2010-02-04

(Mp) och (v) säger ja till teledatalagringen

Då är alltså Piratpartiet det enda parti som säger nej..?

Det här kommer att bli en skojig valrörelse.

Läs mer hos Micke Nilsson»

25 kommentarer:

  1. Sedär, sedär...
    Håller med HAX här, den kommande valrörelsen kan bli riktigt explosiv...förutsatt att PP kan mobilisera tillräckligt för att trycka in dessa frågor på agendan.

    SvaraRadera
  2. Känner ni skälvningen på nedre däck?

    SvaraRadera
  3. Hur petar man in en fråga i valrörelsen, rent praktiskt?

    Ska man skriva och fråga lokalkontoren var dom står i frågan? Mejla TV och önska debattämnen? Sätta upp affischer på stan?

    Och hur ska man tajma det hela? Ta tex det här med att lagen om teledatalagringen ligger färdigskriven. Den bloggposten kan man ju skriva ut och klistra upp på stan så fler kan läsa den (samt upptäcka denna blogg). Men när ska man göra det rent tajmingmässigt för att folk ska lägga rätt lapp i lådan på valdagen?

    Henrik, tipsa!

    SvaraRadera
  4. John:

    Oj. Det där får inte plats i en bloggkommentar.

    Jag lovar att återkomma med en hel bloggpost i ämnet.

    SvaraRadera
  5. vi får la göra som yankee: införa skiten men samtidigt, med hänvisning till Europa-konventionen om de mänskliga rättigheterna, göra den automatiskt icke tillämpbar ^^

    Sen kan kommissionen ta oss till EU-domstolen så mycket den vill.

    Spekulerar bara här, så läs inte alltför mycket in i min kommentar ;-)

    SvaraRadera
  6. De rödgröna står på polisens sida och Piratpartiet plus Alliansregeringen står på brottslingarnas sida.

    SvaraRadera
  7. minata står på diktatorernas, de reaktionäras och "war against terror"-folkets sida.

    Vad jag inte förstår är varför minata vill stoltsera med det. Det känns lite som att peta in en penna i näsan och skryta om det...

    SvaraRadera
  8. vad förvånad jag blir, känns ju verkligen inte som något man kunde ha förutsett...

    SvaraRadera
  9. Det är fantastiskt att dom (mp & v) inte ser värdet i att säga nej. :) En otroligt bra fördel för PP att man har en fråga av denna kaliber som man får vara ensam om att driva!

    Jag tror jag har en del idéer som skulle kunna fungera...

    Finns det fler frågor och skillnader så fram med dom? Skulle vara värt att se en lista på det som utmärker PP från de etablerade möbelerna. Någon som har en?

    Väntar nu på HAX lovade inlägg om hur man kan hacka valrörelsen och rikta intresset till PP's fördel! En sak är säker, det här dinosaurierna skall ut ur riksdagen, så många som möjligt, vilken färg de än må ha!

    Vi kan göra skillnad, vi måste sätta igång och aktivera väljarna redan nu. Man kan etablera en bra väljarbas redan nu, man ändrar sig inte under valveckan.

    /AKI

    SvaraRadera
  10. Scary Devil Monastery05 februari, 2010 09:31

    @Minata

    Som oskyldig medborgare tar jag förbannat illa upp av tanken på att all min personliga kommunikation - inklusive mina bankärenden, mina HÖGST privata emails till flickvännen, de sekretesstämplade ärendena jag handhar på jobbet, samt mina personliga åsikter registreras och lagras för tid och evighet där i stort sett vem som helst i myndighetsställning kan kräva ut det.

    Hur många poliser och säpomän har åkt fast för grova brott de senaste tre åren? Är det folk som du vill skall kunna snoka igenom allt du haft för dig?

    IB-affären 1975 var en katastrof som oskyldigt folk belastas med än idag. Ett system som övervakar de egna medborgarna utan urskiljning på ett mer kränkande sätt än DDR's gamla system är INTE vad vare sig vän av ordning eller laglydig medborgare vill se på bordet.

    Vidrigt. Jag är inte förvånad att Ohly är med på saken, men att MP vandrar samma väg är hemskt.

    Tursamt nog kan vanlig Svensson idag för en billig penning kryptera sin trafik och därmed undgå datalagringens effekter till 100%. Men att det skall behövas är vansinne.

    SvaraRadera
  11. verkar dock vara oklara signaler från (V) då Ohly i lördagsintervjun(förra lördagen har jag för mig) sa nånting med att datalagringen skulle diskuteras med de andra rödgröna partierna. Verkar som om (V) inte alls vet var de står i den här frågan.

    SvaraRadera
  12. Vad gäller vänsterpartiet är de självklart för all form av övervakning om de skulle sitta vid makten. När de inte gör det är de emot.
    Mp trodde jag emellertid skulle vara bättre men de går inte att lita på. Röstar man för förbud mot lakritspipor i EU-parlamentet har de förbrukat mitt förtroende.

    SvaraRadera
  13. Att V säger ja är för mig fullt logiskt.

    Men finns det ngt utrymme att säga nej då det är ett eu-direktiv?
    Visserligen kan man ju göra det, för formens skull, men vi lär bli vitesförelagda om och om igen tills direktivet är genomfört.

