2010-04-07

Rösta efter duellen!

SMS-duellen mellan mig och Erik Almqvist (sd) är nu över.

Nu kan man gå in och rösta om vem man tycker vann. (Och läsa duellen, om man missat den.)

13 kommentarer:

  1. "Och vilket block tänker ni stödja?"

    Ahh, där blev jag bara tvungen att brista ut i skratt. =)

    SvaraRadera
  2. Sverigedemokraten vann omröstningen. Med råge. De är bra på att mobilisera...

    SvaraRadera
  3. nassar.... jo, jo.

    Kristian Engström var också bra i dag i Studio ett, där han försvarade yttrandefriheten. All heder åt det!

    SvaraRadera
  4. Arrrghhh...hur fan kan du förlora en debatt mot SD.

    SvaraRadera
  5. Vem sa att han förlorade debatten ^^ Bara för att fler SD sympatisörer var där :P En Piratpartist hade av principskäl röstat på PP och en Sverigedemokrat hade av principskäl röstat på Sverigedemokraterna.. Så är det bara :P

    Själv röstade jag inte då jag inte fann en debatt mellan en EU-Parlamentarikers Assistent från PP och en ledare för SD vara på samma nivå! Läste snabbt igenom några, och ni snackade juh inte ens om samma sak :P Du snackade EU politik och han Svensk politik.. Ingen vann, ingen förlora, men det fanns fler sympatisörer för SD än PP närvarande .. Shit Happens ^^

    SvaraRadera
  6. HAX förlorade inte debatten. Han förlorade omröstningen. Sverigedemokrater är helt enkelt bättre på att mobilisera än piratpartister och liberaler.

    SvaraRadera
  7. SD har ju tidigare visat att de gärna fuskar när det kommer till online-undersökningar. Henrik ledde med 64% tills en kvart innan det slutgiltiga resultatet publicerades. Så kan det gå.

    http://www.dagensmedia.se/nyheter/pr/article122024.ece

    SvaraRadera
  8. http://ungsvensk.se/showthread.php?t=8169

    SvaraRadera
  9. SD är inte bara bra på att mobilisera. Man behöver inte gilla SDs åsikter för att inse att Erik var faktiskt mycket mer stringent i sin argumentation - bättre helt enkelt. Samma känsla får jag efter att ha lyssnat på debatten i Studio Ett mellan Christian och Cecilia. Det är lite oroande att PP blir tilltufsade i debatt efter debatt. Och jag funderar på om det inte kan ha en del att göra med att PP, som många gillar att uttrycka det; "äger bloggosfären" och där står i stort sett oemotsagda. Förutom några som säger emot, men man då snabbt och obrytt avfärdar som troll. Och ignorerar.

    Denna dominans, där de flesta bloggare är ganska insatta, verkar också medföra att många pirater tar för givet att alla ska förstå grunderna i att censur eller övervakning är fel, och missar viktiga bitar i sin argumentation när det blir skarpt läge. För alla förstår inte (eller ens håller med, fast dom förstår), därför måste PP alltid vara extra noga med att förklara det. Varje gång man får chansen.

    Detta medan SD, av förklarliga skäl, länge har argumenterat i motvind. Ständigt emotsagda från höger som vänster, uppifrån och nerifrån. Dom har fått en massa träning helt enkelt, vilket slipar såväl argumenten som argumentatören(?;). Och det har uppenbarligen gett resultat.

    Detsamma gäller naturligtvis blockpolitikerna, proffspolitikerna, som tar varje chans att blåsa upp minsta lilla meningsmotstånd eller snedsteg till en lika knivskarp, som avgrundsdjup debatt - då deras politik numer inte skiljer sig särskilt mycket åt i grunden.

    Detta bekymrar mig. Speciellt då träning tar tid. Tid som det börjar bli kort om...
    Vad tror ni andra?

    SvaraRadera
  10. min dator uppdaterade dåligt. men det jag såg så 1-0 till PP

    SvaraRadera
  11. Ja, är det något som är oroligt så är det just oerfarenheten och kompetensen med media och politiker. Christian Engström har jag högst förtroende för och jag kan se honom som minister men resten av piratpartisterna skulle jag inte vilja se som statsminister. Tror ledningen behöver ordentligt med mediaträning.

    SvaraRadera
  12. Om man tappar 14 procent på en kvart i en sån här omröstning så beror det på att den vinnande parten stulit segern genom att fuska.

    Det är helt uppenbart.

    SvaraRadera
  13. Bra debatt! jag har länge funderat på om jag ska rösta på Piratpartiet eller Sverigedemokraterna. I Eu-valet blev det PP, men nu får det bli SD efter den här debatten. Erik Almqvist är riktigt grym!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.