2010-01-25

Vilken liten solstråle...

"I åratal har Moskva pressats utan like för att hålla en gayparad – något som bara kan beskrivas som en satanisk akt. Vi har inte tillåtit någon sådan parad förut och kommer inte att göra det i framtiden heller. Det är ingen idé att tjata om mänskliga rättigheter. I stället borde vi slå till med lagens hela makt och rättvisa."
Så säger Moskvas borgmästare Jurij Luzjkov. Länk»

Vilken medeltida snubbe. Moskvas bögar skall naturligtvis få hålla sin Pride-parad. Inte på grund av att de är bögar. Utan för att de skall ha precis samma rättigheter att ordna möten och demonstrationer som alla andra medborgare.

Möjligen finns det en svaghet i det resonemanget. Och det är att alla ryssar nu upplever hur deras medborgerliga fri- och rättigheter inskränks. Men det är ett annat problem och det ändrar inget i princip.

28 kommentarer:

  1. HAX!

    OT: Carl Bildt har begått en artikel om "Internet Freedom" i Washington Post. Precis som med hans tidigare artikel så är det inte svårt att identifiera vargklon som petar fram bakom fårullen:

    "Much like the way the rule of the law is critical to protecting the freedoms we enjoy as citizens in our societies, and international law protects the peace between our nations, we must seek to shape the rules that will protect the rights and the freedom of cyberspace.

    This area of international affairs is still in its infancy but is of tremendous importance for the future of the international community. There are difficult issues to tackle -- as we are beginning to see in the debates in our respective countries. They deserve to be at the very top of the agenda of nations cherishing the values of freedom."

    Regleringar, regleringar, regleringar.....

    SvaraRadera
  2. Våra makthavare hade sagt likadant bara för 30 år sedan.

    Och kanske tom idag: tänk er "peddoparad", "zooparad", "kiss&bajs parad" (låt fantasin flöda!) skulle föreslås i Stockholm, där människor med... uddare.. läggningar skulle paradera.

    Hur poppis skulle sådant vara bland allmänhet/establisemang? Eller skulle attityd, inte helt olik Moskva's gälla?

    Lätt att kasta glas i stenhus.

    /Werner

    SvaraRadera
  3. @Werner har slagit spiken i huvudet... alla demokratier är inte lika mogna som våra p.g.a. mycket kortare existens.
    Och för den delen: frihet och rättighet är inte samma sak som att tillåta alla avarter av mänskligt beteende. Tro mig: även i Sverige en icke obetydligt del av befolkningen tycker att homosexualitet är fel. Eller trots en tolerant inställning tycker att man inte ska uppmuntra eller ge helt fria tyglar åt företeelsen.

    SvaraRadera
  4. Man behöver inte tycka att homosexualitet (eller andra varianter) är absolut fel, det kan räcka med att man inte förstår den.

    Om man jämför så skulle en nudistparad ge ganska höga kufpoäng. Just pga att majoriteten inte förstår eller delar lusten att vara naken inför främmande människor.

    Johan

    SvaraRadera
  5. Det verkar vara inne att man "ska va tolerant".. men, varför måste det vara Politiskt Korrekt att man MÅSTE vara "tolerant" mot [valfritt] och respektera detta [valfritt]..???

    RESPEKTERA DÅ MIN O-TOLERANS MOT [valfritt]!!

    Varför måste vissa sär-intressen påtvinga(och göra massiv reklam) för sin sak, när majoriteten är aggresivt o-intresserad? Varför kan inte sär-intressen respektera att majoriteten inte vill ha [valfritt]?

    Vad tjänar mänskligheten på att göra massiv reklam för allehanda avarter av mänskligt beteende? Absolut ingenting, snarare propageras detta beteende ännu mera.. Så, nästa steg är väl att anordna en [Nekrofil/Pedofil/mfl Parad] mitt i Stockholm, för vafasen en del av folket har detta beteende, så det är ju fritt fram eller??

