2010-04-23

Samtidigt, i Uganda...

I Uganda kan man redan få livstids fängelse för homosexualitet. Nu skärps lagen, så att bögar riskerar dödsstraff. Även familj och vänner kan komma att fängslas.

Detta är naturligtvis oacceptabelt. Uganda är en småskuren skurkstat som saknar all slags insikt om människorätt. Hela historien beskriver på ett förfärande sätt risken med att införa morallagar.

Just nu tycks en våg av homofobi svepa över den afrikanska kontinenten. Så tragiskt. Så onödigt.

Läs mer»

7 kommentarer:

  1. Det hela har dessutom drivits igenom med finansiellt stöd av evangelister från USA som insett att det är billigare att köpa stöd för sin intolerans i fattiga afrikanska länder än i USA.

    SvaraRadera
  2. Thomas>> Källa? Inte för jag misstror dig, men det skulle vara intressant att se en "objektiv" redogörelse (då mitt intryck är att det mesta i den frågan är väldigt polariserat).

    SvaraRadera
  3. Kommer inte ihåg var jag först läste om det hela, men här var en länk jag hittade:
    http://www.npr.org/templates/transcript/transcript.php?storyId=120746516

    SvaraRadera
  4. Dags att börja använda bidragspolitiken isf mot de länder som genomför sådana lagar.

    SvaraRadera
  5. förvånar mig inte om det skulle sponsras av religiösa fåntrattar.

    SvaraRadera
  6. Genomförs sådana lager i verkligeheten? För i så fall tycker jag på fullaste allvar att NATO bör planera och leda ett anfall mot Uganda där statsmakten störtas och avväpnas. Sedan kan världssamfundet etablera en ny stat under namnet Uganda där, som respekterar allas rätt till att få existera.

    Jag tänker aldrig någonsin tillåta en ny regelrätt förintelse. Det är min förbannade skyldighet som tänkande individ.

    SvaraRadera
  7. Beror nog en del på efterbliven AIDS-info + styrande tycker ofta det är bra med 'hot', särskilt från minoriteter. Nåt att samlas emot.

    Att en albino i Tanzania skulle få en högre maktposition känns låångt bort, t ex.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.