2010-06-22

Samtidigt, i den så kallade verkligheten...


Den här hade jag missat: Ola Wong i SvDGruppkramar bakom misslyckade attentat.

Denna krönika beskriver vilka klantarslen al-Qaida och talibanerna (möjligen) är. Rätt underhållande. Två citat...

"...talibanerna är världens sämsta självmordsbombare. Bara en av två lyckas döda fler än sig själv."

"Om man går ner till den svenska gärdsgårdserien så har vi den brännskadade 19-åringen som är anklagad för mordbrand mot Lars Vilks. Han är misstänkt för att ha råkat sätta eld på sig själv när han försökte elda upp Vilks hus."

Som Wong konstaterar är al-Qaida, talibanerna och deras hang arounds ofta muppar. Vilket förtjänar att påpekas och upprepas. Religiöst tossiga muppar. Förvisso inte ofarliga. Men betydligt mindre farliga än våra politiska ledare, av något skäl, vill ge intryck av.

Frågan är dock om inte vi i väst är större muppar. Vi gick på deras terrortaktik och lät oss provoceras in i ett tröstlöst evighetskrig i Afghanistan. Vi har ställt rättssäkerheten, integriteten och allt sunt förnuft åt sidan i vårt war on terror. Vi har själva börjat inskränka de fri- och rättigheter som talibanerna så hett hatar. Missriktad fruktan har fått oss att börja tumma på yttrandefriheten och ålägga oss självcensur.

Stay calm... Stay calm.

(Tipstack: Hans)

9 kommentarer:

  1. Får en känsla av att det mest är de värdefulla mineral- och malmfyndigheterna i Afghanistan som USA är ute efter under täckmanteln att de jagar talibaner.

    SvaraRadera
  2. 'om inte judarna fanns var vi tvungna att uppfinna dom'

    Men, och, en hel del N Klein. Terrorister!! Vi måste anfalla de som pappa inte lyckades med att sno olja ifrån.

    Våra västländer är nu i attack från terror. Att inte anta alla möjliga åtgärder för att hindra terrorister som inte fanns förr (IRA, ETA) är nödvändigt för vår säkerhet.
    Det är krig.
    Krigstillstånd råder.

    SvaraRadera
  3. Så om terroristerna försöker få oss att göra som de vill av rädsla för dem, så är väl det logiska sättet att bekämpa dem att göra som de vill av rädsla för dem? Eller?

    SvaraRadera
  4. "Vägen till helvetet är belagd med oljegrus", kanske.

    Fast det tror jag inte.
    Jänkarna är nog där för att de tror på någonting - mer än olja/mineral.
    Därmed inte sagt att inte det spelar roll - i en demokrati tas alla argument tillvara :) .

    Men bara det, att inte bara vara pragmatisk, önskar man ju att det fanns mer av - i EU och Sverige t ex.
    Sen får man kanske ta det onda med det goda därutav.

    PS. UPPGRADERA:
    Nu när du stängt av anonym/namn-funktionen: uppgradera bloggers kassa OpenID:
    http://blog.nerdbank.net/2010/03/how-to-upgrade-your-blogger-openid-to.html

    SvaraRadera
  5. vaddå, vi vet ju att terroristerna är det största hotet mot vår demokrati ju! Är du antipatriotisk eller?

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_battles_and_other_violent_events_by_death_toll#Terrorist_attacks

    det är ju inta alls så att terrorismen är försumbar... 2001 dog 25ggr fler av alkohol i USA än av terrorismen. 10ggr fler dog av självmord. För att bli nästan seriös borde vi införa en pungkross som den i silent library som slår till alla politiker som ens nämner att barnporr sprids på webben eller att terrorsim är ett reellt hot, samt att cannabis kan orsaka överdos och är inkörsport till heroin med 100% sannolikhet.

    Terroristerna är inte ute efter att utplåna vårt samhälle med direkta medel utan räknar kallt med att vi gör det själva av rädsla. Det är bara att se hur EN(1) person lyckas förlama flygsystemet genom att gömma en bomb i skon. Det krävs knappast någon psykolog för att inse att det är ganska enkel psykologi som terroristerna spelar på och vi gå lämmeltåg rakt ner i fällan. Tex så har USA bortåt 150k soldater mitt i mellanöstern av denna anledning, helt i onödan för att terrorism gillar "handlingskraftiga" presidenter som går i fällan gång på gång utan att blinka.

    SvaraRadera
  6. I "den så kallade verkligheten" flummar massor med människor omkring och tror sig veta vem som låg bakom 11 september-attentaten. Vilka bevis har de sett som FBI missat??

    OVERWHELMING EVIDENCE that Osama did 9/11?

    Att bevisa att något inte existerar är ibland en omöjlig uppgift. Det är t e x lika svårt att bevisa att gud inte existerar, som att bevisa att jultomten inte finns.

    En naturlig reaktion är att förneka någots existens tills man blir överbevisad.

    Jag påstår att det inte finns några bevis för att Usama bin Laden låg bakom 911-attentaten!

    Klarar någon av att bevisa motsatsen, eller är vi överens?

    SvaraRadera
  7. Är det inte fantastiskt att dessa inkompetenta terrorister, som så ofta inte kan spränga nån annan än sig själv i sina attentat, kunde få hela amerikanska flygvapnet att inte göra någonting under flera timmar den 11'e sept-01?!

    Hur de med två flygplan i New York lyckades sänka tre skyskrapor? Hur de lyckades totaldemolera WTC7 (som inte träffats av flygplan) i över 2 sekunders tid föll med fritt fall-acceleration?

    Hur Hanjour som enligt flera vittnesmål var en mycket inkompetent pilot kunde utföra en flygmanöver mot pentagon (världens i normalfallet bäst bevakade luftrum) som anses som omöjliga av professionella piloter?

    Hur jumbojeten, som Hanjour skall ha rattat sig in i pentagon med, letade sig in i ett 5x5m hål?

    ---------

    Afghanistan hade ingen skuld i 911. Högt uppsatta personer i den amerikanska militärmakten och Bush-administrationen är de skyldiga.

    SvaraRadera
  8. Tror inte det är de vassaste knivarna i lådan som blir självmordsbombare.

    SvaraRadera
  9. Henrik, du får inte säga sådant...vi vet ju att Bin Laden och hans slemma anhang är överallt. De gömmer sig i våra garderober, skändar våra barn på internet, och fildelar copyrightad musik i hopp om att driva marknadsekonomin i sank.

    Förutom att de läser tankar, stirrar hål i väggar med lasersyn, och välter hus när de släpper väder.

    Att hävda annorlunda är väl bara aningen muntorrt?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.