2009-11-01

Vindkraften...

...har också sina risker.

4 kommentarer:

 1. Ja huvvaligen! Är det inte dags att våra politiker tar sitt ansvar och förbjuder dessa livsfarliga anläggningar?

  Det innebär visserligen ytterligare begränsningar av vår frihet, men vår säkerhet är ju trots allt viktigare än friheten, eller hur?

  SvaraRadera
 2. Det är på tiden att de bygger vindkraftverk i form av turbiner istället istället för denna uråldriga design.

  SvaraRadera
 3. Vindkraftsreligiöse Björn Felten skriver: "...förbjuder dessa livsfarliga anläggningar? / Det innebär visserligen ytterligare begränsningar av vår frihet, men vår säkerhet är ju trots allt viktigare än friheten, eller hur?.

  Eh? Det finns väl inte frihet i verksamhet som är politiskt beslutad omfördelning; kriminellt mjölkande av folks pengar?

  Vindkraften kostar minst 90 öre per kWh att producera och spotpriset är cirka 25 öre. Skillnad är politiskt beslutad omfördelning, dvs stöld.

  Detta innebär även avbräck för ekonomin då energipriset ökar dramatiskt och utredningar visar att "förnybar energi" skapat stor arbetslöshet och ekonomiskt fall Spanien (ett land som haft denna politik mycket länge). Detta helt i onödan; se nästa stycke:

  dessutom är vindkraft nog enda energikälla som fluktuerar mellan nära noll och under halva kraftverkets effekt och ger energi när !den själv känner för det" (när det blåser), inte när elproducenter och konsumenter vill ha energi. Bl a därför sänker inte vindkraft CO2 nämnvärt, vilket -- jämte att folk är kåta på bidrag -- är orsak till att vindkraften är religion.

  --

  Apropå klimatfrågan har liggande förslag till avtal i Köpenhamn, som EU beslutat stödja, sånt som transaktioner upp till ett par procent per land, tullar på CO2, utsläppsrätter (gör Gore till dollarbiljonär). Beslut om detta fattas av ett internationellt COP15-organ som påskrivande länder förbinder sig att lyda.

  Kan inte läsa om detta i våra medier, och borgerliga SvD, GP, Sydsvenskan m fl tidningar skriver att ett så radikalt beslut som möjligt i Köpenhamn är det bästa.

  Eh?

  Hur bra recept på att minska marknadsekonomins frihet och skapa global recession är detta?

  SvaraRadera
 4. Björn Felten. Förresten är det väl även frihet att man för vindkraft tagit bort miljöprövning...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.