2010-02-25

EU:s säkerhetsbyråkrati rullas ut

DN har en artikel om hur EU:s justitieministrar nu i dagarna börjar arbetet med att rulla ut EU:s nya säkerhets- och övervakningsbyråkrati. Och så skall de även bygga lite högre yttre murar runt Fästning Europa.

Se även denna bloggpost om säkerhetsbyråkratin, från tidigare i veckan.

500 miljoner människor ställs nu under en aldrig tidigare skådad övervakningsapparat. Och den kommer att kontrolleras av samma människor som till exempel sa nej till rättssäkerhet när det förhandlades om telekompaketet, som försökte baxa igenom SWIFT-avtalet - och som far med uppenbar osanning inför Europaparlamentet om ACTA-avtalet.

3 kommentarer:

 1. jippiiee ... NOT!!

  SvaraRadera
 2. Sverige kontrar med ett tungt motdrag. Följ Marit Paulsen´s(FP) kamp i EU

  "Vid omröstningen den 23 februari om EU:s kvalitetspolicy för jordbruksprodukter, ställde sig ett, i princip, enhälligt jordbruksutskott bakom Marits förslag om en europeisk kunskapsbank för gamla recept och historiska tillagningsmetoder.
  - Det finns en risk i vårt moderna, digitaliserade samhälle för att kunskapen försvinner om vår traditionella mat och hur den har tillagats i generationer, menade Marit. Och övriga ledamöter, från alla delar av EU, höll alltså med. Nu väntar parlamentets omröstning under våren."
  Källa:
  Brysselliberalen, nr 7, vecka 8
  Veckobrev från Folkpartiet liberalerna i Europaparlamentet

  Gärna total övervakning, om bara de gamla matrecepten hålls vid liv, trots ett digitaliserat samhälle, eller hur.

  SvaraRadera
 3. Det kommer att gå åt helvetet med EU!

  http://www.youtube.com/watch?v=bM2Ql3wOGcU

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.