2010-06-11

Svin!

Talibanerna förnekar sig aldrig. Fy fan!

23 kommentarer:

  1. PP är ju beredda att stödja vem som helst som länge man får fortsätta att ladda ned illegalt så varför klaga på detta illdåd? V och stora delar av övriga vänsterkartellen vill ju omedelbart dra tillbaka styrkorna från Afghanistan samt kräver att USA ska dra sig tillbaka från alla sina baser. PP är således beredda att låta talibanerna återigen härja fritt i hela regionen så sluta gnäll...

    SvaraRadera
  2. Var är alla massdemonstrationer mot detta barbari? Blir det något på Sergels Torg?
    Eh, har jag missat något?

    SvaraRadera
  3. Svenska staten har ingen koll på om det kommer talibankrigare skyldiga till liknande vidriga brott till Sverige. Ingen vet heller hur många av dessa som fått svenskt medborgarskap. Just nu är inställningen hos Migrationsverket att alla som säger att de kommer från Afghanistan och påstår sig vara under 18 ska ha uppehållstillstånd och svenskt pass om några år.

    SvaraRadera
  4. Ja det är vidrigt, hoppas bara inte borgarna fortsätter ha makten här i landet för då är vi snart där.

    SvaraRadera
  5. Det finns inga brott tillräckligt vidriga för att en Sveridemokrat inte ska använda dom som argument mot att Sverige tar emot flyktingar från krig.

    SvaraRadera
  6. Anonym: Du kanske inte läst vad detta är för blogg?

    "Libertariansk debattör och bloggare. Jobbar åt Piratpartiet i EP i Bryssel. Alla åsikter som uttrycks på denna blogg är dock mina helt privata."

    SvaraRadera
  7. Fullkomligt vidrigt. Måtte de inavlas till utplåningens gräns dessa talibaner.

    Micke&PV - fokus, fokus, inga stickspår tack, och försök släppa relingen och skaka av er borgar- och fascistnojjan nu.

    SvaraRadera
  8. Just det...
    Var är vänsterns högljudda protester om detta tilltag mot ett barn? Skillnaden är väl att Tallibanerna inte är USA-vänliga. Då får dom vänsterns tysta medgivande över att det är okej att göra så. Men det är vi väl vana genom historien. TT har ju för vana att benämna maktövertagande med olika namn, beroende på vilken politisk färg upprörsmakarna har. Är det ett gäng på högerkanten, så benämnes detta med "statskupp. Är det ett gäng på vänsterkanten, så heter det "revolution".

    SvaraRadera
  9. US Army - We Tolerate The Cultivation Of Opium Poppies


    Armen bevakar opiumfältet i Afghanistan ändå lyckas det smugglas till USA och väst. Cia är kända för att smuggla droger.

    Former LA Police Officer Mike Ruppert Confronts CIA Director John Deutch on Drug Trafficking

    SvaraRadera
  10. Per Almkvist undrar var vänsterns protester är, själv undrar jag var högerns protester är när USA regelbundet bombar ihjäl småbarn med sina missiler. Visst, det är av "misstag" men barnen är inte mindre döda för det.

    Rent allmänt är argument av typen "varför protesterar inte X mot Y" idiotiska. Den som tiger samtycker vanligen inte. Den jude som inte säger något om Israels behandling av palestinier har t ex inte någon kollektiv skuld för denna.

    Om Per hittar någon som uttryckligen stödjer talibanerna kan det vara värt att konfrontera honom med en sådan här sak, men var hittar man någon som stödjer talibanerna? (I alla fall ideologiskt, ekonomiskt får de ju en hel del stöd från USA och andra som har trupper där nere. För att få fram transporter får man helt enkelt vara beredd på att muta talibanerna eller närstående grupper, skulle inte förvåna mig om svenskarna gör det också)

    SvaraRadera
  11. Var det rättning mittåt där, Palm, eller?

    Vad tycker du om Tallisarna då?

