2010-01-14

Den svenska kommissionären

I går hävdade SR Ekot att centerpartiet tackat nej till posten som EU-kommissionär - så att Lena Ek inte skulle bli kommissionär. Enligt uppgift kommer Maud Olofsson och Lena Ek inte så bra överens.

Detta har sedan dementerats med osedvanlig frenesi av bland andra Fredrik Reinfeldt och Göran Hägglund. Utan att veta så mycket mer om detta, kan man bara konstatera att dementierna har varit oväntat snabba och kraftfulla...

15 kommentarer:

 1. christina wegel14 januari, 2010 11:10

  Maria Abrahamssons teori att saken mera är ett uttryck för de politiska kommentatorernas okunnighet än förankrat i en verklighet förefaller ha fog för sig. Se hennes blogg.

  SvaraRadera
 2. Varför inte rösta på SD. Det ska jag göra. Dom har ett kort, detaljerat partiprogram. Jag och många hundra tusentals med mig är arbetslösa. Sen kommer det hit mängder med invandrare varje år med burka och slöja som aldrig kommer få ett jobb. Hur många ska Sverige försörja? Vi måste ta hand om alla medborgare i Sverige och Sverige är inte längre ett väldärdssamhälle. Våga rösta på SD. Jag är inte ung och inte man. Jag är en 37 årig tjej som ALDRIG har tänkt tanken att rösta på SD tidigare, men nu ska jag göra det i höst. Om inte annat för att sätta blåslampa på de andra partierna som inte kan prata öppet om de problem vi har i sverige.

  Vi lever i ett samhälle som är alldeles för PK där ingen kan säga något i media utan att vara rasist. Så är det inte i Norge och Danmark eller USA. Varför här?? Sverige har i förhållande till folkmängden tagit emot flest invandrare i Europa under efterkrigstiden. Det har medfört stora sociala och ekonomiska påfrestningar för vårt land. Rotlöshet och omfattande motsättningar, såsom gängvåld, rasism och grupphat, har blivit en del av vardagen i Sverige, som en konsekvens av en alltför generös invandringspolitik. Dessutom står SD för följande som är av ytterst vikt för att få bukt på arbetslösheten: Vi är övertygade om att det är småföretagen som kommer att skapa de nya jobben. För att bekämpa arbetslösheten och stärka Sveriges ekonomi vill vi därför skapa ett gynnsamt klimat för de som vill starta företag och för nystartade, privata småföretag. Vi vill också införa ett lärlingssytem, där arbete och utbildning går hand i hand.

  Så jag kommer lägga min röst på SverigeDemokraterna i valet 2010

  SvaraRadera
 3. De är väl som när frimurarna fick frågan om de drack blod och företrädaren som svarade sade "Jag har aldrig varit med och druckit någon biskops blod"

  SvaraRadera
 4. Problemen vi ahr i Sverige är även att folk har väldigt negativa åsikter om invandrare som grupp. Hur ska SD tackla det problemet? Ah, just det, SD -är- det problemet...

  SvaraRadera
 5. Ambitiöst att ragga SD-väljare i ett forum som främst läses av piratpartister och liberaler. Ungefär som att plocka kantareller på Svenska Högarna, du lär ju inte hitta så många, Jessica.

  SvaraRadera
 6. Nyheten verkade ju fel från början. Att Centern skulle få förtur till posten lät mycket märkligt. (Liksom att en person utan ministererfarenhet skulle ha haft första tjing.)
  When it quacks... ;-)

  SvaraRadera
 7. Då tackar vi dig, Jessica, för den fullständigt aparta kommentaren.

  Vad gäller Lena EK: mest troligt en story skapad och läckt av henne själv.

  SvaraRadera
 8. Man undrar ju vilken person med insyn i centerpartiet som journalisten kan tänkas ha träffat i Bryssel. Finns bara en centerpartist där...

