2009-12-01

FRA: Det stora sveketI dag kopplas kablarna in till FRA.

Från och med i dag bedriver svenska staten automatiserad massavlyssning av svenska folket.

Från och med i dag är Sverige en övervakningsstat.

Detta har genomdrivits av en ideologiskt bankrutt borgerlighet - som sviker såväl sitt idéarv som sina väljare.

Borgerlig politik borde vara (och är egentligen) att stå upp för medborgarnas integritet, att sätta individen före staten och att bedöma varje människa utifrån hennes handlingar.

Därför är den automatiserade massavlyssningen ett svek mot allt vad borgerliga värderingar och en borgerlig värdegrund heter.

Och att övervaka människor utan brottsmisstanke är att överge rättsstatens principer.

Detta kommer inte att glömmas. Detta kommer inte att förlåtas. Detta kommer borgerligheten inte att komma undan med!

Fler som skriver om FRA...

(Klicka på bilden för en större variant i bättre kvalitet. Och sprid den!)

15 kommentarer:

 1. Jag skulle nog hävda att sveket kom tidigare och man kan nämna flera händelser, beslut och personer, men för mig är nog det avgörande att man valde Rajraj som partiledare. Det var droppen för mig, efter att ha stått och stampat i flera år gick det därefter inte längre att rösta, stödja eller på något sätt hjälpa de så kallade borgerligheten.

  Samtliga partier befinner sig numera i någon slags socialliberal fascism som ibland har inslag av marknadsekonomi, men mestadels handlar om übermench som på olika sätt vill kontrollera och styra oss. Sedan kan man kalla detta för socialism ibland, fascism ibland, etatism i stort sett hela tiden, men denna utveckling har rätt lite med ideologi att göra, istället är det makten och härligheten som är i fokus.

  Den enda riktiga "vi-emot-dom" mentalitet vi borde ha är folket mot staten och riktiga människor mot systemet. I denna kamp är, iaf tillfälligt, (riktiga)socialister, libertarianer, anarkister etc. enade och detta är ju något som PP kan ta till vara på.

  Det sorgerliga är att vi är långt ifrån slutet på denna historia. Det kommer att komma fler lagar, fler regler och fler myndigheter. Det är ett ofrånkomligt inslag i hur saker och ting fungerar. För eller senare (jag hävdar redan idag) kommer vi till en punkt där demokratin är helt borttaget och totalitär ordning infinner sig.

  SvaraRadera
 2. FRA är inte tänkt för Sveriges säkerhet eller svenska folkets välmående utan för att tillfredställa USAs maktbegär och kontrollhysteri . De har redan ECHELON som kollar , sedan många år tillbaka , ALL världens kommunikationstrafik , precis ALLT .Det saknades säkert en liten bit som amerikanarna var intresserad av , vilken vet inte jag , och Sveriges politiker sålde helt enkelt sina egna medborgares integritet till en främande makt utan det minsta lilla tvekan . Att , dessutom , FRAlagen kom till , i Sverige , genom en mycket odemokratisk " kupp ", väldigt snabbt efter att en mycket lik lag blev framröstad i USA är i mina ögon det yttersta bevis på att hela FRA är ett påfynd av USA . Man kan bara fråga sej vilka påtryckning eller hålhake ,eller vad det nu kan vara , USA kan använda sej av för att få sin vilja , SÅ LÄTT , igenom .Här ligger verkligen en hund begraven .En annan sak var när Obama sa att han ville se Turkiet komma in i EU ( och vad har han med detta att göra överhuvudtaget ?? ) . Några dagar efter så sa Reinfeldt samma sak , som amen i kyrkan eller något slags EKO . Får inte såna saker ,folk att höja vänstra ögonbryn ??
  Till sist , kan man VERKLIGEN fråga sej :
  VEM STYR SVERIGE EGENTLIGEN ???? Våra valda politiker ( som flyger till Bilderberggruppen i USA för att få goda råd ) eller en främmande makt ?
  Och vem styr Europa ?? Här finns INGA demokratikt valda politiker ! Dessutom hör man namnet BILDERBERG i väldigt , väldigt , många sammanhang , ALLDELES FÖR MÅNGA för att det ska vara något slags sammanträffande !!
  Det senaste var när Van Rompuy blev " vald " till EUpresidentposten , han var ju bjuden av Bilderberggruppen strax innan . Väldigt konstigt eller ??
  Vi går in , med stora steg , i the New World Order och de flesta har inte det minsta aning om detta faktum !

  SvaraRadera
 3. apokalypse nowish

  Jag ser saker o ting på exakt samma sätt som du gör och min enda tröst är att jag är så pass gammal att jag kommer att slippa se det värsta som kommer att ske . Men jag tycker verkligen väldigt , väldigt , synd om de unga generationer . De kommer inte att få det lätt , tyvär !

  SvaraRadera
 4. Hmm, det verkar vara möte i de-tänker-avlyssna-oss-ända-in-i-sovrmmet-sekten här.