    Reaktionen på Almqvist och den därpå följande relativisringen gick på ren reflex, va, gissar jag?

    Som sagt, fokus, inga stickspår. Uttryck din avsky för våldet nu, Palm.

    SvaraRadera
  12. LD, Talibanerna är naturligtvis en grupp reaktionära mördare. Tyvärr är läget sådant att alternativet, diverse krigsherrar, är ännu värre. Talibanerna dödar folk som inte följer deras medeltida regler, krigsherrarna dödar folk när de känner för det. Centralregeringen å sin sida är korrumperad och i stort sett maktlös.

    SvaraRadera
  13. Per Almkvist:
    Vadå Talibanerna är inte USA-vänliga? Om det inte var för USA så skulle det inte finnas några talibaner.

    USA försåg talibanerna med vapen, diplomatisk hjälp och pengar under hela inbördeskriget 1989-2001. Utan det hade de totalförlorat mot Islamistiska fronten (omdöpt av USA 2001 till Norra alliansen) och upphört att existera.

    Tror du att vänstern drabbas av samma kollektiva och plötsliga minnesförlust som högern så fort USA angriper en gammal vän eller blir vän med en gammal fiende??

    SvaraRadera
  14. USA ställde till mycket av den nuvarande situationen i sin iver att få ut ryssen ur Afghanistan. De hällde i princip pengar över alla som ville skjuta ryssar, tyvärr hällde de pengar oxå på en snubbe vid namn Gulbaddin Hekmatyar, en svårt USA-hatande typ...resten är liksom historia.

    Men till detta skall läggas USA:s känsla för att ställa i ordning skiten de skapat, tillsammans med en allians av friviligt deltagande västliga stater.

    SvaraRadera
  15. Jag tycker snart är påkallat att vissa här uppvisar lite känsla och mogen insikt för hur snårig och över tiden skiftande utrikespolitik kan vara på toppen av berget, istället för att slänga senjuvenila usa-hatande stereotyper omkring sig. Sånt passar bättre på Lunarstorm eller passagen, eller liknande.

    SvaraRadera
  16. LD, du är medveten om att Bush var mycket tydlig i att han inte hade några planer på något nationsbyggande när han lät invadera Afghanistan? Han ville döda Al Qaida och sen dra vidare till Irak, och därav dagens tragiska situation i Afghanistan. Några planer på att ställa i ordning skiten fanns inte, i alla fall inte i USA.

    SvaraRadera
  17. Bush ville inte ta Bin Laden, han ville starta krig och utvidga imperiet.

    Senate report: U.S. decided to let bin Laden slip through their fingers

    SvaraRadera
  18. @Palm: Är du säker på att han var mycket tydlig? Är du säker på att han inte bara var tydlig?

    Samtidigt när jag hör dig och dina åsiktskamrater, Palm, så förstår jag att det blir lättare för er och för vissa andra grupperingar att hata om ni lyckas göra om GWB och hans "kamrathökar" till en krigsälskande och krigsälskande stereotyp som bara söker minsta anledning att få släppa bomber på andra länder och deras folk.

    Sanningen har aldrig blåst upp några opinioner och skapat revolutionär stämning bland de progressiva.

    Sanningsdegen måste först passera det progressiva opinionsbageriet innan den är färdig att konsumeras av folket.

    SvaraRadera
  19. ..."krigshetsande" skall det andra ordet vara. Suck!

    SvaraRadera
  20. LD, du inser att dina två senaste inlägg helt saknar fakta relevanta för sakfrågan Afghanistan? Det är så vanligt med högerfolket här på forumet, när argumenten tryter börjar de gnälla om någon vänster eller som här "progressiva"

    SvaraRadera
  21. Det är så vanligt med högerfolket här på forumet, när argumenten tryter börjar de gnälla om någon vänster eller som här "progressiva"
    ------------------------------
    Mest intressant är att ordet progressiv tycks ha en negativ laddning för LD oavsett vad man kopplar ordet till.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.