2010-04-12

ACTA-notiser

Förhandlingarna om det hemlighetsomgärdade och kritiserade ACTA-avtalet fortsätter denna vecka på Nya Zeeland. Eftersom jag har lite kort om tid i dag, så blir det några länkar nu – och mer information inom kort, när vi har mer kött på benen.

I DN har Hasse Rosén en artikel som beskriver processen och var den befinner sig nu. Där finns även en del bakgrundsinformation. Länk»

Och här finns en namninsamling – The Wellington Declaration – för oss som har åsikter inför veckans förhandlingar. På mindre än ett dygn har det, när detta skrivs, kommit in ungefär 5.400 underskrifter. Länk»

För den som vill aktivera sig i ACTA-kampanjen kan denna, nyss uppstartade, wiki kanske vara något. Än så länge är den rätt tom, men det är bara att börja fylla den. Länk»

Nu gäller det att hålla trycket uppe – om vi skall få EU-Kommissionen att respektera parlamentets krav på öppenhet i förhandlingarna.

2 kommentarer:

  1. Kenske rent av köttklister på benen... ;-)

    SvaraRadera
  2. Jag upprepar tidigare ställd fråga: Är det någon som vet hur Sovjet lyckades vinna det kalla kriget och framgångsrikt ta över EU och USA medan alla såg på?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.