2010-06-29

Malmström säger nej till WD29. Men resten..?


EU-kommissionär Cecilia Malmström säger nej till en utökad datalagring som även omfattar våra slagningar på Google och andra sökmotorer. Därmed stänger hon alltså dörren för Europaparlamentets eländiga written declaration no 29, som krävde just det.

Det är ju glädjande. Och det får nog ses som en framgång för allt buller och alla protester som vi nu ser mot datalagringsdirektivet som sådant. Malmström försöker helt enkelt rädda vad som räddas kan, nu när detta direktiv skall utvärderas.

Och trycket måste fortsätta vara högt när det gäller datalagringsdirektivet. Det är den bästa chans vi har att Sverige kan slippa införa teledatalagringen.

4 kommentarer:

 1. Från SvD :
  "– Regelverket är sådant att om parlamentet samlar ett visst antal underskrifter så måste kommissionen förhålla sig till det. Jag måste därför svara på kravet, men det känns inte aktuellt att införa en sådan utvidgning av direktivet.

  Varför inte?

  – Det känns inte proportionerligt, säger Cecilia Malmström. "

  PROPORTIONERLIGT ?!?!?
  Så att övervaka ALLA för att mindre än 2% av befolkningen kan tänkas vara brottslingar är proportionerligt ?

  Dags att införa tvångsbesiktning av den mentala hälsan för politiker känns det som.

  SvaraRadera
 2. @Anonym

  Den tvångsbesiktningen skulle vara en bot värre än sjukan, känns det som. En förlust av 75% av riksdag och regering kanske vore önskvärd, men helst under sådana former att en formell handover sker - inte i att de samtliga omyndigförklaras och spärras in över natt...

  SvaraRadera
 3. Menar du att kommissionen räddar oss från dumheter som parlamentet hittat på? Det känns som upp-och-nervända världen. Burkar det inte vara tvärt om?

  SvaraRadera
 4. Malmström kan alltså träffa öppet mål emellanåt. Det känns ju betryggande.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.