2010-03-23

Det blåser på kring Ask

Lisa Magnusson skriver – i rykande vitglödgat vredesmod – om justitieminister Beatrice Ask i dagens Aftonblad.

Även "den ständigt onyttige idioten Thomas Bodström" får en släng av sleven. Denna text måste läsas!

Passa även på att sända gredelina kuvert till Ask. Hans på Motpol har ett förslag och praktisk info.

Uppdatering: Även Mårten Schultz skriver om denna rättspolitiska förtroendekris, på Politikerbloggen.

Uppdatering 2: Till och med kvinnojourernas ordförande kritiserar Asks rättsmedvetande.

Uppdatering 3: Och Fredrik Reinfeldt tycker att avgångskrav nu för tiden förs fram allt för lättvindigt. Lättvindigt? Vi har en justitieminister som inte har kopplat rättsstatens mest grundläggande principer. En justitieminister som vill hänga ut människor som bara är misstänkta för brott – och som vill införa skamstraff. Lättvindigt!?!

34 kommentarer:

 1. ÄR det samma Thomas Bodström som skrev http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fdn.se%2FDNet%2Fjsp%2Fpolopoly.jsp%3Fa%3D768701&ei=4PaoS5myKMrt-Aaz4Mi9AQ&usg=AFQjCNH0lQiK-AsnVcziqFtSZZYgGaQeUg&sig2=v76utQc-cpDBCT6ssQ0pHQ där det hävdas att polisen ska ta över domstolarnas arbetsområde och dömma straff?

  Det är liksom inte riktigt trovärdigt att han vill upprätta någon jävla rättstat, och anklagar någon annan för att inte ta hänsyn till hur en sådan rättstat fungerar, oavsett om han tycker att andra demokratiska rättigheter ska bort.

  Men så mycket lögnare kan väl inte en toppolitiker inom S vara?

  SvaraRadera
 2. hrrm, länken var lättare på det här viset: http://www.dn.se/debatt/lat-polisen-doma-direkt-vid-de-enklare-brotten-1.565298 :P

  SvaraRadera
 3. "... ”Vi kan inte ha en justitieminister som så uppenbart struntar i den mest grundläggande principen för rättssäkerhet: att man är oskyldig tills man är dömd.” Så säger han, Thomas Bodström. Hahaha.

  Vi talar alltså om samme man som tillät maskerade CIA-agenter att på ytterst svaga misstankegrunder slita två egyptier ur sängen mitt i natten och föra dem ut ur Sverige för tortyr – ett rent justitiemord som fick stark kritik av både Amnesty och FN. Vi talar om samme man som är pappa till det datalagringsdirektiv som vill tvinga telefoni- och internetleverantörerna att lagra samtlig trafik så att staten kan övervaka och analysera den.

  Denne man påtalar alltså att vi inte kan ha en justitieminister som ”uppenbart struntar i den mest grundläggande principen för rättssäkerhet: att man är oskyldig tills man är dömd”.

  Och näe, det har han ju helt rätt i. Så vem skall vara justitieminister nu? "

  Lisa Magnusson glömde nämna att Thomas Bodström var den som på sin tid höll Kapten klänning under armarna.

  * För övrigt studsar väl Bodström över till USA framåt hösten med välfylld börs?

  SvaraRadera
 4. Jag undrar, vad skiljer egentligen Beatrice tänkande från det tänkande som råder i hederskulturer?

  Midner

  SvaraRadera
 5. Borgerlig kärnväljare23 mars, 2010 19:19

  Avgå Ask, Avgå Ask, Avgå Ask, Avgå Ask, Avgå Ask, Avgå Ask, Avgå Ask, Avgå Ask, Avgå Ask, Avgå Ask, Avgå Ask, Avgå Ask, Avgå Ask, Avgå Ask, Avgå Ask, Avgå Ask, Avgå Ask, Avgå Ask, Avgå Ask!

  Snaran kring Reinfeldt dras åt, snart tvingas du offra Schlingmann, sen är det din tur.

  Ner med svikarna i Alliansen till varje pris, hellre en häst som statsminister än Reinfeldt.

