2010-01-31

Några klimatlänkar

The Daily Telegraph: UN climate change panel based claims on student dissertation and magazine article

The Times: Climate chief was told of false glacier claims before Copenhagen

Svenska media: Inte ett pip. Edit: Kors i taket!

10 kommentarer:

  1. Helt off topic kan tyckas i detta sammanhang, men Bildt har givit en replik till Falkvinge, som publicerades i dagens SvD papperstidning.

    http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/falkvinge-borde-appladera-initiativ-for-natfriheten_4179143.svd

    SvaraRadera
  2. Visst är det konstigt att det är så tyst i svenska medier. Ett undantag finns dock från södra Sverige, Ystad:

    http://www.ystadsallehanda.se/article/20100129/TEDIN/701309793/2137/OPINION/N%C3%A4r+s%C3%A4rintressen+styr+forskning+och+vetenskap

    SvaraRadera
  3. HAX!

    Den här frågan (IPCC etc) har drivits av bloggosfären och den drivande bloggaren har dessutom försett några MSM tidningar (the Daily Mail, the Sunday Telegraph och the Sunday Times med material.

    Den som verkligen ska ha beröm är Richard North på EUReferendum.

    Tycker att du bör länka direkt till Norths artiklar!

    SvaraRadera
  4. Den störste hjälten av alla är Steve McIntyre http://climateaudit.org/
    han är den som i nästan 10 års tid ifrågasatt allt på ett helt föredömligt sätt. Sen finns en massa andra personer som också bör erkännas för heroiska insatser.

    SvaraRadera
  5. Anonym, Pelotard mfl

    Steve McIntyre, Anthony Watts, Richard Horth, Maggie Thauersköld, Joanne Nova, John Daly, Danne Nordling mfl är de som hållit ånga uppe och satt tryck på detta FN debakel som fått gå under beteckningen 'klimathotet'

    Och många sunda, självt tänkande individer har noterat samma saker och bidragit på marginalen.

    Har ni noterat att nästan ingen av klimathitsprpåonenterna numera visar sig offentligt och argumenterar för hotet.

    Al Gore har varit helt osynlig sedan han meddelade att han inte skall delta i Köpenhamn. George Monbiot (rabiat miljöaktivist på the Guardian) har inte skrivit i frågan sedan den 21 december (på sin blog)

    Totala stollar som Rockström och Wijkman kanske fortsätter, men de har noll argument.

    SvaraRadera
  6. Ja, det är inte lätt för klimathotarna i dessa dagar. Det är också påtagligt hur lite det hörs om "science is settled". Som så många av plattjordingarna och förnekarna påtalat, var det mesta av hoten rena rama demagogin, funna i aktivistiska examensarbeten, WWF:are och Greepeasare.

    SvaraRadera
  7. Ja, nog är det ett mörker allt.

    SvaraRadera
  8. Vanligtvis tvistas det om hur mycket våra utsläpp av CO2 påverkar rådande klimatförändringar (temperaturbiten), men frågan är nu kanske om det ens har någon som helst inverkan:

    http://www.examiner.com/examiner/x-7715-Portland-Civil-Rights-Examiner~y2009m8d18-Carbon-Dioxide-irrelevant-in-climate-debate-says-MIT-Scientist

    SvaraRadera
  9. Aaaaahhhh, klimatet nu igen. ;-)

    Det är en mediahype alltihopa, som politikerna kidnappat i ren oförståelse om vad det är dom håller på med eftersom det alltid finns villiga forskare som lydigt ställer upp på Maktstatens minsta vinkar.

    Dom ser hur som helst att det går att valla få...f´låt människorna genom att skuldbelägga människan som varelse. Dom måste beskattas och det måste ställas om därför att nu har vi och våra forskare fått för oss detta (och de som röstar på oss. Detta är en demokrati där majoriteten förtrycker minoriteten, oavsett hur fel eller rätt någon har).

    Skrämselnyheter om vädret och klimatet har funnits i tidningarna sedan slutet av 1800-talet. Det säljer lösnummer.

    Go figure!

    SvaraRadera
  10. Finns så många roliga länkar aqtt välja som kan poängtera hela cirkusen, men en radio debatt från idag i Australien (ABC Melbourne) mellan Lord Monckton och Rupert Posner lyckas väldigt bra.


    Notera detaljerna mellan vem som kommer med detaljerade referenser. Vem som kommer med en specifik fråga. Vs. vem uppenbarligen inte kan något om peer-review. vem som inte kan svara på en enkel fråga (i vilket kapitel svaret finns), vem som inte ens tittat på infon från organisationen han själv refererar till ang barriär revet. Etc.


    http://tinyurl.com/ykvpetp


    /ST

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.