2010-07-29

Terroristnojan

"Terrorism måste liksom andra brott bekämpas under lagarna. De lagarna fanns redan före 11/9 2001. Men systemet av speciallagar och massövervakning som blivit en ny, lönsam global industri, hotar oss alla. Kriget mot terrorismen, vår tids farligaste villfarelse, skulle skydda det öppna samhället, men är på väg att bli dess största hot."
Läs Gösta Hulténs artikel om terroristnojan på SvD Brännpunkt i dag. Den sätter fingret på nästan alla de ömma punkterna.

Det är allvar nu. Och det tycks bara bli värre. Det räcker inte längre med folk som säger ifrån i debatten. Vi måste få in människor som på allvar ifrågasätter det som håller på att ske i den lagstiftande församlingen också. Därför måste Piratpartiet in i riksdagen i höstens val.

19 kommentarer:

  1. Vägen till helvetet är kantad av goda intentioner!

    SvaraRadera
  2. Det är rörande att se att du fortfarande verkar tro att vi har någon form av fungerande demokrati.

    Sättet "Lissabonfördraget" trycktes ner i vår hals trodde jag hade spräckt den bubblan en gång för alla.


    Det påminner om en historia om en renhjärtad styrelsemedlem i ett stort multinationellt företag som en dag föreslog att företaget skulle höja sina arbetares löner och sluta släppa ut kemiskt avfall.

    Han blev befriad från sitt styrelseuppdrag.

    SvaraRadera
  3. Underlåtenhet att vidtaga försiktighetsåtgärder är väl nästan tjänstefel för politiker? Det måste ju visas att alla gör något, tar sitt ansvar och visar civilkurage i tider av kris och yttre hot.


    Det är så man kan skratta.

    SvaraRadera
  4. Jag gillar piratpartiet och röstade med glädje på dem i EU-valet.

    I riksdagen kommer de dock inte få min röst. Deras valtaktik att liera sig med vem som helst är väldigt obehaglig.

    Det betyder att de aktivt kommer att stödja stöld och övergrepp av olika slag oavsett vilket block som vinner. Det betyder även att de kommer att rösta för tvångssterilisering, rashygien, häxbränning eller stening av otrogna om något block skulle vilja kombinera det med fritt internet.

    Hade de istället lovat att lägga ner sina röster i alla frågor som ligger utanför deras egna program så hade de fått mitt förtroende.

    Nu hamnar de istället i samma fack som flygplanskapare och terrorister. Att förtrycka och förstöra för att få igenom sina krav, är inte ok i min värld.

    AF

    SvaraRadera
  5. Det är bara att säga Word! eller Amen! till HAX blogginlägg.

    Det är glest mellan gångerna när mainstreammedia publicerar insiktsfulla rapporter om spelet bakom kulisserna, så "Läs Gösta Hulténs artikel"!

    Någon gång måste vi få ett samtalsklimat i det här landet då vi sansat kan diskutera den gigantiska konspirationsteori som media, utan bevis, valt att framhålla som sann. Den att Usama bin Laden konspirerade med minst 19 Al Qaida-anhängare för att begå illdåd i USA 11 sep 2001.

    SvaraRadera
  6. Anonym: PP är väldigt tydliga med vem dom kan tänka sig sammarbeta med. Partier som inte följer de mänskliga rättigheterna är inte bland de som PP söker mandat att samarbeta med. Således har du fel i dina farhågor. Men tro inte på mig. Kolla upp det själv.

    SvaraRadera
  7. När allt skiter sig så kanske man i alla fall kan göra några vitsar på eländet. Den här minns jag från lågstadiet:
    - Varför går du och knäpper med fingrarna?
    - Det håller tigrarna borta.
    - Men här finns ju inga tigrar.
    - Nej, där ser du.

    Idag så låter den så här:
    -Varför tjuvläser du min epost?
    -Det håller terroristerna borta.
    -Men här finns ju inga terrorister.
    -Nej, där ser du.

    eller varför inte så här:
    -Varför beslagtog du min hårddisk?
    -Det håller barnporren borta.
    -Men där finns ju ingen barnporr.
    -Nej, där ser du.

    ...