  Ett tips HAX; Om du vill att folk skall lyssna på vad du säger, kanske du skall spara in på överdrifterna. STASI? Ärligt talat . . . .

  Kim

  SvaraRadera
 5. Lars Jonsson, Jamtland01 december, 2009 12:56

  Ja ett stort svek är det verkligen. Borgarna har fått min sista röst i och med FRA-spektakklet. Sofflock eller piratparti det är frågan, för vänstern finns inte på min karta.

  @Anonym 11.53,
  Jag delar helt Din analys.

  @apocalypse nowish,
  "Den enda riktiga "vi-emot-dom" mentalitet vi borde ha är folket mot staten och riktiga människor mot systemet. I denna kamp är, iaf tillfälligt, (riktiga)socialister, libertarianer, anarkister etc. enade och detta är ju något som PP kan ta till vara på."
  Sant!
  Fram med facklor och högafflar :)

  SvaraRadera
 6. Kim: Jag har en bärbar dator som jag ibland tar med till sovrummet för att därifrån surfa och skriva mail.

  Eller blir den trafiken som är genererad från sovrummet bortrensad av FRA?

  Sovrums-Nisse

  SvaraRadera
 7. Kim:

  Det borde väl snarare ses som en underdrift att tala om Stasi nu när man ser hur övervakningen utvecklas. Det är trots allt möjligt med modern teknik att övervaka betydligt mer med mindre resurser än det var då DDR existerade.

  Det går t.ex. att spåra folks färd i bilar med GPS, lagra alla kontakter de har med folk per telefon (och eventuellt samtalen i sig), vilka sidor de besöker på nätet, vilka de kommunicerar med på nätet (och eventuellt meddelandena i sig), att spåra var mobilen befinner sig (antingen konstant eller när den används för samtal, beror på vilken typ det är) och därför med stor sannolikhet var personen befinner sig. Det går också att med spionprogram att använda mikrofon och webkamera, som brukar finnas i dagens datorer, för att övervaka personer. Det går också att använda mobiler som mikrofoner för att avlyssna. Tror jag tagit med det mesta nu men som du ser så hade inte Stasi dessa möjligheter men det har dagens politiker och jag är rädd att de flesta av dem endast ser det som positivt.

  // anonym?

  SvaraRadera
 8. Nånå. Apocalypse, varför beskriver du det som du inte gillar som socialliberalism (= socialt ansvarstagande liberalism utan socialism)? Det är inte speciellt intelligent eller fruktbart!
  Det du beskriver är ju precis tvärtom!
  Problemet idag är att ideologierna nog finns - DOCK inte inom partierna! I rixdagspartierna härskar, som du skriver, MAKTEN och maktsträvan. En slags vulgärpopulism av värsta slag.

  F.ö. är väl FRA-lag och minaretförbud samma andas barn! Kontrollbehov, misstänksamhet, rädsla för det okända, konservatism, att glömma individen och bara se (hotfulla) kollektiv!

  SvaraRadera
 9. @Lars-Erick Forsgren

  Vad jag menar är att inget av partierna egentligen är renodlat socialistiskt, även om det finns individer som är det. Inget av partierna är heller för kapitalism, vad än skrikande kommunister hävdar. Istället är det någon salig mix av de tu d.v.s. till stora delar en form av socialliberalism. Detta speciellt eftersom partierna är beroende av varandra och kompromisser drar politiken än mer mot ”mitten”.

  Dock så tillkommer en del märkligheter så som FRA som denna post av Hax handlar om, lagarna blir fler och utökas varje år o.s.v. Därutöver har vi hundratals miljarder som riksbanken skänker till bankerna, vi har stora företag som får undantag och vi har ett regelverk som bara gynnar de starkaste och rikaste. Jag kan fortsätta med en massa andra exempel, men slutsatsen jag drar är att det handlar om en slags socialliberal fascism.

  Vad man lägger för beskrivande epitet på det hela spelar mindre roll - de flesta jag diskuterar med brukar kalla det för socialism, vänstertyper kallar det för kapitalism - men i realiteten handlar det om hur makten är det centrala, styrning av folket är det viktiga, kontrollen över väljarna är den dominerande agendan. Etatism eller statism kanske är bättre ord att använda, oavsett spelar det mindre roll, det har väldigt lite med ideologi att göra.

  Vissa ser en NWO konspiration i det hela, något jag inte avfärdar helt, men oavsett eventuell konspiration eller inte, slutsatsen och resultatet blir detsamma oavsett. Vi går mot en totalitär samhällsstruktur, något FRA är en stor del av.

  Minaretförbud är väl av samma andes barn, men knappast ändå jämförbart.

  SvaraRadera
 10. Rent tekniskt är det Statens inspektion för försvarsunderrättelseverksamheten (SIUN) som ansvarar för samverkanspunkten och tillträde till signalbärare.

