2009-11-30

Internet Bill of Rights

Vad bör en europeisk "Bill of Rights" för internet innehålla?

Ge input hos din Pirate MEP, Christian Engström.

8 kommentarer:

  1. absolut ingenting bör den innehålla, det är alla lagar och tillägg som är problemet. Man spelar bara med i deras spel.

    Det räcker att skriva. Man ska få sprida vilken information man vill så länge det sker ideellt.

    Information som producerats i kommersiellt syfte ska också få spridas utan restriktioner, men visar det sig att den kommersiella verksamheten innehåller lagbrott så ska den utredas som vilken polissak som helst.

    SvaraRadera
  2. Varför inte en "Declaration of Independence" (from the EU's power)?

    SvaraRadera
  3. Absolut ingenting. Det är en värdelös idé. Om man börjar hitta på egna lagar, normer och regler för nätet finns det inget som hindrar att de lagarna ändras åt andra hållet nästa gång.

    Se istället till att vanliga lagar gäller även på nätet, såsom brevfrihet, meddelarfrihet, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter.

    Att börja hitta på särskilda rättigheter leder till en fragmenterad lagstiftning, där mäktiga intressen lättare kan påverka än om samma regler gäller överalllt. Så för guds skull, lägg ner.

    SvaraRadera
  4. Det är väl att se till så vanliga lagar gäller på internet som det här dokumentet ska göra. Som jag förstått det är det mest en fråga om att klargöra hur analoga lagar kan appliceras digitalt. Som ett styrdokument för alla digitala analfabeter, fast det helst ska vara lagligt bindande.

    SvaraRadera
  5. US Wants Regulations / Censorship on Internet via Net Neutrality
    http://www.youtube.com/watch?v=NAGg-z6YFeI

    SvaraRadera
  6. Skickade följande på Christians blogg, men som vanligt hamnade jag i det som kan kallas bloggarnas svarta hål, nån form av automatiserad censur med namn från en gammal skinkburk. Nåja, din blogg funkar bättre HAX.

    Du kanske skulle kika på den Ryska konstiuitionens artikel 23:

    "Everyone shall have the right to privacy of correspondence, of telephone conversations and of postal, telegraph and other communications. This right may be limited only on the basis of a court order."

    Även artikel 29 innehåller lite matnyttigt under punkt 4.

    http://eng.kremlin.ru/articles/ConstEng2.shtml

    Detta skrivet med en viss.. ja vad säger man sett med lite perspektiv?

    Fasen.. lite läsande på engelska versioner av rysk media pekar ju tom. på en större pressfrihet, i praktiken då förstås. Här har vi ju riktig pressfrihet, men våra medier törs ändå inte bevaka annat än Idol och hurvida nån kändis gjort någon fadäs, och så sportresultat förstås, sånt är ju jätteviktigt..

    -Prost

    SvaraRadera
  7. "Bara för att det går, eller är enkelt, att övervaka, spana, följa och söka på Internet eller andra former av datakommunikation ska det inte behandlas annorlunda än övriga former av avlyssning eller polisär spaning. Inte heller ska data få samlas in eller sparas för att det är så enkelt."

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.