2010-02-04

EU: Clinton ringde EP för ett ja till SWIFT

USA:s utrikesminister Hillary Clinton har ringt till Europaparlamentets talman för att förmå parlamentet att rösta ja till SWIFT-avtalet.

Demokrati fungerar inte på det viset. Ring gärna oss, så skall vi förklara...

10 kommentarer:

 1. Jösses. Nu är det match.

  SvaraRadera
 2. Att USAs utrikesminister försöker gå in och styra voteringar i Europaparlamentet är ju helt orimligt och oacceptabelt. Jag hoppas att ledamöterna ser det som ytterligare ett skäl att rösta nej till SWIFT.

  SvaraRadera
 3. Har man problem med sin egen senat så kan man ju alltid använda sig av EU-parlamentet?

  SvaraRadera
 4. Att Clinton gör ett sådant samtal visar inte på något annat än att det ligger ett jävla stort intresse att peta i SWIFT datan.

  Om man låter USA få del av datan, vad i USA är det som får del av datan? Militären? Underrättelsetjänsten? USA's regering kanske måste be EU om lov för att gräva i SWIFT, men det behöver inte deras underrättelsetjänster.

  Nu tror jag inte att det blir ett ja faktiskt. Om inte EU lägger till något i stil med att de själva vill titta på den frågade datan innan de ger tillåtelse. (så att de vet vad de ger ut)

  Det skulle förenkla så mycket saker för USA's underrättelsetjänster att ni anar inte! Det ÄR en viktig fråga.

  /AKI

  SvaraRadera
 5. Scary Devil Monastery05 februari, 2010 09:35

  @Anonym

  De som får tillgång lär vara hela Office of Homeland Security - utläs som "Varenda kotte med en bricka". FBI, CIA, NSA, FEMA, vanliga polisen naturligtvis, x antal byråkratimperier i Washington, samt naturligtvis de väpnade styrkorna, inklusive nationalgardet.

  Därmed även merparten av NATO och G20. Varje mans banktransaktioner kommer att bli allmän egendom när den här saken går igenom.

  Och riksförrädare Reinfeldt applåderar hela processen. Jag som trodde en statsminister hade att skydda sitt eget folk, inte sälja dem till främmande makt(er).

  SvaraRadera
 6. Men Hillary då! Nu sjönk du en bra bit ... både pga din åsikt och ditt tillvägagångssätt.

  SvaraRadera
 7. Här hade det onekligen varit intressant att höra en kommentar från officiellt Kinesiskt håll. Mest så att vi kan skratta åt dem och tänka:"Pff, de där kineserna är ju bara löjliga i sin syn på riktig demokrati"

  /Smen

  SvaraRadera
 8. När jag läser 'Clinton' tänker jag alltid på William/Bill. Är glad att frun inte blev president, jag har alltid varit lite skeptisk mot henne.
  Sen att man på olika, mer eller mindre snygga, sätt försöker påverka andra tycker jag inte e så konstigt. Det konstiga är nog att/när det blir offentligt.

  SvaraRadera
 9. Från wikipedia:
  After these publications SWIFT quickly came under pressure for scrutinizing data privacy of its customers by letting a foreign government agency access sensitive personal data. In September 2006, the Belgian government declared that the SWIFT dealings with U.S. government authorities were, in fact, a breach of Belgian and European privacy laws. Additionally, U.S. government has submitted "useful" data to U.S. companies (manufacturer - customer relations, prices et al).

  Det skulle inte förvåna mig om det här stämde, jänkarnas ECHELON-system misstänks ju ha varit inblandat i några fall av företagsspionage. Det måste hur som helst bli ett nej i EP, något annat skulle vara en katastrof.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.