  SvaraRadera
 6. Ni skäller som bandhundar. Ni borde kanske fostras av "Mannen som talar med hundar"
  Saken blir inte bättre för att man är anonym. Men Beatrice kan kanske få en annan tjänst?
  Rådet blir när det bli fel gör om rätta till. Lagrådet får för många
  nya lagförslag så här på upploppet.
  Risken för upplopp ökar.

  SvaraRadera
 7. Vi talar alltså om samme man som tillät maskerade CIA-agenter att på ytterst svaga misstankegrunder slita två egyptier ur sängen mitt i natten och föra dem ut ur Sverige för tortyr – ett rent justitiemord som fick stark kritik av både Amnesty och FN.  Ja men inte av den svenska högern förrän långt senare när saken kallnat och sannolikheten Bush regeringen skulle sitta kvar var obefintlig och då ENDAST som ett sätt att komma åt sossarna Inte som en markering för rättssäkerhet.

  SvaraRadera
 8. Lisa har ballar av stål.

  SvaraRadera
 9. "Beatrice kan kanske få en annan tjänst?"

  Skulle vara landshövding då...

  SvaraRadera
 10. "Beatrice kan kanske få en annan tjänst?"
  Slicka igen öppnade kuvert på posten då isåfall.

  SvaraRadera
 11. Snart tar nog Reinfeldt till det stora artilleriet och yttrar den fruktade:

  "Alla tjänar på att debatten lägger sig"

  SvaraRadera
 12. Lättvindigt är väl avsaknad utav TV-licens. Att kalla detta lättvindigt är att helt sakna proportioner.

  SvaraRadera
 13. Alla ska med..23 mars, 2010 20:52

  Så så. Alla tjänar på om debatten lägger sig..

  Allvarligt talat; männskan är fullkomligt inkompetent, bottnar inte utan är helt i händerna på lobby- och särintressen.

  SvaraRadera
 14. Micke: Vad svarar du på och vad menar du egentligen med ditt svar?

  Att alliansen är skit vet alla här redan. Att sossarna är skit trodde jag inte ens att du var naiv nog att vara omedveten om.

  SvaraRadera
 15. Rättssäkerhet - kan inte undantas bara för att det sitter en gammal förvirrad sosse-genustant på posten som justitieminister. Märkligt, är feminism viktigare för (s)tats-medierna än rättssäkerhet nu? Vadan denna tystnad?

  SvaraRadera
 16. Beatrican har nog fått "vårkänslor" - för hon är väl inblandad i den Nya Sex- och LöneSlaveriArbetsLagen, tror jag...

  SvaraRadera
 17. Ssargon sa...
  Micke: Vad svarar du på och vad menar du egentligen med ditt svar?  Vad jag svarar på framgår av citatet.
  Jag menar inget.Jag konstaterar att svensk höger inte hade några större problem med avvisningen och hur den sköttes förrän den hade kallnat utrikespolitiskt och därmed kunde användas inrikespolitiskt.

  Men du kanske tror att svensk höger har högre prioritet på tre egyptiers rättsäkerhet än sossarna?

  SvaraRadera
 18. Det är väl bara en tidsfråga innan Ask föreslår att prostituerade skall kunna åtalas för medhjälp till köp av sexuell tjänst. Jag menar, hur många begår egentligen det här brottet helt utan hjälp från någon annan? När somliga dessutom tjänar pengar på verksamheten, då borde de åka dit ordentligt...

  SvaraRadera
 19. Det som är ännu allvarligare än att vi har en justitieminister som leker med tanken på att avskaffa rättsstatens grundprinciper är att vi uppenbarligen också har en statsminister som antingen inte fattar vad problemet är, eller som fattar vad problemet är men högaktningsfullt skiter i det ...

  SvaraRadera
 20. Micke: Vilka är "svensk höger"?

  Sossarna är ett parti, det vet jag. Vilka är denna grupp du talar om? För det är väl inte så att du fått för dig att alla höger om sossarna har samma ideal och prioriteter?

  SvaraRadera
 21. @Anders Andersson

  Det är en skrämmande tanke med hänsyn till var gränsen går för medhjälp här i landet efter TPB-domen.

