2010-01-21

Samtidigt, i Kina...

Kina förbjuder SMS med "ohälsosamt" innehåll.

Det sägs vara ett led i landets fåniga kamp mot porren. Men man kan nog kallt räkna med att det finns mer än snusk som betraktas som fula och olämpliga ord i det landet.

Läs mer...

5 kommentarer:

  1. Hörde just om bibliotek i Sverige som förbjuder användaren att gå in på 'rasistiska, våldsprovocerande, diskriminerande eller pornografiska'¨sidor. Vad säger du om det? Hur ska man liksom veta, att man inte gått in på en sådan. Det finns ju många som skulle kunna platsa utan att för den skull vara sidor med bombmanualer. Och vad anser du om Carl Bildts senaste utspel. Kanske piraterna blir överflödiga eller?

    SvaraRadera
  2. Internet är en farlig plats. Nu kan man till och med bli våldtagen genom sin webkamera.

    artikel

    Ur artikeln:
    Om man förmår en minderårig person att utföra vissa sexuella handlingar framför en webbkamera, så kan det enligt min mening vara frågan om våldtäkt mot barn

    SvaraRadera
  3. Samtidigt i Venezuela
    "Chavez speaks out against 'PlayStation' and says it leads to the capitalist 'road to hell' for children."

    http://ps3.gamespy.com/articles/106/1061707p1.html

    SvaraRadera
  4. Till sign. "Serina" - Det var väl ett vidrigt exempel. Och inte vad jag syftade på.

    SvaraRadera
  5. Scary Devil Monastery25 januari, 2010 17:53

    @Nemokrati

    Låter litet som nya barnporr-lagen. Med samma skrala argument. Om det är brottsligt avgörs helt och hållet av subjektiv bedömning, samt - om någon osmaklig festprisse tillåtit sig hacka, säg, DN's hemsida, så har man direkt förvandlat ett hundratusental svenskar till sexbrottslingar.

    @Serina

    Ja, finns det egentligen någon skillnad mellan nätutnyttjande och exempelvis våldtäkt i verkliga livet? Inte enligt lagstiftarna tydligen, så då lägger vi väl allt krutet på att bekämpa osmakligheterna på internet istället

    Man blir trött ibland.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.