2010-06-28

Nya vänsterpartiet

"Frågan är om Ohlys parti någon gång sedan Molotov-Ribbentrop traktatens offentliggörande 1939 gjort en så fullständig och snabb omsvängning i utrikespolitiken som idag i EU-politiken."
Carl B Hamilton (fp) kommenterar att de rödgrönas EU-plattform innebär att vänsterpartiet i praktiken ger upp sitt EU-motstånd.

7 kommentarer:

 1. Hamilton pissar Ohly i örat för att vänsterepartiet närmar sig den önskan folkpartiet sedan länge hyst om om att vi helt ska avsäga oss vår självständighet till förmån för staten Europa
  Han kryddar med Hitler och Stalin.

  Jag mår rätt illa nu....jag pallar inte vilka blandningar som helst....

  SvaraRadera
 2. Socialister har i alla tider velat se Europa enat under en regim. - Ett rike, ett folk osv.
  Det konstiga är bara att vänsterpartiet först nu visar vad de egentligen tycker...

  Olaf

  SvaraRadera
 3. Kanske vore den bästa lösningen att ta bort politiska partier och endast ha personval. Man röstar bara på politiker och partier får inte förekomma. På så sätt blir politiker självständiga individer som slåss för sin egen politiska överlevnad utan att va beroende av ett partis åsikter. Samt att väljarna måste sätta sig in i vad en politiker står för som de röstar på. Låt säga att man får rösta på cirka 30 olika namn. Låt väljarna själva få snickra ihop sina valsedlar och numrera dem efter eget tycke. Man fyller exempelvis i sin röstsedel via datorn och skriver sedan ut röstsedeln.

  Personer som inte orkar snickra ihop egna valsedlar eller sätta sig in i politiken undviker att rösta, på så sätt slipper vi blinda partiröstare som bara röstar av gammal vana.

  SvaraRadera
 4. Fredrik:
  Det räcker inte, så är det på Kuba och så var det i Sovjet.

  SvaraRadera
 5. Dagens garv, men frågan är om inte Carl B Hamilton förlorar den debatten pga Godwins lag.

  SvaraRadera
 6. @profanum_vulgus

  Får man rösta på vem man vill, har man åsikts och yttrandefriheten kvar så kan man inte jämföra det med sovjet. Än så länge har vi mer demokrati än i sovjet.

  SvaraRadera
 7. ... men det är klart man kan säkert utnyttja alla system. Man kan låta partier få finnas som lobbyistgrupper, men på valsedlarna kan man snickra ihop en blandad valsedel hur man vill med cirka 30 namn ifrån höger till vänster och independent.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.