  SvaraRadera


 22. För det är väl inte så att du fått för dig att alla höger om sossarna har samma ideal och prioriteter?  Jag har i det här fallet inte fått för mig något utan jag konstaterar att i princip alla höger om sossarna höll käften om utvisningen tills den kallnat och kunde användas inrikespolitiskt utan att man tappade ansiktet gentemot Usa.

  SvaraRadera
 23. Det är väl bara en tidsfråga innan Ask föreslår att prostituerade skall kunna åtalas för medhjälp till köp av sexuell tjänst.


  Ask bör föreslå att prostituerade likställs med alla andra företagare och ges exakt samma rättigheter och skyldigheter.

  Det är det absolut enklaste och rimligaste sättet att lösa problemet.
  På det sättet kan polisen fokusera på dom som utnyttjar människor med olika former av tvång kopplat till prostitution och låta dom som av fritt val väljer att sälja sig själva ägna sig åt det precis som vilket arbete som helst.

  SvaraRadera
 24. Jag kommer i varje fall att skicka en lila påskhälsning till (påsk)kärringen.

  /A

  SvaraRadera
 25. Oj!

  Jag får nog ge en +1 på Mickes senaste.

  ;-)

  SvaraRadera
 26. Glöm inte heller bort Tant Greddelins vapendragare, FP:s Johan Pehrson, som kallade Lagrådets ledamöterna för en samling flummiga drogliberaler då dom hade kraftiga invändningar mot propositionen som han & Ask försöker få igenom som går ut på att barn under 15 ska kunna häktas i upp till sex timmar, kläs av nakna och avkrävas drogtest - allt utan att föräldrar eller socialtjänst behöver meddelas. Jag vet inte vad som är drogflummigt i att ha invändningar mot det - men att en politiker vill ha 12-åringar i den typen av situationer visar på en ännu större brist på omdöme än att kalla lagrådets representanter för en samling hippies...

  SvaraRadera
 27. Han börjar förstå vad det innebär att vara tvättäkta liberal. ;-)

  SvaraRadera
 28. "Beatrice kan kanske få en annan tjänst?"

  Hon ska inte ha nån jävla politiker-gräddfils-tjänst-garanti! Tillbaka till frisersalongen med henne bara där hon hör hemma!

  SvaraRadera
 29. Frågade Tokmoderaten om namn att ersätta Ask med, och han nämnde Maria Abrahamsson. Ett genialt namn, men kan någon ta ministerjobb fast de ännu inte valts in till riksdagen? (En formsak i september.) Tja, Borg...

  Sen finns förmodligen en handfull namn jag inte känner till i den politiska kår moderater som huserar i maktens boningar i Hufvudstaden.

  SvaraRadera
 30. Leif Ekstedt: "Men Beatrice kan kanske få en annan tjänst?".

  Ja, det måste hon kunna.

  Kanske låta härjedalingar få ta lite ansvar för vår demokrati och vårt politiska system som det inte är fel på med s a s ett landshövdingeärende?

  Inget fel med det.

  SvaraRadera
 31. Vad sägs om att ge ask en tjänst på valfritt universitet som har juridiska utbildningar.
  Hon kan sitta där på en stol framför hela klassen och hålla käften medan nån jurudikprofessor pekar på henne och andvänder henne som exempel för klassen när dom talar om saker som inte får förekomma i en rätsstat.

  SvaraRadera
 32. @Johan Tjäder
  "@Anders Andersson

  Det är en skrämmande tanke med hänsyn till var gränsen går för medhjälp här i landet efter TPB-domen."

  Ja, jag skulle inte vilja vara nästa journalist som gör dokumentär om sexköp och därigenom "länkar" till hur man får tag på prostituerade...

  Sitter Ask kvar nästa mandatsperiod skall nog HAX vara glad han sitter i Bryssel när de minns att han faktiskt redogjort för hur man kunde bli kund hos carlung på den tiden...

  SvaraRadera
 33. Gokväll,

  Knappnytt har också debaterat Ask. Se länk: http://knappnytt.nu/ShowEpisode.aspx?id=36

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.