    Ett "nej" borde således drivas i eu-parlamentet för att få direktivet upphävt, eller är jag ute och hojar?

    /Johan

    SvaraRadera
  14. Inte bra... må så vara att PP blir starkare av detta, men meningen med partiet är inte att vi ska bli starka, utan att Sverige ska bli starkt. Lagen är skit och borde hellre skippas.

    SvaraRadera
  15. Klart vi skall ha övervakning av varenda tangenttryckning på datorer och telefoner, hur skall V och S och Mp annars kunna jämka de diplomatiska förbindelserna med Venezuela där twittrande just har jämställts med terrorism:

    http://www.boingboing.net/2010/02/04/venezuela-chavez-equ.html

    SvaraRadera
  16. HAX, kan du promota årets musikvideo i EP innan genusväldet får fästa där!? Tack!

    http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/02/04/arets-musikvideo-genusvaldet-drar-fram/

    SvaraRadera
  17. Anonym 11:17,

    det skall bli intressant att se hur de vanliga vänsterskäggen som skriver här kommer att försvara Chavez.
    Visst, Reagan och Thatcher är tillsammans med Gösta Boman mina politiska idoler men jag försvarar långt ifrån allt de gjorde.

    SvaraRadera
  18. Scary Devil Monastery05 februari, 2010 12:17

    @Jonas V

    Ja, Bohman var en klarsynt man. Men jag undrar fortfarande vad han skulle sagt om att hans eget parti nu står två streck till vänster om gamla VPK...?

    SvaraRadera
  19. Tråkigt, men helt väntat, om det stämmer. V och MP sitter i Socialdemokraternas regeringsbåt. Alla vet att V och MP kommer att behöva jämka sig med S i en lång rad frågor, och då torde det väl knappast förvåna någon att de ger efter i integritetsfrågorna. Det enda som förvånar är att de gör det så tydligt så tidigt.

    SvaraRadera
  20. Taktiskt är det bättre att lägga sig nu när PP ligger och släpar i övrigtfållan. MP och V räknar med att PP blir kvar där långt in på sommaren.

    SvaraRadera
  21. Vänsterpartiet säger nej till datalagringsdirektivet.
    www.twitter.com/vansterpartiet

    "Man ska inte alltid tro på DN eller medlemmar i (pp). Alice och Ohly har samma linje. Nej! "

    SvaraRadera
  22. "Johan sa...

    Att V säger ja är för mig fullt logiskt.

    Men finns det ngt utrymme att säga nej då det är ett eu-direktiv?
    Visserligen kan man ju göra det, för formens skull, men vi lär bli vitesförelagda om och om igen tills direktivet är genomfört.

    Ett "nej" borde således drivas i eu-parlamentet för att få direktivet upphävt, eller är jag ute och hojar?

    /Johan"

    Läs på för fan.

    Från V:s hemsida...


    Det internet som vi känner idag står inför en rad hot. Både dess infrastruktur och användningsområden riskerar att radikalt förändras om den framtid som EU, den borgerliga regeringen och en rad storföretag föreslår blir verklighet. Ett storebrorssamhälle online håller idag på att ta form där upphovsrättsorganisationer har givits mandat att agera så väl polis som åklagare och utpressare och där staten lyssnar på och läser varenda rad som skrivs på Facebook eller mailas till utlandet. Helt legalt. Vänsterpartiet slåss med näbbar och klor mot denna utveckling.


    Vi vill behålla ett internet som skapas av människor för människor, ett nät utan censur och övervakning. Vi vill säkerställa rättssäkerheten för internetanvändare och motarbetar en nätinfrastruktur som hotar yttrandefriheten och som möjliggör att man säljer tillbaks det nät som redan tillhör användarna i små bitar. Vänsterpartiet kräver att alla förhandlingar som pågår om nätets framtid ska genomsyras av öppenhet och transparens.


    Vi vill ändra upphovsrättslagen så att den vanliga fildelningen blir tillåten. Vi vill också göra kultursatsningar för att se till att fler kan leva på att göra film och musik. Bland annat vill vi se digitala bibliotek för film och musik, med en generös biblioteksersättning efter samma principer som de vanliga biblioteken.

    SvaraRadera
  23. Mp kommer tyvärr krossas som en liten fluglort under den gigantiska sosse-ångvälten. (Och inte minst i en regeringsställning) Bodström viker inte en millimeter från sitt storebrorssamhälle. Karln är närmast manisk!

    SvaraRadera
  24. Scary Devil Monastery08 februari, 2010 14:13

    @Mikael Ekvall

    Det låter ju mycket bra från V. Men det blir som med C. Man beklagar hjärtligt att man ej kan prioritera den frågan eftersom man kohandlat sig till att stötta ett annat parti i just den saken mot att en fråga som prioriteras högre får stöd.

    Både V och MP kommer att lägga sig platt på backen gentemot S när datalagringsdirektivet, FRA och IPRED kommer upp i riksdagen igen.
    Trots allt är Bodström fortfarande en del av S inre kabinett - och då hela S ser IB-tiderna an med sorg och saknad är det inte många i en S-ledd riksdag som lär göra annat än ställa sig upp och skandera DDR's nationalhymn medans de röstar fram en till stympning av grundlagen.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.