    SvaraRadera
  6. Borgmästare Luzjkov är känd för sin keps och sina rysknationalistiska uttalanden, men framför allt för sina rika vänner och sin ännu rikare fru.
    För att säkra stödet har Luzjkovs mest uttalade motståndare strukits från listorna redan före valet, genom att ogiltigförklara väljarnas underskrifter

    från
    http://www.ryskmosaik.net/?p=689

    SvaraRadera
  7. Sen försökte jag söka på hur man få en länk tryckbar. Men blev inte klok: Helknäpp

    Skulle nån visa skulle jag bli glad, och lite bättre på att skriva kommentarer.

    SvaraRadera
  8. "vilken medeltida gubbe"

    Precis! och det är en KOMPLIMANG att bli kallad medeltida, i såna här sammanhang!

    / Ali

    SvaraRadera
  9. Homoparader kommr att förbjudas här med. i framtiden

    / Ali Avdic

    SvaraRadera
  10. Man *måste* inte alls tolerera allt.

    Man kan få ha precis vilka fördomar och hang-ups man vill mot vad man vill.

    Men alla medborgare skall ha lika rättigheter visavi staten.

    Och det är *inte* förhandlingsbart.

    SvaraRadera
  11. Och vad är allt det här snacket om företeelser? Tror ni att pride-festivaler är rekryteringstillfällen, eller att folk som är på det sättet de är , är det bara för att de valt det?

    Festivalen har alltid haft endast en enda poäng: Att tvinga folk att inte skjuta undan deras böjning eller dementera dess existens. Att visa att det inte är något tal om små specifika "fall" som måste behandlas utan en hel grupp människor med lika värde.

    SvaraRadera
  12. Även om det bara är en enda person, så skall han/hon ha lika rättigheter som alla andra i förhållande till staten.

    SvaraRadera
  13. Huvudet på spiken HAX.
    Alla medborgare ska ha samma rättigheter. Personligen tycker jag att prideparade är djävligt osmakliga, men människor har rätt att vara osmakliga så länge de inte skadar andra människor.

    SvaraRadera
  14. Självklart skal ingen pervers minoritet tillåtas störa stadslivet på det genomgripande sätt som prideveckan gör i Stockholm varje år.
    All heder åt Moskvas borgmästare och det lettiska parlamentet.

    SvaraRadera
  15. Vad är det egentligen för efterblivna postare som håller på och gaggar om perversitet(!?) och "aggressivt ointresse"? Den absoluta majoriteten av det uppväxande släktet har inte en negativ inställning till homosexuella, detta är känt sedan länge. Inte heller i den vuxna befolkningen är det vanligt med särskilt fientliga attityder. Avvaktande inställning på sina håll kanske, men inte fientlig. Läses bloggen av ett gäng gamla gaggiga Livets Ordare eller vad är problemet? Var får ni de här påstådda negativa åsikterna i befolkningen ifrån? De har ju inte direkt framtiden för sig, om man skall säga så...

    Och oavsett om vad man har för åsikt om det hela rent personligt, så skall varje människa ha samma rättigheter och varje grupp av människor ha samma rättigheter som varje annan grupp. End of story.

    SvaraRadera
  16. Har de moskovitiska homofilerna förhindrats demonstrera överhuvudtaget t.ex. för ökad acceptans och dito rättigheter med hänseende till deras psykosexuella störningar?

    Det vet jag inte. Vet någon annan?

    Vad vi däremot vet, från vad HAX citerar, är att Moskvas borgmästare sätter ned foten i förskott inför planerade sedlighetsbrott som förargelseväckande beteende, för det är just vad fenomenet "Pride" är.

    Det går faktiskt att offentligt uttrycka sin åsikt med andra medel än brottslighet som våldsamt upplopp ("Reclaim the streets" o.d.) eller förargelseväckande beteende ("Pride").

