Ett av alla ärenden som dök upp på det nya Europaparlamentets bord var inrättandet av ett så kallat IP Observatory. EU-Kommissionen presenterade ett papper som blandade ihop varuförfalskning och fildelning - och som föreslår inrättandet av nämnda obseratorie. Detta har bland andra parlamentets juridiska utskott stött och blött under vintern.
Nu visar det sig att kommissionen redan har inrättat sitt IP Observatory. Och att det redan börjat verka. Vilket får en att undra varför de frågar parlamentet vad det tycker, över huvud taget.
Läs mer hos Christian Engström...
Hax hur ska ni lyckas göra ert jobb om ni är snälla gossar? Kan du inte gå in naken i europaparlamentet som protest, emot övervakning, se till att någon filmar det och få ut det i media. Det behövs public stunts!
SvaraRaderaVisa respektlöshet för detta jävla EU på ett fredligt sätt!
SvaraRaderaJa, det visar bara att ni behövs, även för att förbättra den interna demokratin i EU.
SvaraRaderaFrågan är vad man kan göra åt saken men själv är jag alldeles för dåligt insatt för att kunna ge några bra förslag.
Lugn bara. Hur illa det än må vara så finns det faktiskt en tredje statsmakt som hanterar just den här typen av problem. Media kommer att ställa beslutsfattarna till svars, och folk kommer få upp ögonen.
SvaraRadera=)
SvaraRadera@Anonym 09 februari, 2010 10:09
SvaraRaderaDet är lättare för en (eller grupp) oberoende parlamentariker att i parlamentet protestera.
Men, Piratpartiet är en del av de Gröna, och har inte samma aktionsradie. Piratpartiet röstade för Telekomlagen och Stockholmsprogrammet.
PS. HAX förslag var från början att Piratpartiet skulle vara oberoende i parlamentet. Förståligt: MP språkrör blir på haxiska sötnos.
Minata:
SvaraRaderaNja.
Vi var med och drev fram den kompromiss som gav så stora rättssäkerhetsgarantier som är lagligt möjligt, vad gäller telekompaketet. Och röstade sedan för det vi drev fram i förhandlingarna.
Vad gäller Stockholmsprogrammet *avstod* vi i slutvoteringen, trots att vi fått igfenom en hel del uppskärpningar ur ett medborgarrättsperspektiv. Som en markering att vi ändå inte var helt nöjda.
Fråga:
SvaraRaderaVisst var det så att de svenska miljöpartisterna röstade nej till Stockholmsprogrammet. Vänsterpartiet nej till Telekompaketet.
Skendemokrati...och det hörs i princip inte ett knyst.
SvaraRaderaDet är i det skendemokratiska mycelets dunkla korridorer det verkliga styret lever o frodas.
Problemet är att parlamentet med sina ändlösa utredningar och voteringar tenderar att göra beslutsprocessen tämligen ineffektiv. När det går att visa att en myndighet som "IP Observatory" behövs, varför vänta? Piratkopieringen är redan på väg att skena utom kontroll. Ett annat problem är att parlamentarikerna i större mån riskerar att påverkas utifrån av folk som inte förstår eller är insatta i problematiken. Man kan därför inte lita på att parlamentet i alla lägen handlar objektivt. Jag tycker inte att det är fel att utestänga parlamentet i vissa beslut.
SvaraRaderaHenke tror du på allvar att kommissionen eller ministerrådet har större kompetens inom det här området? Tittar man på hur de handlar så blir svaret ett rungande nej!
SvaraRaderaDet står faktiskt i skrivelsen från kommissionen den 9 september att man är på väg att starta den nya organisationen. Högst upp på sid 6 i den engelska versionen.
SvaraRadera"Titta vad vi är duktiga" tror jag de egentligen ville säga.
LIkväl får man väl arbeta för att parlamentets svar på skrivelsen ska vara så skarpt formulerad som möjligt.
Man måste också fråga sig var kommissionen får pengar till sånt här.