    SvaraRadera
  8. Hörde på radio just nu att om de grekiska strejkande/protesterande/tårgasbesprutade lastbilschafförerna inte återgår till arbetet skulle de gripas.

    Hemska chaufförer!! Låtom oss skandera:
    Chippa dem, chippa dem!, chippa,chippa chippa dem!!

    SvaraRadera
  9. Demokrati - Hyckleri29 juli, 2010 17:36

    Fy fan var världen, och Sverige är påväg... om utvecklingstakten av denna typ av politik inte avstannar snart fruktar jag mass-självmord/revolution... fast revolutionen kan vi utesluta då folket är för kuvat för det... som judarna som fick lite hopp och inte vågade sätta emot, för att det "kunde ju bli bra"...

    Om det inte dyker upp fler artiklar som Gösta Hulténs artikel VÄLDIGT snart så kommer jag seriöst fundera på att göra nåt jävligt dumt av mitt liv för att få frågehelvetet belyst i media... Vad fan sysslar alla med??????

    SvaraRadera
  10. Vi måste börja ringa väljare på telefon och prata med vanliga medborgare. Vi måste ha en bra manual för oss som ringer, där vi tar upp de viktigaste frågorna och hoten emot det fria samhället.

    Vi måste ut på gator och torg med flygblad och information. Om PP bara gör en offentlig samlingsplats för att enkelt hämta, skriva ut material, telefonlistor så kan vi få igång en gräsrots kampanj.

    SvaraRadera
  11. Ja Gösta Hulthén är verkligen en person som man gärna anförtror uppgiften att peka ut vem som är terrorist.
    Hans CV är synnerligen betryggande.
    http://gudmundson.blogspot.com/2009/07/mot-gosta-hulten-och-hans-likar.html

    Bra att PP äntligen tar ställning så man får klart för sig vilkas intressen partiet går.

    SvaraRadera
  12. Anonym: Om någon säger något klokt så är det ju okay att ta upp det oavsett vad dom gjort tidigare. Det blir ju bara mer talande om det är personer från förra olika politiska förutsättningar som har liknande invändningar.

    SvaraRadera
  13. Att du sedan ser en bloggpost som ett officiellt tillkännagivande om en slags konstig allians gör att jag härmed klassificerar dig som en andra gradens kuf.

    SvaraRadera
  14. Tja, gå till min länk HAX och se vilka intressen Gösta Hulthén hittills har bevakat så inser du nog i vilket sällskap du befinner dig.
    Gösta Hulthén ser inga islamska terrorister någonstans och ser heller inget behov av att skydda sig mot sådana.
    Om det är PP´s politik också så ger jag inte mycket för PP´s roll som bevarare av liberal demokrati och säkerhet för enskilda människor.

    SvaraRadera
  15. Tja, gå till min länk HAX och se vilka intressen Gösta Hulthén hittills har bevakat så inser du nog i vilket sällskap du befinner dig.
    Gösta Hulthén ser inga islamska terrorister någonstans och ser heller inget behov av att skydda sig mot sådana.
    Om det är PP´s politik också så ger jag inte mycket för PP´s roll som bevarare av liberal demokrati och säkerhet för enskilda människor.


    Jävla fåntratt. Hur fan tror du opiumet kommer in i amerika fast amerikanska militären bevakar odlingarna. Va? Kan du förklara för mig varför amerika hjälper talibanerna att kunna sälja opium och skeppa in det till USA. Ditt jävla pucko, du är så blåst så det gör ont.

    Kriget emot droger gör att talibanerna kan tjäna grova pengar och fortsätta med sin verksamhet, eftersom droger blir mer värt när det är förbjudet. Militären från USA bevakar opiumodlingarna och opiumet kommer in i USA eftersom CIA smugglar in det. Det är dags att du vaknar upp ur hundkojan din nolla!

    Börja se över fakta din sopa.

    SvaraRadera
  16. Eftersom Oboy säkert tillhör de som anser att Israel och/eller CIA låg bakom 9/11 så är all argummentation fåfäng

    SvaraRadera
  17. Även jag anser att HAX borde göra lite research på sina referenser innan han uppger dem som sanningsvittnen

    SvaraRadera
  18. Japp. Sådana som Hultén vet vi vad vi skall göra med, när terrorlagarna har skärpts lite till... :(

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.