    Återkom med klagomålen när människors åsikts- och yttrandefrihet verkligen inskränks. Så sker ibland på riktigt i Ryssland, och det vore synd om befogad kritik mot Ryssland i så fall kunde avfärdas med hänvisning till den tramskritik som nu framförs. "Buhuuu, bögar får inte springa nakna på gatan och knulla i Moskvas parker, buhuuu!"

    SvaraRadera
  17. Semtex, du vet inte mycket...

    SvaraRadera
  18. Semtex:

    Så du menar att man har rätt att förbjuda / tysta allt och alla som man inte gillar?

    Suck!

    (Don´t get me started. Men gröt och nykterister skulle vara en bra början.)

    SvaraRadera
  19. HAX,
    "Så du menar att man har rätt att förbjuda / tysta allt och alla som man inte gillar?"

    Öh?
    Var jag så inih-e oklar att du verkligen tolkade det jag skrev på det viset?

    Det som de jure är förbjudet, och som Moskvas borgmästare således sätter stopp för redan i förväg, och som jag och de flesta (alla?) lagstiftningar i demokratiska länder på den här planeten också tycker är rätt att sätta stopp för, är förargelseväckade beteende. Inte åsikter eller yttranden.

    Alla VET att "Pride" betyder förargelseväckande beteende, precis som att alla VET att "Reclaim the streets" betyder skadegörelse, våldsamt upplopp, egenmäktigt förfarande, uppvigling o.s.v. Sådana arrangemang är inte åsiktsyttringar/demonstrationer som precis varje gång bara råkar "urarta" (som våra kulturmarxistiska massmedia älskar att uttrycka det). Det förargelseväckande beteendet resp. våldet är en planerad del av arrangemangen. Att de svenska styrande eliterna i politik och massmedia i motsats till t.ex. deras ryska motsvarigheter stöder och utnyttjar skiten är bara ett tecken på att det svenska samhället är mindre före detta Sovjetiskt än det ryska, det är inte ett argument för att resten av världen skall apa efter oss.

    Som sagt, återkom när man i Ryssland sätter stopp för en demonstration till stöd för psykosexuellt stördas medborgerliga rättigheter, där demonstrationen inte genomförs genom att offentligen demonstrera hur den psykosexuella störningen manifesterar sig kliniskt.

    Att offentligen få bete sig precis hur man vill är inte en förutsättning för att åsikts- och yttrandefrihet skall råda.

    SvaraRadera
  20. Semtex, du kan vara psykosexuellt störd.

    SvaraRadera
  21. Sådana är trådar triggar alltid pro- och anti-hbt-lägren.

    Kan ni inte bara byta kontaktuppgifter och köra pajkastningen internt?

    Johan

    SvaraRadera
  22. På internet kryper de mest mörkskygga typerna fram så fort det talas om invandrare eller bögar.

    Semtex, ta och kryp tillbaka under din sten.

    SvaraRadera
  23. @HAX: Det är ingen vågad gissning att det även är lesbiska och bisexuella som också vill demonstrera. En del heterosexuella människor brukar också sluta upp, tro det eller ej.

    SvaraRadera
  24. Semtex, du kan vara psykosexuellt störd.

    Han är fascist.

    SvaraRadera
  25. johan,karlskrona26 januari, 2010 19:41

    Bra att du tar upp förtryckets yttringar i det odemokratiska Ryssland.

    SvaraRadera
  26. "I stället borde vi slå till med lagens hela makt och rättvisa."

    Det är vackert när folk inte ens försöker dölja att de ser att följa lagen som ett självändamål.

    SvaraRadera
  27. Ryssland är fortfarande en ung demokrati. Efter kommunismens kollaps gick det som bekant lite väl fort, i mångt o mycket blev det en oligarki, något de fortfarande brottas med. Men detta handlar bara om några maktfullkomliga enskilda politiker, om de ryska bögarna bara står på sig så kanske de kan komma att ha sin festival. Ryssland har faktiskt en ganska fin och tolerant konstitution. Faran i allmänhetens reaktion kan nog vara det riktigt stora problemet för de ryska bögarna.

    -steelneck

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.