom och att de inte samarbetade med någon insider så accepterar jag det. Huvudsaken är att det utreds ordentligt. Det får inte finnas några frågetecken kring det här eftersom hela dagens 1984-samhälle bottnar i dessa attacker.

  SvaraRadera
 14. Är det inte så att uppgivenheten tar sig uttryck i konspirationer för att det verkar vara ett "vettigt" förklaring över galenskapen.
  om något är fel och käpprätt åt helvete, så förklaras det med galenskap, en slags chock, för inte kan väl vanliga politker bete sig så här!?.
  världen har ju blivit ganska absurd efter 9/11 så det är väl förståerligt om ungdommar börjar förklara det hela med konspirationer.

  SvaraRadera
 15. Håller med om att det finns konstigheter i 9/11. det finns konstigheter i tsunamibanden som vi inte ser, estonia.
  men tror inte alla är judar och frimurare, barnaoffrare, ödlor, osv
  för det.
  politiker sätter sig i regel i skiten vid maktfullkomlighet och då är dom ofta ivriga att städa.
  När det gäller konspirationsteorier är jag agnostiker.

  AT&T

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.