2010-04-07

Helt apropå... Godwin. ;-)

15 kommentarer:

  1. Haha väldigt rolig pik. :)

    SvaraRadera
  2. Då är detta väl så tråkigt, kanske?

    http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/04/svenska-valsystemen-ar-fritt-men-inte.html

    SvaraRadera
  3. SD och FI Hatar Fri Kulturpolitik!07 april, 2010 23:06

    Del 1 av 2

    Sverigedemokraterna och Feministiskt Initiativ vill båda att kulturen i samhället ska kontrolleras och styras av staten. Precis som Kommunistiska och Nazistiska ideologier, så vill SD och FI att staten ska va med och styra kulturen, för att forma människans utveckling åt ett håll som passar in i deras utopiska världsbild. Även topparna i de etablerade partierna stöder detta synsätt, eftersom de alla är rörande överens om att public service och filminstitutet är viktiga institutioner att behålla, för att kunna styra kulturutbudet i vårt land, samtidigt som de vill reglera och minska friheten på Internet.

    Sverigedemokraterna och Feministiskt Initiativ är dock de mest extrema avarter vi har idag inom svensk politik när det gäller att kontrollera kulturen via staten.

    I Sverigedemokraternas Invandringspolitiskt program är en av deras huvudpunkter att stärka den svenska kulturen via staten. Detta innebär att politiker ska avgöra vad som är svensk kultur, de ska vara en smakpolis för vad som ska få förtur inom kulturen via politisk statlig styrning.

    Feministiskt Initiativ tänker i precis samma banor som Sverige demokraterna. I Feministiskt Initiativs politiska program för kulturpolitik står det att Fi ska verka för att alla statliga kulturinstitutioner har en uppdragsbeskrivning som innehåller krav på ett könsmakts-, hbt- och antirasistiskt perspektiv.

    Detta innebär att även Feministiskt initiativ vill att politiker ska kontrollera vad vi ska ha för typ av konst i samhället.

    Så var har Feministiskt Initiativ och Sverigedemokraternas syn på människan och kulturen för ursprung? Låt oss börja med att ta en titt på Feministiskt Initiativ som vi alla vet är starka förespråkare för Genusperspektivet.

    Det finns en väldigt intressant och avslöjande artikel om vad genusperspektivet handlar om i Svenska dagbladet under titeln,
    Hur mycket apa är människan?
    I artikeln Hur mycket apa är människan?, intervjuas professor Yvonne Hirdman som lanserade genusbegreppet i Sverige intervjuas angående människans ursprung.

    (fortsättning följer del 2)

    SvaraRadera
  4. SD och FI Hatar Fri Kulturpolitik!07 april, 2010 23:07

    Del 2 av 2 (fortsättning)

    Yvonne Hirdman förnekar först att människan är en primat vilket är uppseende väckande i sig, men hon påtalar sedan att hon tror att kulturen har en enorm betydelse för människans utveckling och att vi med våra sociala mönster formar i hög grad vår biologi.

    Så enligt Yvonne ska man arbeta för att ändra människans biologi med hjälp av att ändra kulturen. Det kallar jag för ett extremt människofientligt projekt, ett projekt som dessutom saknar vetenskapliga belägg för att det skulle va möjligt. Men vad hon säger är tydligt, vi ska försöka styra människans utveckling åt ett visst håll baserat på att införa en kollektiv världsbild som alla ska acceptera. Det kan knappast finnas fri kultur i en sådant samhälle om hennes teorier ska fungera. Det krävs också en totalitär stat för att kunna förverkliga och upprätthålla den här sortens samhälle eftersom det inte kan fungera om människor emotsätter sig att följa politikers krav på hur man som individ ska förhålla sig till kultur.

    Som jag redan tidigare har varit inne på så är det väldigt lätt att se vad Yvonne Hirdmans tankegångar påminner om när hon talar om att styra människans biologiska utveckling via styrd kultur som bygger på läran om genusperspektiv. Det här är väldigt likt tankegångarna kring rasbiologi, som också bygger på att man ska styra människans biologiska utveckling och ett stort inslag av att försöka göra detta var att styra kulturen.

    Nazisterna var kända för att bara vilja framhäva och stärka Tysk kultur och deras kulturpolitik är ett tydligt historiskt exempel på vad som kan hända när politiker ska agera smakpolis över vad som är kultur. Därför är Sverigedemokraternas politiska mål att framhäva svensk kultur via statlig styrning väldigt närbesläktat med Nazisternas ideologi.

    Den här typen av kulturfientlighet som dagens politiker representerar och som SD och FI är en extrem avart av, är som sagt ett tydligt exempel på att dessa människor inte ens förstår var kultur kommer ifrån. Kultur har alltid skapats av folk, aldrig politiker eller makthavare. Däremot har makthavare och tyranner genom historien varit väldigt benägna att kunna styra kultur, för de vet att fri kultur hotar deras makt.

    Så vad vill vi ha för samhälle? Vill vi leva i ett tyrann samhälle som styr vår kultur eller vill vi leva i ett fritt samhälle där alla får uttrycka sig fritt oavsett vad man har för åsikt.
    I dag finns det bara ett större parti som kämpar för ett fritt kulturliv i Sverige och det är Piratpartiet.

