2009-12-18

Köpenhamn: Rött eller grönt?

Människorna som stöder systemet som gav oss världens brutalaste miljöförstöring är ute och promenerar...

10 kommentarer:

 1. "Människorna som stöder systemet som gav oss världens brutalaste miljöförstöring är ute och promenerar..." Att människor farit illa pga kommunismen är ju känt men på vilket sätt har miljön drabbats?

  SvaraRadera
 2. "Socialist Planning Needed". Hahahahahahahaha......inte många högskolepoäng där inte.

  Det är fanimig beklämmande att behöva ta del av sån smörja fortfarande, 10 år in i det nya milleniet. Vilka hemska och unkna 1900-talsvibbar man får av att se sån där socialistsmörja. Fortfarande.

  Lär sig knotten ingenting i skolan längre. Jag är rädd att skolan av idag mest går ut på indoktrinering. Eller är såna här cirkusövningar bara vanligt tonårsrebellande egentligen, som man inte ska fästa sig mycket vid? Det går över när dom slutar köpa Clearasil, kanske?

  Jag tror nog det kan vara bra att låta dom hålla på o gapa så resten av världen kan se vilka bindgalna knäppgökar det är som vill ge dom frihet, välstånd och utveckling.

  Dom små liven inser inte att det samhällssystem dom ropar så glatt efter skulle om dom kom till makten spärra in dessa gaphalsar illa kvickt o skicka dom med enkel biljett till glömskan.

  Det är bara sorgligt o se att det fortfarande finns människor som ingenting lär sig av historien, trots den informationsålder vi lever i.

  Vilken -ism det är som åstadkommit den arbetsfördelning och dito effektivisering vi har idag och som gör att dessa kravallknott har tid och råd att resa omkring och protestera mot samma systems gåvor, verkar de inte begripa än mindre ägna en tanke.

  Maken till virrpannor!

  SvaraRadera
 3. Snälla GK, skaffa lite info om Murmansk t.ex. så ska du få se på miljöförstöring.

  Ta reda på varför Aralsjön håller på att försvinna, osv.

  SvaraRadera
 4. Kommunisterna orsakade en hel del miljöförstöring lokalt. De industrier de hade var ofta extremt smutsiga, men totalt sett vet jag inte om de var värre än väst i och med att deras ekonomi var så mycket mindre. Själv var jag på miljöresa i Litauen strax efter att landet blev självständigt och där kunde man hitta vit stork, svart stork, de hade gott om varg (fast vi inte såg mer än spår) etc. Besöket i Ignalina var också intressant.

  Aralsjön har i stort sett försvunnit, men Döda havet är på väg åt samma håll och Coloradofloden är i stort sett uttorkad vid mynningen. Det är alltså inget unikt problem för kommunistländer.

  Ett intressant exempel på fungerande planekonomi kunde man f.ö. finna i laxfisket i Kamtjacka. Fiske till havs var förbjudet, man la istället ut nät i varje flod och kunde på så sätt ta upp så mycket som stammen tålde.

  SvaraRadera
 5. Snälla kommentarorer! När kommunismen föll och kombinaten stängde, då kunde man uppmäta förbättrad luftkvalitet på andra sidan jordklotet!

  SvaraRadera
 6. Kan de inte promenera mer? Det är kallt, så jäkla kallt.

  SvaraRadera
 7. Det är bara väder, inte klimat.

  SvaraRadera
 8. Nä, just det, Thomas det var rätt schysst med miljön i Sovjet och deras lydstater, inget var så illa där så att man inte kunde hitta precis liknande miljöförstöring i väst. Att miljöförstöringen i Sovjet var total jämfört med den i väst vill du säkert inte tala om.

  Fortsätt relativisera, förminska och försvara socialismens lyckobringande gåvor. Vi andra har överseende med er eftersom ni inte kan nånting annat.

  /LD

  SvaraRadera
 9. Satt inte ni i den gröna gruppen? Har dom satt bannlysning på socialism. OK, då vet man det. Fördelningspolitik noll då eller, där med. Stackars alla offer för finanskrisen - ingen bryr sig om dem. De arbetslösa, de sjuka, alla de som drabbas av nedskärningar inom välfärdssektorn.Blir inte kul för dem. Fast snart inte för andra heller om man betänker skuldsättningen som Europas ekonomier har - de flesta länder är ju belånade till över 60-105 procent - bådar inte gott för euron som valuta. Sverige har bara 38 % av BNP i statsskuld - det sanerades under Göran Persson. Sen har det ju ökat hastigt under alliansen efter att ha varit nere i nästan noll under GP, om jag minns rätt.

  SvaraRadera
 10. För övrigt har ju kommunismen aldrig fallit - KGB -gubbarna har bara flyttat från politruksfären till oligarkikoncernsfären - så de sitter på samma maktpositioner som innan. Därav skrämda gasledningsuppgörelser och tillmötesgåenden när det gäller "sphere of influence" i forna satellitstater som pris och villkor för uppmjukade relationer mellan EU och Ryssland, och för bistånd när det gäller "insatserna" i Afghanistan(förutom ev samarbetsvillighet som kan ha att göra med kvarvarande lojalitetsband härledda ur aktieinnehav i Gazprom och Vostok Nafta?).

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.