2010-05-08

Business as usual

Den borgerliga alliansen har presenterat sin valplattform. Och det verkar som om medborgarnas rätt till privatliv är något man inte tänker bry sig om nästa mandatperiod heller.

Det känns nästan som en markering. Men det kommer att straffa sig.

8 kommentarer:

 1. Dom ska ta ansvar.
  Bra då kanske dom plockar hem dom 130 miljarder som saknas i skattekistan som en konskevens av fusk och uppmanar folk till angiveri på samma sätt som dom gjorde när det gällde socialförsäkringarna.

  SvaraRadera
 2. Det är lätt att bli fackidiot när man kajkar runt i sin egen lilla badbalja.
  Som jag ser det har svensken att välja mellan en återgång till GP's högskatte- och bidragssamhälle från 2006 eller låta Alliansen fortsätta tillnyktringsarbetet och låta svensken råda mer över sin egen vardag. Det blev särskilt tydligt efter sjösättningen av vänsterns skuggbudget för några dagar sedan.

  Du & PP har snöat in på nischade frågor (viktiga i sig) som inte smäller så högt i nuläget. Vill man på allvar förändra vad gäller stopp av datalagringsdirektiv och andra dumheter gör man nog bättre och snabbare resultat genom att påverka redan etablerade partier.

  Enligt mitt förmenande är ett PP-inträde i riksdagen detsamma som en stärkt vänster (fuldelningsfrågan mm) och det är väl inte vad det här landet behöver?

  Johan

  SvaraRadera
 3. @Johan
  "Enligt mitt förmenande är ett PP-inträde i riksdagen detsamma som en stärkt vänster (fuldelningsfrågan mm) och det är väl inte vad det här landet behöver?
  "

  och att riksdagsledamoten Rick Falkvinge(PP) röstar JA för ett återinförande av förmögenhetsskatten.

  SvaraRadera
 4. PP må ha sin plats ute i EU-parlamentet men här hemma stämmer det precis som du säger, Johan.

  De är alldles för nischade med sina esoteriska frågor om fildelning och integritet för astt vanligt folk (den stora massan) skall kunna relatera till dem.

  Herregud, vi lever i twitter- och facebookgenerationens tidevarv.

  Ungarna kan ju inte ens stava till ordet integritet eller privatliv längre, istället uppstår något fåraktigt i deras blick och uppsyn och de börjar staka sig när ämnet kommer på tal.

  Ämnet är viktigt, visst, men PP styr en liten båt med redan frälsta. En röst på dem i årets val är en röst på Melonvänstern.

  e/LD

  SvaraRadera
 5. PP må vara nischade men det är trotts allt hela iden med ett missnöjesparti. När de etablerade partierna väljer att ignorera en för många viktig fråga då får vi partier som Ny Demokrati, PP och SD.

  För övrigt, även om en röst på PP är en röst på 'melonvänstern' så är det bra. Det skall straffa sig att kasta alla principer överbord. Reinfeldt, Ask, Borg, Schlingmann, et alii, måste helt enkelt bort från makten. Och det säger jag som en f.d. moderat kärnväljare.

  /Rickard

  SvaraRadera
 6. @Johan

  Reinfeldt har ett flertal gånger visat vad som anses av de som försöker förändra partiet inifrån. Det finns en anledning till att de som vågat yttra kritik mot FRA och IPRED av nuvarande styre anses som enbart skådebröd utan gehör.

  En röst på Alliansen medför en röst till på stasi. Hade inte bodström suttit i andra lägret hade det varit klart att föredra.

  Nu sitter både Alliansen och Rött och sjunger internationalen på stalinorgel i kör och då finns bara PP kvar.

  SvaraRadera
 7. @Johan

  "Enligt mitt förmenande är ett PP-inträde i riksdagen detsamma som en stärkt vänster (fuldelningsfrågan mm) och det är väl inte vad det här landet behöver?"

  Det här landet behöver bli kvitt Reinfeldt och Bodström. Själv tar jag gladeligen en fyra år under Ohly, Hitler, eller Fan själv, bara det garanterar att nuvarande troika flyger UT.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.