2010-03-16

Rena snurren

Albin Ring Broman hjälper oss att komma ikapp alla turer om Monica Greens (s) olika uttalanden om incest.

Man blir inte så mycket klokare på vad Green egentligen menar. Men underhållande är det...

7 kommentarer:

 1. ja lite snurrigt blir det personligen tycker jag dock att incest är nått som är allt för moraliserat över och borde hållas borta från lagstiftning efter som det inte rickigt hör hemma bland etisk lagstiftning som svensk lag borde vara, å andra sidan kan det skapa stora problem med inavel och liknande som sin tur kan leda till en etiskt debatt om huruvida det är rätt att syskon skaffar barn men då borde man även debattera utifall det är rätt att kvinnor över 20 får föda barn för forskning visar att kvinnor över 20 har en större risk att föda barn med Downs syndrom.

  SvaraRadera
 2. Men visst är det väl befriande att även en betongpartist klarar av att -- om än för några korta ögonblick -- tänka utanför den sedvanliga, kristna moralmallen?

  Att två 60-åriga syskon (som hon tydligen exemplifierade det med) skall få knulla för fullt, är inte det OK? Varför tusan skall samhället sätta upp sina pekpinnar där?

  Eller har jag missat något här?

  Inavel i all ära, men är det inte ett större problem då, att en massa människor, som inte är mogna att axla föräldraskapet, "ostraffat" kan få sätta barn till världen? En föräldralicens kanske skulle vara något att sträva efter?

  SvaraRadera
 3. Sexlagstiftningen ska inte alls beröra sånt som gäller två eller flera samtyckande individer, oavsett ålder. Får två 6-åriga syskon för sig att pilla på varandras kön i badkaret så är det något föräldrarna får prata med sina barn om och inte farbror blå, och handlar det om vuxna individer så ska andra fullständigt ge fan i vad dom gör i sängkammaren.

  Incestlagstiftningen är out-of-date. Det räcker med övrig lagstifning som behandlar övergrepp av olika slag.

  SvaraRadera
 4. jag kan inte annat än att hålla med, jag tycker detta på tryck av den politiska klassen och PK samhället börjar gå för långt in mot totalitarism. vi lever inte på 1300 talet det är dags för lite ny tänk och forskning inom det.

  SvaraRadera
 5. Det intressanta är varför det här kommer nu och från Monica Green.

  Det ställer ju hennes anklagelser mot Göran Hägglund i något annan dager.

  Och den viktiga frågan är huruvida Monica Green söker folkets förtroende igen.

  SvaraRadera
 6. Scary Devil Monastery18 mars, 2010 14:23

  Undrar i mitt stilla sinne om inte Monica rätt och slätt vill mobba Hägglund litet grann. Han är ju verkligen tacksamt offer för den typen av hantering.

  I övrigt undrar jag som alla andra: "Vad F-n har staten med vuxna människors sexliv att göra om alla parter varit med på det?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.