2010-03-31

Måndagens Aschberg om AskDiskussionen om Justitieminister Asks groda kommer drygt tio minuter in i programmet. (Ungefär vid första pricken i timeslidern, som kommer upp om du för musen över klippet.)

4 kommentarer:

 1. Nu håller jag ju förvisso med dig, HAX, angående hela Tant Gredelin-affären, och instämmer följaktligen också i mycket av det som sades i programmet, men jag tycker ändå det var ett ganska trist och tjafsigt inslag, inte minst eftersom det var en alldeles för stor panel av människor som tyckte ungefär samma sak (inklusive Aschberg själv, som ofta verkade mer intresserad av att hamra hem sin egen syn på saken än av att föra en intressant diskussion). Den enda som hade något avvikande uppfattning var Dick Erixon, som hade samma invändningar som alla andra mot sakinnehållet, men tyckte att det blivit lite höna av en fjäder. Det blev varken diskussion eller genomlysning, utan mest en tävlan i att spotta på Ask.

  Jag tyckte det var bra att du försökte lyfta blicken och se uttalandet i ett större sammanhang, men den vinkeln dödades tyvärr ganska raskt.

  Sedan, om vi ska prata intryck: sitt inte och vifta med glasögonen framför TV-kameran!

  SvaraRadera
 2. Stabil insats, speciellt av dig Hax, precis som Dr M säger.

  http://lakonism.blogspot.com/2010/03/totalsagningen-av-beatrice-ask-som.html

  SvaraRadera
 3. Intressant i sammanhanget är att dick Erixon sitter som ordförande i MRR (Medborgarrättsrörelsen) och försvarar Askans uttalande.

  Vad gör det för trovärdigheten i den organisationen.


  Ps. MRR ska inte misstas för DNMR (Den Nya Medborgarrättsrörelsen), jag kan garantera att vi inte varit lika snälla som Hr Erixon.

  SvaraRadera
 4. @Niclas Starow

  MRR har under lång tid kastat in åtskilliga aningen unkna förslag och propositioner. Summarum i de fallen verkar vara att "brottsoffer" på något sätt skall kompenseras och ges upprättelse för sina kränkningar - ofta genom att de fakto man utför litet mer övergripande kränkningar på alla andra. Exempelvis Asks förslag, eller som vissa virrpannor på newsmill hållit högt exempelvis, genom att redan dömda personer skall förses med intensivövervakning (elektronisk fotboja) under ej specificerad tid EFTER avtjänat straff. Lägre beviskrav i fall som från början är svårbevisade, etc.

  Erixon har visserligen rätt i sak att debatt är nyttig, men i detta specifika fall skulle jag hävda att om jag som tjänsteman i företaget jag arbetar för hade kommit med förslag (och försvarat dessa) som inför chefen bevisat att jag saknade grundläggande kompetens inom min arbetsuppgift så hade jag fått sparken dagen därpå.

  I det här fallet är chefen Svea rike, vilket innebär att Ask har skitit i det blå skåpet på ett sätt som inte med bästa välvilja skulle kunna accepteras. Att Erixon missar den saken som medlem i MRR (eller som vanligt allmänutbildad svensk) är aningen otroligt.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.