2010-04-15

Ecocide - ett nytt internationellt brott?

A campaign to declare the mass destruction of ecosystems an international crime against peace - alongside genocide and crimes against humanity - is being launched in the UK. (...)

Supporters of a new ecocide law also believe it could be used to prosecute "climate deniers" who distort science and facts to discourage voters and politicians from taking action to tackle global warming and climate change.
Det vara bara det som fattades....

Läs mer i The Guardian»

21 kommentarer:

  1. Så med andra ord vill man förbjuda obekväma åsikter?

    Då blir man iofs tvungen att dra det genom domstol vilket kan bli en lång process som kan sluta nästan hru som helst.

    SvaraRadera
  2. Jag kan nog tycka att massförstörelse av ekosystem är allvarligt och bör kunna lagföras, även tex på internationellt vatten.

    Men åsiktsbrott, vaffan?

    SvaraRadera
  3. Stater kan väcka talan om statsansvar för miljöskador mot andra stater. Det gäller både aktivt handlande och passivitet gentemot privata aktörer på den senare statens territorium.

    Se t.ex. målet Pulp Mill mellan Uruguay och Argentina som rörde konstuktionen av papparesmassaverk.

    Koldioxidutsläpp är svårare att komma åt på detta sätt då det blir problem att visa kasaulitet mellan en viss verksamhet och en specifik skada i ett annat land.

    SvaraRadera
  4. ja, man öppna dörren för detta redan vid hets emot folkgrupp, steget är inte långt att nu påstå att klimatförnekare är ett hot emot mänskligheten. Det är synd att man håller på så här, för detta gör att ingen tar miljöfrågorna på allvar längre. Jag var super grön förut politiskt, men allt detta påhopp på människor ger en avsmak.

    Den gröna politik som förs nu var inget jag skrev under på.

    Låt oss bygga större och tätare städer med tät kollektivtrafik via el ledningar och odla ekologisk mat på taken. Så minskar vi transporter och skapar lokala ekonomier i storskala. Med massor av solceller och småvindkraftverk ifrån egen el. att man tillvaratar resurser mer effektivt. Det var vad mina gröna tankar sträckte sig, men inte på bekostnad av folks yttrandefrihet. Eller korkade skatter och utsläppsrätter, eller ännu värre eco enenering eller befolkningskontroll, att försöka genomföra sådana djävulska planer i miljöns namn i samband med att inskränka yttrandefriheten är rent ut sagt vidrigt.

    SvaraRadera
  5. Den bästa grundidén för att förbättra miljön tror jag är ekologiska städer. Sen är det ju dock viktigt att inget företag får monopol på verksamheten genom att göra interna avtal med staten, men idén är god.

    The Ecological Cities Project Homepage


    Mot den ekologiskt hållbara staden

    Klimatsmart ny stad byggs i Stockholm

    Elförbrukning borde ske mer via teknik som exempelvis egen el erbjuder ifrån ETC.

    ETC Varuhuset

    Med andra ord låt småskaliga samhällen där folk är självförsörjande till stordel få finnas sida vid sida i storskaliga städer. Det är de bästa av två världar. Det skulle va en toppen stad att leva i.

    Viktigt är att man har ett transparent samhälle och en fri marknad inom denna vision.

    Jag är emot koldioxidskatter, utsläppsrätter, ecoenenering och befolkningskontroll, åsiktspolis, detta är vad som får mig att inte vilja följa dagens miljörörelser, men ekologiska städer om de byggs upp på rätt sätt och vi får ha yttrandefrihet om saken, ja tack.

    SvaraRadera
  6. Jag tycker sådana tomtar gör klimatrörelsen stor skada.

    Klimatfrågan ska klara kritisk granskning. Allt annat är fisigt.

    SvaraRadera
  7. Den humana staden är ett ekologiskt stadsprojekt, låter som en bra grundidé men det är klart, problemet är nog att ett fåtal företag tar över hela marknaden i samarbete med staten och sedan har oligopol verksamhet. Men som sagt ekologiska städer som idé är vettig.

    The 'Humane Metropolis'
    -- Are We Ready?
    April 1, 2007


    Humane Metropolis Regional Workshops

    SvaraRadera
  8. Kan inte de som kommer på sådana här idiotier föregå med gott exempel och minska ner sin egen klimatpåverkan, t.ex. genom att sluta andas?

    /A

    SvaraRadera
  9. vart fan är Storbritannien på väg? alltså det börjar bara bli mer tragiskt för varje dag.

    SvaraRadera
  10. Herrejävlar... ja måste nypa mig i armen, detta är ju helt sjukt.. och oroande!

    Nu går de riktigt fort utför.. allvarligt talat, det är ju helt absurt att "åtala" någon för att ha en annan åsikt.. snacka om att "legalisera" Tankebrott!

    SvaraRadera
  11. Vansinnet hos alarmisterna fortsätter till nya nivåer vilket iofs. är positivt då fler och fler inser att de inte har några argument och än färre bevis för sina påståenden. Suget efter total makt har korrumperat dessa organisationer.

    SvaraRadera
  12. Det måste ju börja gå upp för folk snart att hela klimathysterin egentligen bara är en användbar ursäkt för att införa global socialism. De socialistiska länderna i väst var precis de som brydde sig om minst miljön, ändå är det dit "miljövännerna" vill gå.

    SvaraRadera
  13. Klimatsocialisterna förnekar sig aldrig. Låt dom tala fritt så avslöjar dom sig själva.

    SvaraRadera
  14. Ja tänk vad bra det vore om man automatiskt kunde veta vilka uppgifter som är sanna. Då kunde man ju helt enkelt förbjuda spridning av falska uppgifter. Fast det skulle ju inte ens behövas...

    SvaraRadera
  15. Hets mot ekosystem..låter ju lysande.

    SvaraRadera
  16. Först pratar de om att demokratin är ett hot mot miljön, och nu detta idiotförslag? Har Stalin vaknat ur sin grav?

    Näe, men allvarligt talat, varför tar inte riktiga miljövänner avstånd från dessa idioter? Hela detta CO2 spektaklet har ju fullständigt spårat ut.

    SvaraRadera
  17. Jag känner mig väldigt hotad av den här individen som lyckats få en tidnig att skriva en artikel fylld med luft.

    SvaraRadera
  18. Supporters of a new ecocide law also believe it could be used to prosecute "climate deniers" who distort science and facts to discourage voters and politicians from taking action to tackle global warming and climate change.

    Straffbart är ju lite tveksamt, men just den meningen du valde att bolda 3 ord i handlade ju faktiskt om folk som förvanskat data och inte något annat....

    SvaraRadera
  19. Det rätta ordet bygger upp, det fria ordet river ner!

    SvaraRadera
  20. Supporters of existing laws also believe they could be used to prosecute "climate alarmists" who distort science and facts to convince voters and politicians to take excessive action in the name of "tackling global warming and climate change".

    SvaraRadera
  21. Det som mest påtagligt kommer att förändra vår tillvaro som en konsekvens av politiska beslut relaterade till klimatförändringar är när alla tillslut använder lågenergilampor som ger samma ambiens i hemmen som vi har på jobbet, stormarknaden,tunnelbanan och och i slakthus.

    När det är gjort så kommer scenografin till den "nya ordningen" vara fulländad.

    Tvånget att vara omgiven av dött ljus säger mer än dom flesta fattar.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.