2010-04-12

Mer om den brittiska nätcensuren

Det börjar bli rätt uppenbart att The Digital Economy Bill – som antogs i brittiska parlamentet härom dagen – är på kollisionskurs med de beslut som fattades när EU:s telekompaket klubbades.

När det gäller telekompaketet slog man fast att människor inte skall kunna stängas av från nätet med mindre än en föregående rättslig prövning (i domstol eller på ett sätt som lever upp till de krav man kan ställa på en rättssäker domstolsprocess).

I det brittiska lagpaketet verkar det dock som om nätoperatörerna och politiker skall utföra domstolarnas jobb.

Detta får vi gräva djupare i.

Läs mer hos Ring-Broman»

4 kommentarer:

 1. Nu skall också ISP:na hållas till ansvar för vad en kund gör. Frågan är ju då också hur detta håller i förhållande till e-handels direktivet.

  SvaraRadera
 2. "eller på ett sätt som lever upp till de krav man kan ställa på en rättssäker domstolsprocess" har dom lagt till för att få lika rättsäkra dommar som piratebay målet med jävig justis.

  SvaraRadera
 3. off the topic.
  Nu har "nyheten" om att Christian E inte vill låna ut pengar till okända nått ända till Dagens Industri.
  Men, det intressanta är att 80% av läsarkommentarerna avspeglar enorma brister betr vad pp står för. Illvilja och okunskap i förening.
  Det är så jag kan tro att upphovsrättslobbyn skrivit de flesta kommentarer...

  SvaraRadera
 4. Jag tror mer det handlar om att skapa en större klyfta med EU eller försöka tvinga fram ett ställningstagande från EU att det här handlar om valfrihet hos medlemsstaterna. Slå hål på 138:an helt enkelt.

  Internet är snart inte fritt...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.