2010-06-23

Är FRA lika inkompetenta som Säpo?

Nu har frågan om Säkerhetspolisens konsekventa lagbrott (som bortförklarades med inkompetens) som hastigast berörts i riksdagen.

Men, ännu bättre: Frågan som Max Andersson (mp) ställde till justitieminister Beatrice Ask (m) var om man verkligen kan tro att FRA skulle sköta sådant här bättre än Säpo.

Svaret är inte överdrivet betryggande. Se punkt 99 till 102.

5 kommentarer:

  1. Nej, jag tror faktiskt inte att FRA är lika inkompetenta som SÄPO.

    Just därför har Åkesson sett till att FRA-lagen har tillräcligt många kryphål för att de ska kunna göra som de vill UTAN att att bryta mot lagen.

    SvaraRadera
  2. Visst behöver det in friska fläktar i politiken och i debatten. Ankdammssyndromet börjar kännas kvävande. Så missa då för allt i världen inte denna svenska journalists träffsäkra samtidsanalys. Krönikorna finns här:

    www.korta.nu/jc

    Hade hennes penna varit ett svärd hade huvuden rullat i svensk politik! Hon är, mig veterligen, den första svenska journalisten som törs lämna den politiskt korrekta mittfåran.

    SvaraRadera
  3. I förhållande till anställda - Ja

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. FRA består av ett antal durkdrivna tekniker. Per automatik är de bättre på astt förstår konsekvenserna av sin hantering än SÄPO (som hittills varit en sandlåda för Cowboys, Kurdjägare och utbrända byråkrater).

    Vilket gör mig än mer störd. Vill jag hellre ha en samlig Lusers eller en samling BOFH'ar att snoka igenom min privata kommunikation?

    Ingendera alternativet lockar, må jag säga.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.