2010-01-21

Förmiddagssvep

Gårdagens SWIFT-debatt i Europaparlamentet uppärksammas bland annat i Svenska Dagbladet och på Europaportalen.

I Expressen menar Roger Akelius att biståndet skulle fungera bättre utan Sida. No shit, Sherlock!

Second Opinion kan man läsa om de två politiska blockens kamp om att sätta den politiska agendan för valåret. Föga förvånande är inget av blocken intresserat av att diskutera integritetsfrågorna...

Och USA kräver nakenskanning i Europa.

4 kommentarer:

  1. Vad hände med nakenjanne i farmen?
    Han borde vara en ypperlig kandidat till EU.

    SvaraRadera
  2. Att SIDA's historiska resultat är uselt eller ännu sämre beror på en lång rad orsaker, men övergripande politiska avväganden är onekligen en viktig faktor. En annan är att man ofta lagt Svenska inrikes, regional och handelspolitiska aspekter på hur stöden skulle utformas. En tredje att man försökt hjälpa länder med obefintlig infrastruktur på alla områden, och ofta haft ambitionsnivåerna orealistiskt högt satta. En fjärde att man ofta haft en teknokratisk von-oben-attityd, ofta präglad av moderiktiga idéströmningar snarare än en vilja att identifiera vad som är önskvärt eller ens möjligt att genomföra. Ett femte är att man kan diskutera om verkligen alla länder är kapabla att införliva det aktuella biståndet på ett vettigt sätt utan politiska och/eller kulturella förändringar

    Intressant att notera är dock hur mycket av kritiken på det här området som verkar sprungen ur en allmän motvilja att betala skatt - vilket får mig att misstänka att en nedläggning av SIDA inte kommer att leda till att fler skänker pengar till fattiga människor.

    Om SIDA suger röv är det mer rimligt att kräva att Staten tar sitt ansvar som 'ägare' och städar upp i organisationen - I alla fall som ett första steg.

    Avdragsrätt för bidrag är kontraproduktivt - Det leder till att rika människor skänker pengar till söta ändamål, knappast till de med störst behov.

    Grundfrågan är om man vill ha ett samhälle för empatilösa skattesmitare eller inte.

    SvaraRadera
  3. Med SIDA är det som med monarkin. Inte är de bra någon av dem, but if you look into the realistic alternatives...Presidentval mellan Marit Ulvskog och Calle Bildt...öööh kan vi få behålla Karl Gustav, tack.

    Och om politiker skulle dela ut pengar lite slumpmässigt efter vad som rullade på CNN just för tillfället (för att säkra omval) eller om stridk*****a just då ville ha lite träning nånstans i ett varmare klimat...eeeeh, hellre SIDA då.

    SvaraRadera
  4. Alliansens agenda ska ju bli intressant att se ... när dom väl får arslena ur vagnarna och skaffar en. Dom är ju för fan helt sena ute nu. När dom satt i oposition var dom snabba, men nu, när dom tordes ha varit tidigare ute för att kapitalisera sig ur underläget? pfft, som bort blåsta.


    Börjar tro att det har att göra med att dom gav upp ideologi för att hålla i pengapåsen en period, förvisso bättre än vad sossarna skulle ha klarat av, men nu då, efterspelet, slutspelet?

    Alliansen har missat i stort sett allting ideologiskt, alltså förutom sänkta skatter. Ok att dom hemfaller åt det bästa av det bästa av socialliberalism och socialism, av pragmatiska skäl, men allt? (Inte många lär väl gå på att Alliansen rör en bättre socialdemokratiskkommunistträdkramargröt än rödagröna? (Som trots allt tragiskt nog har sin ideologi.)


    //ST


    //ST

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.