2010-04-06

Nätdebatt

Jag har en SMS-duell mot Sverigedemokraterna på Maktkamp24 från kl 10.

Man kan tydligen Twittra in frågor också. Hashtagg: #smsduellen

10:15: Redaktionen har tekniska problem, meddelas det. Men det skall nog snart vara ordnat.

10:46: Tekniskt haveri någonstans. Duellen skjuts upp.

11:06: Duellen fortsätter i morgon, onsdag, kl 12:30. Om tekniken mår bättre då.

7 kommentarer:

  1. Jag fattar inte att alla alltid skall göra allt i svajig direktsändning...

    Hade det möjligen inte varit enklare att låta oss sms-duellera under en dag - och nästa dag lägga upp sms:en med sisådär 10 minuters mellanrum?

    Ja, ja. Vi återkommer med en ny tid.

    SvaraRadera
  2. När duellen fortsätter, försök ta kontrollen över debatten. Nationalism och invandringskontroll är ju knappast våra områden.

    SvaraRadera
  3. Varför skall Piratpartiet, ett enfrågesparti, ha debatt mot Sverigedemokraterna? Har inte läst någonstans vad SD tycker om patent och upphovsrätt. Är det ett försök att förlöjliga PP på något sätt?

    SvaraRadera
  4. Redaktionens uppläggär att vi slåss om de unga männens röster. Lite corny, jag vet. Men det är ett tillfälle att synas och att föra ut våra åsikter om saker inom vår plattform.

    SvaraRadera
  5. Det här med nationalstat osv är väl inget som PP har med i sitt partiprogram. Att diskutera detta blir väl lite "utanför" och man därmed glider in på liberalism i allmänhet. PP skall nog kanske undvika att debattera/konfrontera sådant som inte är upptaget i partiprogrammet. Annars kan det kanske vilseleda de som läser debatten och ge intrycket att PP även går på val kring dessa frågor.

    SvaraRadera
  6. MSM klarar inte av vettiga debatter, utan föredrar gladiatorspel och lynchmobbar. Så även denna gång.

    Sverigedemokratern verkar inte fattat vad Lissabon egentligen innebär. EU kan lätt ta över beslutanderätten för dagis från nationalstaterna.

    Sedan borde HAX fråga sverigedemokraten om Schweiz - massor av kantoner och fyra officiella språkgrupper. Eller USA, med federalism och 50 delstater. Ändå är det i dessa två väldigt splittrade länder som det demokratiska/politiska engagemanget är störst, med medborgarinitativ, folkomröstningar och aktiva medborgare, inte i "ett folk, ett land, en som bestämmer"-länderna.

    SvaraRadera
  7. Nationalstaten kan nog vara relevant ur ett piratperspektiv. Vi vill inte ha geografisk och kulturell inlåsning. Hela storheten med internet och informationssamhället är ögonblickliga kontakter oavsett om det är med grannen eller med människor på andra sidan jorden.

    För övrigt kom ämnet upp som ett direkt svar på en fråga från moderatorn.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.