    SvaraRadera
  5. Även om jag ogillar SD och garvar åt filmen så tror jag inte man tjänar på att jämföra dom med nazister... SD är inga nazister, dom är klassiska romantiska nationalister som säger sig representera Svensken när etablissemanget ljuger och sviker. Därför är det inte så smart att kalla SD Nazister, sådana överdrifter bara stärker deras anhängare i övertygelsen om etablissemangets konspiration.

    SvaraRadera
  6. SD och FI Hatar Fri Kulturpolitik!07 april, 2010 23:53

    @Anonym 07 april, 2010 23:46

    Du fattar tydligen inte. Att styra fri kultur är något nazister alltid gjort, de tar sig dock i uttryck i många olika skepnader.

    SvaraRadera
  7. Vill gå in på Google översätt och får följande meddelande. De vill veta vem jag är för att jag ska få använda deras tjänst Google översätt.

    Google
    Tyvärr...
    Vi beklagar...

    ... men det verkar som om din dator eller ditt nätverk skickar frågor automatiskt. Eftersom vi vill skydda våra användare kan vi inte behandla din begäran just nu.
    Om du vill fortsätta söka anger du tecknen som visas nedan:
    Aktivera bilder i din webbläsare.
    Du hittar mer information i Googles hjälpcenter.

    © 2009 Google - Googles startsida

    SvaraRadera
  8. Google är så fulla av skit, jag kan använda FGoogle, men inte Google översätt, jag använder inga jävla automatiska program.

    Anslutningsproblem: Sidan "Vi beklagar" för nätverk
    Skriv ut
    Den CAPTCHA-sida som du hänvisar till visas av Google när vi får oväntade toppar i trafiken till Google.se. En CAPTCHA-bild hjälper oss avgöra om trafiken kommer från ett automatiserat robotprogram eller från enskilda användare. Tänk på att den här sidan visas i ditt nätverk eftersom systemet känner av automatiska frågor som kommer från ditt nätverks IP-adress.

    Det strider mot våra användarvillkor att skicka automatiska frågor av något slag till Googles system. Om du vill ha mer information om Googles användarvillkor för din personliga användning går du in på http://www.google.com/terms_of_service.html. Observera att "skicka automatiska frågor" bland annat innefattar:

    * att använda programvara av något slag som skickar frågor till Google för att avgöra hur en webbplats eller webbsida rangordnas av Google för olika frågor
    * att utföra "meta-sökningar" på Google
    * att göra sökningar på Google "offline".

    Det är troligt att en användare i ditt nätverk bryter mot våra användarvillkor genom att använda något av ovanstående program. När du har tagit reda på vem användaren är och han eller hon har tagit bort det aktuella programmet tillåts din IP-adress automatiskt igen.

    Vi ber om ursäkt för eventuella besvär som detta kan ha orsakat dig och vi hoppas att du snart kan söka på Google.se igen.

    SvaraRadera
  9. "Att styra fri kultur är något nazister alltid gjort"

    Det roliga (?) med detta (ovanstående citat och hela sketchen) är att folk alltid röstat på vad de vill, oavsett utomstående krav på förklaringar (givet valhemlighet, förstås).

    Som om dessa krav skulle kunna ogiltigförklara själva rösterna.

    SvaraRadera
  10. SD och FI Hatar Fri Kulturpolitik!08 april, 2010 01:18

    @JohanIII

    Du är uppenbarligen förståndshandikappad. Bara för att folk frivilligt röstar på att folk ska få styra över andra så betyder inte det att det är okej.

    I USA har man en republik, vilket innebär att man inte får kränka människor via demokratiska majoritets beslut. Tyvärr skiter nu USA fullkomligt i sina egna regler men det är för att makten inte blivit tillräckligt utmanad. Men det kommer.

    Sketchen är satir och samhällskritik över hur folk röstade trots att det var uppenbart att nazisterna betydde trubbel och hat. Och du har för övrigt helt fel att folk röstar utan utomstående förklaringar, nazisterna stöttades av många rika företagare när de kom till makten, utan dem hade ingen brytt sig om dem.

    SvaraRadera
  11. En sak är att folk tycker vad de tycker.
    Det kommenterade jag - att de tammefan tycker vad de tycker oavsett debatt(-klimat) / moral high ground osv.

    Att hävda sin åsikt kan inte annat vara än fruktansvärt rätt.

    Menvisst. Kan bli fruktansvärt fel.

    Därför är jag tämligen konservativ - i konstitutionell bemärkelse - och håller med om att Sverige behöver en bättre monarki, med *mycket* mer självständiga hertigdömen.

    Egentligen skulle jag gärna se Sverige uppdelat i fler separata kungadömen.

    Just för att undvika demokratur.

    SvaraRadera
  12. SD och FI-hataren: Alla nazister gillar X - alltså är alla som gillar X nazister?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Reductio_ad_Hitlerum

    SvaraRadera
  13. SD och FT Hatar Fri Kulturpolitik!10 april, 2010 08:16

    @Stefan

    Ja du Stefan, jag har fakta att gå på att jag har rätt till skillnad ifrån dig. SD och FI vill styra kulturen via staten värre en några andra partier. Nazister och Kommunister gjorde likadant. Rätt lätt att gissa vad du kommer ifrån Stefan.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.