2010-01-25

Ännu en klimatvurpa



Nu visar det sig att FN:s klimatpanel har haft väldigt dåligt på fötterna när den har kopplat eventuella mänskligt skapade klimatförändringar till fler naturkatastrofer.

Men det kommer naturligtvis inte att hindra politiker och media från att fortsätta använda de tvivelaktiga uppgifterna.

14 kommentarer:

  1. http://www.newsmill.se/artikel/2010/01/25/klimatskr-ckens-potentiella-bidrag-till-kulturen-0

    :-)

    SvaraRadera
  2. Det är många som ropat: Vargen kommer!
    Den här gången är det lite fler.

    Men vad vi ser är bara politiker, forskare och kändisar som piskar upp stämningen, istället för att ta ett steg i taget.
    Kunde gjorts bättre, om det nu är fara på taket.

    SvaraRadera
  3. Fast där tror jag du har fel HAX (eller iaf börjar få fel)

    Så här skrev jag på annan plats om hur (snabbt) vinden vänder i denna fråga nu. Bla pga av alla dessa skandaler, men även omvänt: Att de rullas upp nu beror på att allt fler nu plötsligt börjar intressera sig vad som döljer sig under detta unkna täcke av påstådd konsensus.

    "Men jag tror faktiskt att du har fel angående politikerna. Och även journalisterna. De senare har märkt att det plötsligt blåser åt andra hållet. Och en hel del av dem har redan anpassat sina fokus till det (och långt färre skriver alarmist-artiklar). Och politikerna brukar ha de mediala rörelserna som främsta navigationsreferens. Och jag menar då att klimatet plötsligt har försvunnit långt ner på även den radarn

    (Men du kanske hoppas på att någon politiker skall ställa sig upp och tydligt sätta ner foten och säga: ‘Det visade sig vara måttlösa spekulationer, överdrifter och tom en del rent fusk’ !? Det tror jag däremot inte du får se från några nya. Inte ännu, där finns ännu inga stora vinster att göra på att ta ut en ny riktning innan massan har uppfattat ändringen … )

    Tillägg:

    Jag kollade precis på George Monbiot’s blog. En av de mest högljudda journalisterna i frågan. Senast han skrev ngt alls om klimatet var den 21 december, och då mest i frustration över Köpenhamnsmötet gav så lite. Här är hans blogposter i ämnet:

    http://www.monbiot.com/archives/category/climate-change/"

    SvaraRadera
  4. Jonas N, "Att de rullas upp nu beror på att allt fler nu plötsligt börjar intressera sig vad som döljer sig under detta unkna täcke av påstådd konsensus."


    Jag påstår att det har mer att göra med att ju närmare betalningsdagen destå mer tveksam att betala, särskilt när produkten fortfarande inte erhållits. :p


    Trots allt har den här snöbollen varit i rullning i flera år, ända sen före Kyoto. alltså långt innan M och M torpederade "hockeyklubban" första ggn.


    Snurrigt värre, men det ligger kanske i den mänskliga naturen att rent generellt istället för att ta itu med demagogerna från dag ett så låter man dom hålla på bäst fan dom vill tills skiten börjat leva sitt eget liv.


    //ST

    SvaraRadera
  5. Sådant bidrar givetvis också ...

    Men jag skulle nog ändå säga att den mediala vändpunkten kom iom att CRU-mailen blev läckta inför Köpnehamnsmötet.

    Att där har varit mycket arbete och motsånd redan långt innan emotsäger ju inte det.

    Det fanns mycket motstånd mot Sovjetuniunen också lång innan det till slut sprack ....

    SvaraRadera
  6. ...och Amazonas

    ...och (en gammal som f ö har flera här onämnda metodologiska ingredienser) artutrotning

    Det här med Obama var annars rätt kul, eller var det...?

    SvaraRadera
  7. först räknade dom fel på när Himalayas glaciärer skulle smälta bort(315 år fel har jag för mig), nu detta; när får vi en opolitisk klimatkommission??

    SvaraRadera
  8. Vem bryr sig om den globala uppvärmningen när vi har så mycket akutare miljöproblem? I år, 2010, beräknas de sista skogarna i Europa dö ut. Skogarna i Skåne och Småland är nu de sista som överlevt och de måste akut kalkas för att överleva.

    För att inte tala om den skygga skogsfågeln koltrasten som inte klarar utbyggnaden av järnvägen (ånglokomotiven stressar ju som alla vet ihjäl denna mycket känsliga art.)

    SvaraRadera
  9. Tack Serina för dagenen garv. :D

    SvaraRadera
  10. Ironi så här tidigt på dagen... Jag är imponerad över mina läsares energi.

    SvaraRadera
  11. Detta börjar bli pinsamt. Jag skulle vid det här laget inte bli förvånad om det framkommer att IPCC glömt att göra undersökningar innan de påstår saker.

    SvaraRadera
  12. För att fortsätta på Jonas träffande metafor kommer vi också att märka, när vi lyfter på klimattäcket, att IPCC tillfredställer sig självt till den grad att Läkare helt utan gränser ryggar förskräckt inför de osedliga dunster som slår emot dem.

    Dags för en hjälpgala till stöd för utvecklandet av ett botemedel mot håriga handflator på FN-tjänstemän?

    För inte kan de väl lära sig att hålla labbarna fullt synliga?

    SvaraRadera
  13. Om nu våra CO2 utsläpp ens påverkar klimatet överhuvudtaget:

    http://www.examiner.com/examiner/x-7715-Portland-Civil-Rights-Examiner~y2009m8d18-Carbon-Dioxide-irrelevant-in-climate-debate-says-MIT-Scientist

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.