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 10. @Jessica

  Varför jag aldrig kan tänka mig lägga en röst på DF eller deras svenska kusiner SD.

  Citat Carsten Jensen som bor på ön i Marstal och skriver för DN om utomös företeelser

  "... När danskarna vänder hem från världens alla brännpunkter och i en taxi beger sig från Kastrup in till Köpenhamn så vet de att de nu har nått ett land som människor i andra härjade och ödelagda nationer bara kan drömma om att bo i. De ber föraren att ta in lokalradion och lyssnar till efterlysningar av försvunna kattungar och nyheter om någon allergifri barncirkus. Så sjunker de lugnade tillbaka på sätet. De är i ett land så tråkigt att det är exotiskt. Men tråkigheten är faktiskt en demokratisk garanti, för redan de gamla kineserna visste att önskningen "Må du leva i en intressant tid" var en förbannelse.

  Danskarna är inte utopister utan idylliker och därtill skamlösa tillbedjare av den egna medelmåttan. Men med utopisterna har vi ändå ett drag gemensamt: vi är melankoliska perfektionister. För det finns alltid något som förstör idyllen, ett störande element som inte borde vara där men inte vill försvinna om man inte tar till drastiska metoder. Med utopisten har vi danska idylliker ett annat gemensamt drag som är direkt avlett av det första: en kolossal inre aggressionsberedskap. Det finns ingen som är så illa rustad att möta utmaningar utifrån som vi. Och det är den tragiska sanningen om den danska idyllen: livet i den moderna världen är inte idel lokalradio.

  Det finns alltid en röst utifrån som läser upp de dåliga nyheterna: ett passagerarplan brakar in i ett höghus, en bomb sprängs, en aktiekurs faller på någon fjärran börs, en fjäril fladdrar med vingarna i Peking och det blir storm i Danmark.

  En provinstidning trycker karikatyrer av profeten Muhammed och det blir orkan i Mellanöstern."

  Carsten fortsätter med sina tänkvärda betraktelser i DN.

  ”Jamen pappa, jag trodde vi var så rika i Danmark.”

  ”Det är vi också, men det är bara för att vi inte delar med oss till and­ra.”

  Är det för en sådan värld som grundskolans lärare ska uppfostra barnen? Den vrickade världsbild som både DF och SD med anhängare eftersträvar?

  SvaraRadera
 11. @Jessica:

  Sorry, Jimmie, det där att låtsas vara arbetslös tjej är redan gjort. Du kan lägga ner det.

  SvaraRadera
 12. En av alla Anders14 januari, 2010 22:17

  @Jessica eller Jimmie, eller vad du heter.

  "Hur många ska Sverige försörja?" Varför inte se till att försörja dig själv? I ett riktigt fritt samhälle så ser alla till att försörja sig själva och det finns inget Sverge som tar dina pengar och slänger bort dem i en massa svarta hål. Rätt enkelt engetligen och så slipper du betala pengar till folk du inte tycker om.

  Jag tycker nog att du ska fundera i lite mer liberala banor...

  SvaraRadera
 13. Jag tror Jessica är en cirkulärinsändare som fåntrattarna inte lyckats få in i någon tidning.

  SvaraRadera
 14. Det vore bättre om du redogjorde för var och varför deras partiledning lärt sig sjunga ordagrant ur den nazistiska sångskatten och hur dom ska hantera att sitta i en riksdag som icke räknat dom själva endast består av landsförrädare enligt vad en representant för SD´s partiledning hävdat under deras senaste partidagar.

  SvaraRadera
 15. Läste att 8519 av riksdagsledamöterna i sitt anletes svett mödosamt skrivna motioner inlämnades under ett typiskt riksdagsår men bara lite drygt 0,2% av dem bifölls. Alltså 99,8% av motionerna rakt ned i papperskorgen!

  Vad skall man överhuvudtaget med en riksdag till när det finns EU och riksdagsledamöternas arbetsmöda är så lite värd?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.