2010-05-20

Klimat: Ovanligt nyktert

"Ett nytt forskarmanifest kräver en nystart i klimatfrågan. Det vill att politiken ska sluta fokusera på utsläpp och skuld och i stället rikta in sig på att anpassa samhället till klimatförändringar, oavsett vad de beror på..."

Läs mer i DN

12 kommentarer:

 1. Ja, det är bättre att undersöka vad vi kan göra för att hjälpa oss själva än att söka efter orsaker och sen peka finger, som man gjort hittills från IPCCs sida.

  Vad som händer, vad som än har skett så är det inget vi kan göra nåt åt. Vi kan bara skydda oss mot vad som än kommer. För övrigt tror jag mer på en kommande istid än en översvämning.

  SvaraRadera
 2. Vet inte det, de vill ha global co2 skatt, så mycket för att inte hålla på om utsläpp och vems fel verkar det inte vara. :-/

  SvaraRadera
 3. Jag skrev "ovanligt nyktert". Inte "nyktert".

  SvaraRadera
 4. Är det de här som kallas hmm reträtt? de kryper ut bakvägen och försöker "tona ner".. karisman lite.

  SvaraRadera
 5. Var det inte han som representerade DN i "Det stora klimatgrälet" på Engelbergs bruk? Diskussion bland annat här (och pekare till lite guldkorn) The Climate Scam: Axess till det stora klimatgrälet

  Särskilt på Kjell Aleklett, som gjort klimatprognoser för OECD, är högintressant, och borde få klimatalarmisterna att leta efter utgången.

  SvaraRadera
 6. Ja vad bra vi fortsätter exportera problem till andra men ska inte behöva ta ansvar för det, eftersom vi kan utveckla teknik så att vi klarar oss...

  Är det verkligen en liberal grundprincip att man ska få förstöra för andra utan att straffas eller ta ansvar?

  Angående Himalayafallet så kanske folk borde läsa den relevanta delen av forskningen - som består av ca 85 nyktra sidor - i stället för EN mening i ett avsnitt som egentligen inte behandlar den frågan.

  SvaraRadera
 7. Så kontentan är att problemet är för svårt att hantera politiskt och därför skall vi blunda och hoppas på det bästa, dvs att förändringarna blir så små att vi kan anpassa oss utan överväldigande kostnader. Låter lite som hur Grekland hanterade sin stadsskuld.

  SvaraRadera
 8. Inte sjutton kan man väl kräva att klimatalarmister begriper vad frågan rör sig om...

  Kjell Aleklett 40 sekunder in i hans föredrag: "... att det som är grunden för allt det vi diskuterar är helt fel."

  SvaraRadera
 9. Det är hur som helst inget problem som mina skattepengar skall försörja och underhålla.

  Sen får alla indignerade och engagerade blåsa upp det här hur stort dom vill...men ta ur era egna plänböcker, mina pengar ger ni f-n i.

  Det är bara bra om folk med för mycket fritid sysselsätter sig med saker under tiden som kompetenta människor förvaltar sina arbetsgivares förtroenden att skapa mervärde, resurser och välstånd på annat håll.

  Som sagt, ge f-n i mina pengar, så låter jag er gärna hållas bäst ni vill och tills ni verkligen bevisat nåt.

  SvaraRadera
 10. LD, om du ger f-n i att släppa ur koldioxid i vår gemensamma atmosfär ger jag f-n i dina pengar, OK?

  SvaraRadera
 11. Skönt att det finns personer som LD som står för hur de egentligen resonerar. Hyckleri är bara tragiskt.

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.