  Så FRA har väl inte kunnat begära tillträde förrän idag.

  Dessutom ska ju operatörerna anmäla var samverkanspunkterna finns, och det behöver ju inte ha gjorts i dag heller.

  Men det vet vi inget om eftersom allt detta är hemligstämplat.

  SvaraRadera
 11. Neoliberal Agenda01 december, 2009 16:22

  Borgerlig politik borde vara (och är egentligen) att stå upp för medborgarnas integritet, att sätta individen före staten och att bedöma varje människa utifrån hennes handlinga

  Borgerlighet är inte lika med liberalism. Bara för sossarna är dåliga så betyder det inte att borgarna blir bra. Fiendens fiende är inte alltid god.

  Borgarna har uppfört sig precis som jag förväntade mig. Felet är alla liberaler som envisas med att tro att borgarna är några slags liberaler. Klart ni blir besvikna, om och om igen.

  2010 kommer det vara Munkhammar som föser den liberala fårskocken till Moderaterna, nu när man har fattat att Centern och Federley inte var något ha.

  SvaraRadera
 12. Väldigt tyst i tidningarna..01 december, 2009 17:27

  Jag gjorde precis ett litet svep på nättidningarna, för att se OM det skrivs ngt om FRA/LISSABON/SWIFT denna 1 December 2009, dagen D för det "Nya EU"... Resultat:

  DN: Jättelångt ner på sida,m bild, om Lissabon.
  AftonB: Jättelångt ner på sidan, om FRA
  EXP: NEJ
  GP: NEJ
  GT: NEJ
  KVP: NEJ
  Lokala Tidningar: NADA..

  Jaha.. så vi kan ju konstatera att medie-kontrollen är total, det är väl bara gå o lägga sig, för inget viktig har ju hänt idag..

  SvaraRadera
 13. Jag har ställt en fråga till Bahnhof angående vad dem egentligen kommer göra i och med FRA-lagens ikraftträdande i ett inlägg på sajten Fairshopping. Den 16/6 - 08 skickade Bahnhof ut ett pressmeddelande där rubriken löd "Bahnhof vägrar följa FRA-lagen". Min fråga till dem är om detta fortfarande gäller och om de kan tänka sig dra lagen inför domstol innan kablarna kopplas in för övervakning. Vi får se vad jag får för svar, återkommer på min blogg angående detta (angiven som url).

  SvaraRadera
 14. Enligt SvD (som hänvisar till TT) så är FRA inte redo för trafik än. Samverkanspunkterna har tydligen inte satts upp än. Men de lovar göra det snarast...

  Länk: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3876977.svd

  FRA kan mycket väl ljuga om detta.

  Sen, när f*n skall media fatta att det handlar inte bara om "telekablar" och "email".
  Det otrevligaste är ju trafikdata, dvs vilka websidor vi besöker, och med vilka parametrar (läs: tex sökord på google.

  /Werner

  SvaraRadera
 15. Med "trafikdata" menar man väl ändå all data i sin helhet som passerar genom de gränsöverskridande fiberkablarna.

  Jag blir också som sagt sjukt less på medias bagatellisering av FRA, där det bara pekas på mail och telefonsamtal. Det är ju så mycket mer än så som det egentligen handlar om. Har man rådatan så kan man ju göra vad man vill utav det hela. Oavsett om det då är att se vad du surfar på eller om man vill bygga sociogram eller liknande.

  Gällande rådata. FRA sägs ju få "begränsade" sökområden för just underättelsearbetet. Men deras utvecklingsarbete / metodutveckling som man nämner lite då och då sägs väl använda all tillgänglig rådata bara för att finslipa instrumenten. Vad är det som egentligen hindrar FRA från att "råka" komma ihåg saker man snappar upp där? Det är ju egentligen löjligt att tro att FRA helt plötsligt ska "glömma" något man råkat se/höra/snappa upp via metodutvecklingen.

  Om advokater, läkare, psykiatriker, tekniker och alla andra aktiva i arbetslivet sitter och snackar skit om jobbet och läcker information hit och dit om kunder, klienter eller dylika man har varit i kontakt med så kommer banne mig FRA också att göra det. Spelar ingen roll vad "FRA-lagen" säger på pappret om att si och så får man icket göra, det kommer att komma ut. Att tro något annat är naivt.

  Hela det FRA-debaclet borde ha granskats in och ut. Men man ryckte bara på axlarna trots att tidigare head honcho sagt rakt ut att man bryter mot grundlagen (som för övrigt fanns inspelat på band) i och med sin nuvarande verksamhet.

  Istället "reglerar" man härken, kuppar igenom allt genom en politisk fars som framstår som en oerhört dålig teater och partier som tidigare hade något som kunde liknas vid principer... ja, dessa har dem sedan tidigare kastat ut. Idag är allt som finns en enda mittengegga där båda sidor försöker suga till sig flest väljare genom att kasta allt vad heter ideologi och principer ut genom fönstret.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.