2009-11-26

Vilken tur att man gillar klassisk musik

Nyss återkommen till Bryssel.

Här har julskyltningen börjat. Gatorna badar i ljus från diverse fantasifulla juldekorationer – och jag har något slags... sak som lyser med sisådär 180.000 watt tre meter från lägenheten. Hoppas de gör som vanligt och släcker den vid midnatt om kvällarna.

Sedan har första julhandelshelgen just börjat. Det sker genom att man har "vita nätter" på Sablon – då alla affärer håller öppet till sent. Mycket folk fortfarande vid 23-tiden. Partytält och gluhwein överallt. Och klassisk musik. Det strömmar smäktande musik ur högtalare som jag antar att kommunen eller företagarföreningen rattar. De sitter permanent uppsatta på husfasaderna vid Sablon, med jämna mellanrum. Den närmaste har jag 60 centimeter från mitt fönster. Men jag klagar inte. Detta är ovanligt rimligt för att vara ett Sablon-jippo. Och så är det fin musik också. I vart fall kommer jag att tycka det någon timma till...

5 kommentarer:

 1. Ah! Lite Cosi fan tutte innan de stängde av för kvällen.

  SvaraRadera
 2. Var glad att dom inte vevar den här låten dygnet runt :P
  http://www.youtube.com/watch?v=WNDh_tFIHn4

  SvaraRadera
 3. Sådär blir det för ett folk som inte har en socialistisk regering att beskydda sig mot dom råa marknadskrafterna?

  SvaraRadera
 4. I kcäll, fredag, bara Mozart. Trevligt. Passar bra till att läsa Marcus Aurelius.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.